Frederiks Have

lysI denne uge er der Dining Week, og det kunne gemalen og jeg selvfølgelig ikke stå for, så vi har været af sted flere gange i denne uge. Første gang var i tirsdags, hvor gemalen havde fødselsdag, og det var en perfekt undskyldning anledning til at spise ude. Ikke at vi behøver det, men det er nu hyggeligt at få en god middag på sin fødselsdag.

forretVi havde valgt Frederiks Have som vores udflugtsmål, og det er et spisested, jeg flere gange har overvejet at besøge. Her koster tre retter dog normalt 385 kr, hvilket ligger over vores normale ‘smertegrænse’ for restaurantbesøg på hverdage. Derfor var det perfekt, at vi kunne afprøve stedet i løbet af Dining Week, for her tilbyder en lang række restauranter en tre retters menu til 200 kr.

Til forret fik vi en cremet blomkålssuppe med syltet blomkål, saltristede mandler og estragon. En meget lækker suppe, som havde en anelse sødme, uden at det kammede over, og hvor de syltede blomkål gav et rigtigt fint, pikant modspil til den cremede suppe. Gemalen, som ellers ikke er til suppe, var også positivt overrasket, så den endte med at få ros af os begge.

hovedretHovedretten var lidt mere enkel og klassisk. Den bestod af kalvetyksteg med selleri, æble og persille og var anrettet på en meget stor tallerken. Nu var portionen ikke så stor i forvejen, men den forsvandt næsten på den store tallerken. Jeg var ikke så sulten den dag, så det passede mig udmærket, at hovedretten var så lille, men jeg tror, at mange vil foretrække en større portion – den var lige lovlig skrabet. Overordnet smagte den dog fint. Kødet var mørt og stegt lige tilpas, og æble-selleri kombinationen var god. Jeg havde dog gerne set, at sellerien var en smule mere mør – den kunne godt have brugt et minut eller to mere.

dessertTil dessert fik vi hvid chokolade trøffelkage med anis og yoghurt/hindbær sorbet. Den var vi ikke helt enige om. Jeg var mildest talt ikke begejstret for kagen, som var tung og klæg. Den mindede mig lidt om en halvbagt mazarin, der var faldet sammen, og da jeg ikke bryder mig om mazarintærter, så er der intet positivt i den sammenligning.

Sorbeten var til gengæld rigtig god – frisk og med rigtig fin konsistens.

Samlet set var det en udmærket middag. Servicen var i orden, og lokalerne var hyggelige og med en fin akustik. Jeg havde dog forventet lidt mere af maden. Der manglede noget vildskab og noget, der giver mig lyst til at komme der igen og give næsten det dobbelte for maden. Der var ikke de store overraskelser eller spændende detaljer på tallerknerne, og det forventer jeg mere af et sted som Frederiks Have, der har fået Michelins Bib Gourmand-udmærkelse de seneste fire år.

Men til 200 kr var madoplevelsen ganske rimelig, og jeg kvitterer med fire stjerner.



6 thoughts on “Frederiks Have”

  • Det ser lækkert ud, selv om du ikke er ved at kamme over af begejstring. Konceptet med Dining Week lyder skønt – at man kan prøve en større menu til en rimelig pris. På hjemmesiden står alle restauranterne oplistet, men jeg kan ikke se, om der er nogle i Nordsjælland – ved du, om der er?

  • Glæder mig til at høre om de andre steder du har været. Har endnu ikke haft lejlighed til at besøge Frederiks Have, men det kunne da godt være det skulle prøves. I morgen tager jeg på Grønbech & Churchill, hvilket jeg glæder mig til.

    • Det sted kiggede jeg også på – kan dog ikke huske, hvorfor jeg ikke valgte det (om det var pga. menusammensætningen, eller om jeg ikke kunne få bord den dag, jeg ville). Men det er helt klart en restaurant, jeg gerne vil prøve på et tidspunkt 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *