Græskarsuppe med ingefær

Efter et par dage med kedelig frokost mente jeg i går aftes, at jeg skulle forkæles med et godt måltid i dag! Reelt set var det to gode måltider, for jeg tog en ekstra portion med – jeg skulle nemlig til foredrag sammen med en række kolleger lige efter arbejdstid her til aften.

Opskriften er fra opskrifter.dk, og jeg har længe glædet mig til at prøve den, for den lød ret spændende – selvom jeg normalt ikke er så glad for supper! Her er den udgave, jeg lavede inkl. de ændringer, jeg foretog undervejs.

Græskarsuppe med ingefær
4 personergræskarsuppe, suppe, græskar, gulerødder, løg, hvidløg, ingefær, snackpeber, spidskommen, appelsinjuice, danskvand

350 g græskar
200 g gulerødder
3 løg
25 g hvidløg
15 g frisk ingefær
1 stk frisk chilipeber
1 tsk spidskommen
10 g køkkensalt
1 dl hvidvin
1/2 l appelsinjuice
6 dl dansk vand

Skræl græskarret og tag kernerne ud. Skær 50 g græskar ud i fine lige store stykker til senere brug, og skær resten ud i grove tern. Ordn løg og gulerødder og skær dem i grove tern. Ordn hvidløg, chili og ingefær og hak det fint. Kom olien i en gryde og steg alle de klargjorte grøntsager til de næsten er møre.

Kom herefter spidskommen og salt i gryden. Tilsæt hvidvin og lad vinen koge ind til det halve. Tilsæt herefter vand og appelsinjuice og lad suppen småkoge under låg. Tag de fintskårne græskartern og steg dem gyldne på en varm pande. Når de er færdige, lægges de på fedtsugende papir og drysses med lidt salt. Skær skrællen af appelsinerne og skær små fileter ud af appelsinen. Hæld suppen op i en blender og kør den, til den er helt glat og fin. Hæld den derefter igennem en finsigte og smag den til med salt og lidt juice.

Servér i en dyb tallerken sammen med gyldenristet græskar og appelsinfilet. Pynt af med lidt persille.

Note: Jeg undrede mig over, at der skulle danskvand i, men det fungerede udmærket, selvom suppen var lige lovlig vandet til min smag. Jeg var glad for, at jeg havde naanbrød til, men den smagte godt, og der var godt gang i krydderierne!

14 thoughts on “Græskarsuppe med ingefær

 1. Det lyder som en virkelig interessant suppe. Jeg elsker suppe men Anders er ikke meget for det.

  Han synes ikke der er nok “mad” i det (læs kød)

  Men den der tror jeg nu han kommer til at leve med her i vinterhalvåret.

 2. Den opskrift ser noget speciel ud, men hvis du siger, at den er god, – jeg har et græskar liggende, (gudskelov at kan det ligge længe) så jeg tror, at jeg prøver, men den med vinduekerneolien, kan jeg nu ikke lige forstå, jeg ved godt at man sydpå lige hælder lidt god olivenolie over suppen, men altså ikke i de mængder, og der er stor forskel på de to olier.
  Knus
  Vibeke

 3. Den lyder spændende, det nogle sjove ingredienser der er i..
  Har aldrig hørt om en suppe lavet på dsnakvand før:)
  Jeg elsker suppe, men det der græskar har altså ikke ligefrem imponeret mig…

 4. Grith – ofte synes jeg heller ikke, det mætter nok – det er en af grundene til, at suppe ikke står højt på min hitliste – men f.eks. porre-kartoffelsuppe kan nu godt være temmelig fyldig. Denne her er dog ikke lige så mættende – men til gengæld mere krydret 🙂

 5. Vibeke – ja netop! Og så ville jeg også have troet, at var konsistensen lidt tykkere i suppen, ville olien måske også passe bedre ind. Men den er som sagt ganske udmærket, selvom man ikke putter olie i, og så er der jo ingen grund til at gøre det 🙂

 6. MissMuffin – det med danskvandet studsede jeg også meget over! 😀

  Jeg har et halvt græskar tilbage, så nu må jeg lige finde på et eller andet, jeg kan bruge det til…

 7. Græskarsuppe lyder rigtig spændende, men det var synd, at opskriften skulle rettes så meget til. Jeg kunne godt tænke mig at prøve opskriften med dine ændringer. Husbond er helt vild med supper 🙂

 8. Den ser lækker ud den suppe – og kan godt forstå at du spiste appelsinen som dessert, det tror jeg også at jeg havde valgt.
  Lidt sjovt at der er danskvand i opskriften, det har jeg vist aldrig set før 🙂

  God weekend.

  Mange hilsner
  Birthe

 9. Madame – noget af det var mit eget påfund/smag – olien vil jeg dog hævde er overflødig, selvom jeg ikke har smagt retten med den. Men der vil jeg mene, at kalorierne kan smides i en anden ret (f.eks. dessert!), hvor man får mere glæde af dem – sådan smagsmæssigt set 🙂

 10. NYBH – jeg tror egentlig, at den ville passe fint i selve retten, men jeg var ret træt i går, så det der med at fedte rundt med at skære appelsin gad jeg ikke 😉

 11. Linebine – der må du lige få en snak med dit arbejde – det er altså noget pjat, at de ikke kan tage hensyn til din madplan! 😛

  Jeg kan godt lide, at der er lidt krudt i krydderierne – det er med til at give varmen, nu hvor det rusker lidt ekstra i træerne udenfor 🙂

 12. Mums, græskarsuppe er bare guf!

  Jeg syntes godt nok det er en lidt sjov opskrift. Det der appelsinjuice og dansk vand har jeg det lidt svært med. Bliver den ikke meget tynd?

  Jeg syntes at supper det har puré-konsistens mætter mere, men det kan godt være det bare er indbildning?

  God weekend 🙂

 13. Klidmoster – den bliver ganske rigtig ret tynd, og derfor brugte jeg ikke al det danskvand, der skulle i. Appelsinjuicen passede fint til, meeen suppen måtte nu gerne have været mere kompakt i det!

  Jeg havde et naanbrød til, så sammenlagt mættede det ok, men jeg foretrækker nu en mere tung konsistens, hvis det rigtig skal mætte 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *