Fuego

Som jeg tidligere har nævnt, så er der Wondercool Copenhagen her i februar, hvor Copenhagen Cooking har lavet en række arrangementer i stil med madarrangementerne i august. Et af tilbuddene er en treretters menu inkl. kildevand hos en af de 50 restauranter, som deltagerne i løjerne – til i alt 200 kr. per person. Sådan et tilbud kan jeg selvfølgelig ikke modstå, så vi købte bord til flere steder i denne uge. Der var rigtig mange spændende restauranter at vælge imellem, men et af de steder, jeg rigtig gerne ville prøve, var den argentinske restaurant Fuego.

Vi tog min rejsende onkel Mac og hendes kæreste med i går, og efter at have kæmpet os frem i det rædselsfulde vejr, kunne vi sætte os til bord. Vi delte en flaske Doña Paula Merlot til, som var udmærket, men den passede ikke så godt til desserten.

Til forret fik vi græskarsuppe med bagt gedeost og urtesalat. Det sidste var måske lige en tilsnigelse, for der var et par grønne blade i suppen, og det var så det. Men suppen var god – der var nok heller ikke sparet på fløden – og det var en spændende og god kombination med den lille gedeostepakke. En fin og velvalgt forret i den kolde tid.

Hovedretten var en virkelig mør og perfekt stegt oksemørbrad med kartoffelpuré og confitererede svampe, hvidløg og rødvinssauce. Bøffen havde en rigtig fin struktur og kunne næsten skæres med lillefingeren – uden at bruge negl! Svampene og pureen var ret ordinære, mens saucen var udmærket – dog kunne jeg godt have brugt bare en lille sjat mere.

Til dessert fik vi en lidt anderledes creme brulée lavet på dulce de leche og amaretto. I stedet for det klassiske sukkerlåg fik vi snirklerier lavet af karamel, og det var en sjov og fin måde at variere retten på. Cremen i sig selv var tung og kompakt og havde en god smag, der mættede ret meget. Den var måske ikke så tro mod originalen, men jeg synes, det er fint, når restauranter gerne vil vinkle klassikere og lege med traditionerne.

Der var hurtig servering, og vi var der i lidt over halvanden time. Jeg kunne dog sagtens have brugt mere tid der, for det var et behageligt sted at spise – god plads og ordentlige lydforhold – og det sidste er virkelig en sjældenhed, så det synes jeg bør fremhæves som en del af den positive oplevelse. Portionerne var ikke så store, men vi gik ikke sultne derfra. Jeg har dog indtryk af, at de normale serveringer også er lidt større end dem, vi fik, så priserne er ikke helt sammenlignelige. Maden var god – måske lidt simpel, da der ikke var så mange detaljer eller overraskelser, men til gengæld var den vellavet og gjorde vores ganer glade. Jeg synes, vi fik en ganske god menu for kun 200 kr, og som sagt trækker restaurantens indretning også op, så oplevelsen ligger et sted mellem fire og fem stjerner. Bestemt et sted jeg gerne besøger igen.

16 thoughts on “Fuego

  1. Hej Bibbi!
    Det var et ganske fint måltid – jeg savnede måske lidt flere overraskelser/detaljer ved tallerknerne, men det var godt til prisen, og jeg kunne godt finde på at spise der igen 🙂

  2. Det lyder rigtigt lækkert, specielt desserten har fanget min interesse.

    Har et par dåser dulce de leche stående og jeg har ikke lige kunne komme på noget at bruge det til.

    Så mangler jeg bare at finde en opskrift.

    Knus Grith

  3. Jeg kunne godt lige nakke sådan en oksemørbrad til morgenmad nu..

    *Tsk* Alle burde smage min crème brulèe – så ville alle andres visne ved siden af!

    ;-D

  4. Hvorfor ender alle mine flabetheder altid lige tilbage i mit fjæs? >:-(

    :-D))

    PS: Kommer du på mine kanter, så skal jeg lave det med kærlighed til dig! Promise! ♥

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *