Græskar-kartoffelmos med stegte svampe

græskar-kartoffelmos, græskar, kartofler, parmesan, portobellosvampe, østershatte, hvidløg, persilleVi kom halvsent hjem i dag, for jeg havde lang arbejdsdag, og vi skulle handle ind bagefter, så vi var først hjemme lidt i syv. Det forhindrede mig dog ikke i at lave noget spændende i køkkenet, for jeg havde udset mig en opskrift på opskrifter.dk, som var ret hurtig at bikse sammen – og så havde vi tilmed alle råvarer i forvejen! Så kunne jeg samtidig også beundre det flotte kort, som Grith har været så sød at sende til mig – tusind tak 🙂

Græskar-kartoffelmos med stegte svampe
2-3 personer

400 g græskar
400 g kartofler
salt og peber
3 spsk reven parmesan
200 g portobellosvampe
100 g østershatte
lidt olivenolie
1 fed hvidløg
4 spsk friskhakket persille

Græskar og kartofler skrælles, skæres i mindre stykker og koges møre i vand med salt. De kogte græskar og kartofler moses med lidt af vandet fra kogningen. Mosen smages til med salt, peber olivenolie og parmesan.

Svampene renses og skæres i mindre stykker (nogle typer svampe kan med fordel børstes rene med en bagepensel eller lignende i stedet for skylles, da de så ikke suger vand). Svampene ristes på en pande i olivenolie sammen med det finthakkede fed hvidløg. Smages til med hakket persille.

Serveres sammen med kylling eller kalvekød.

Note: Opskriften er skrevet til fire personer, men selvom gemalen og jeg spiser rimelig normal portionsstørrelse, så var der kun til 2½ person i det – vi spiste alt op undtagen mosen, hvor der er en lille rest af til i morgen. Jeg syntes, det var ret lækkert, mens gemalen var noget skeptisk over for mosen (han er heller ikke mos-menneske… eller hvad man nu skal kalde det).

8 thoughts on “Græskar-kartoffelmos med stegte svampe

  1. MissMuffin – græskar giver det helt sikkert en sødere smag, men jeg syntes ikke, det var så gennemtrængende i denne ret. Til gengæld skal man ikke bruge særlig meget væske i mosen, før den bliver bløbbet pga. den bløde græskar 😛

  2. Huset i Hou – mange tak 🙂
    Jeg må tilstå, at jeg også selv synes, at jeg er gået helt agurk (!) i år med madeksperimenter, og jeg har stærkt på fornemmelsen, at det ikke har toppet endnu.

  3. Madame – selv tak! Sjovt nok faldt jeg over opskriften ved et tilfælde (jeg tror, jeg ledte efter noget andet med græskar), og den egner sig glimrende som 'oprydningsret' 🙂

  4. NYBH – jeg er også vild med farven – den lyser rigtig op, hvilket man jo trænger til i disse grå dage 🙂

    Kan du ikke bare bilde ham ind, at det er kartoffelmos med et skud frugtfarve i? 😉

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *