I dag påtog vi os for alvor den nye identitet: haveejere! Nu hvor foråret er kommet, er det blevet tid til at gøre noget ved området omkring huset, så vi var forbi et par havecentre i dag. Vi fandt et kirsebærtræ til forhaven samt en japansk ahorn, krydderurter, noget at plante tingene i samt lecakugler, pottemuld og urtemuld.

Da jeg fistrede rundt i det første havecenter, ledte jeg blomster til vores krukker. Spiselige blomster vel at mærke. Er det meget nørdet kun at lede efter blomster, der kan ædes? Jeg følte mig i hvert fald lidt rovdyrsagtig…

Jeg havde dog ikke særlig meget held med mig, selvom jeg syntes, jeg havde skrevet en forholdsvis lang liste inden. Jeg fandt nogle enkelte hornvioler – desværre ikke lige i den farve, jeg helst ville have – og det var nogenlunde det. Det her emne må efterforskes noget mere…

Jeg har længe fantaseret om at have et urtebed, og vi købte derfor en whiskytønde til at plante i. Sidst vi var i havecenter, så vi verdens største whiskytønde (jeg har i hvert fald aldrig set en så stor udgave før), men dem så vi ikke denne gang – og ærlig talt ville vi nok heller ikke kunne transportere den hjem… Vi købte dog tønden i Jem og Fix, for der kunne vi få den til under halv pris.

Indtil videre har vi plantet rød basilikum, almindelig basilikum, kruspersille, salvie og rosmarin. Der er plads til en plante mere – og så taler vi pt. om, hvorvidt vi mon skal investere i en tønde mere, for vi har også et par planter på vej ude i bryggerset, hvor jeg har gang i nogle små urtepotter. Mynten og citronmelissen fik deres egne potter, for efter sigende skulle de rigtig brede sig, og det går ikke i tønden!

Japansk ahorn – denne kaldes Orange Dream – som gemalen valgte. Jeg synes, han har en god smag…