FoodExpo 2012

Weekenden har gemalen og jeg tilbragt i Jylland – i går var vi i Århus til to dejlige restaurantbesøg, som jeg skriver om i næste uge, og i dag var vi forbi Herning, hvor den årlige FoodExpo blev afholdt. FoodExpo er en fagmesse for detailhandlen, cateringbranchen samt de danske hoteller og restauranter og spænder ikke blot over madvarer men også maskiner, service og it-løsninger.

Da Krisser skrev den anden dag, at hun tog dertil sammen med MissMuffin, Bitten, Coco og Co. samt Linebine på messens første dag, tog jeg en hurtig beslutning og fik arrangeret et besøg samme dag, nu jeg alligevel var i nabolaget. Jeg har før overvejet at tage på FoodExpo for at opleve denne smeltedigel af inspiration og nye produkter, så det passede perfekt ind.

Og der var virkelig mange ting at se og smage på. Jeg vil fremhæve et par af de produkter, som jeg syntes var mest interessante, og så er en del af billederne fra dagen samlet i to billedhjul nederst i dette indlæg.

En af standene bød på mousserende te, hvilket jeg var ret fascineret af. Vinen var mild og med et tilpas strejf af te, uden at den hverken blev for bitter eller sød. Det kunne være spændende at bruge denne vin som velkomstdrink.

En anden spændende vin fandt jeg ved en anden stand, hvor det var muligt at smage vin lavet på birkesaft!

Det er måske ikke en stor vinoplevelse, men den er ret frisk og fin i smagen, og jeg fik straks lyst til at lave en omgang Ny Nordisk Mad til at matche vinen.

Det er sjovt, når der eksperimenteres på den måde, og jeg kan godt lide, at der er producenter, der er modige og medbringer produkter, der går i helt andre baner end de gængse.

Jeg har aldrig været den store kaviarspiser, men jeg blev nu fristet, da der var et bord med ‘kaviar’ lavet på tang! Der var blandt andet en række spændende smagsvariationer med wasabi, chili, ingefær og trøfler, og jeg smagte et par af dem. Den med wasabi var meget true – den bed virkelig fra sig, når man spiste de små ‘fiskeæg’ og var rigtig spændende. Bestemt et produkt jeg gerne vil lege mere med på et senere tidspunkt.

Trøffel-varianten var nu også ret lækker, og jeg kan forestille mig, at den vil være rigtig god at bruge til et par velkomsthapsere.

Der var også mulighed for at smage på lækre olier heriblandt en ‘måneskinsudgave’ af en ekstra jomfruolivenolie – her høstes oliven nemlig om natten, hvor temperaturen er lavest. Det var så også den olie, jeg bedst kunne lide af dem, jeg smagte.

Jeg var også forbi en stand, hvor der både blev serveret ost… og øl lavet på valle!

Valleøllet fungerede overraskende godt og passede – selvfølgelig – fint med de oste, som standen havde medbragt. Jeg kendte ikke til producenten, så det var en fin anledning til at høre mere om produkter og produktionsmetode, og det viste sig, at de ikke blot havde øl lavet på valle – men også en øl, hvor der indgik æblesaft!

Æbleøllet fik jeg desværre ikke smagt, så jeg må se, om jeg kan opspore den hos en af de lokale ølspecialister.

Her er glimt fra resten af dagen – først det store billedhjul og derefter det lille. God fornøjelse!

 

16 thoughts on “FoodExpo 2012

  1. Det både lyder og ser fantastisk ud. Endnu mere ærgerlig over, at jeg ikke kunne deltage, men samtidig dejligt med de mange fine billeder. Så er det da lidt som at have været der.
    Kh Nadia

    • Det var rigtig spændende – men jeg var nu også træt til sidst, for det er et kæmpe område, og der er mange mennesker. En fin blanding af små producenter og specialister samt de helt store leverandører 🙂

  2. Sikke nogle fine billeder, du har taget 🙂 Jeg lider lidt af billedmangel, da jeg jo ikke tog mit kamera med, men så er det godt at jeg kan beskue de fine sager hos jer andre.
    Jeg tror jeg fik det nævnt i går, men – det var hyggeligt at hilse på dig igen 😀 Og ligeledes din gemal, som virker til at passe helt perfekt til dig!

    • Mange tak – og i lige måde!

      Haha, er det fordi:
      a) at han er så meget højere og dermed kan nå de øverste ting i køkkenskabene
      b) at han har så megen tålmodighed? 😛

  3. Det ser ud som en rigtig skøn og givende tur. Det er nemlig topfedt når modige producenter går nye veje og finder på sjove ting. Jeg vil prøve at holde øje med wasabikaviaren, den lyder lige som noget for mig

    • Jeg elsker, når der eksperimenteres. Ind imellem kan det godt tage overhånd, og man tænker “arh, var det nu også nødvendigt?”, men det er jo fedt at udfordre normerne 🙂

  4. Tak for sidst – det var super hyggeligt at se dig, og også din bedre halvdel 🙂 Håber I havde en god tur hjem…

    Når jeg nu ser de her billeder, kan jeg godt blive lidt i tvivl om vi faktisk var det samme sted?!? Jeg synes der er en masse ting på dine billeder slet ikke så?!? Men det var jo også en meget stor messe, så det er måske forklaringen 🙂

    • Jo tak og i lige måde! Vi fik heldigvis godt vejr på den sidste del af turen, for det var godt nok et forfærdeligt regnvejr i Jylland 🙂

      Hehe, og så har jeg ikke en gang vist alle de billeder, jeg tog! Men jo, der blev rigtig knipset løs 🙂

  5. Hejsa.
    Skønne, skønne billeder 🙂 Og ja… de der “tang-kaviar”… dem har jeg sværget til længe. Wasabi-modelen… skal jeg snarest have fundet en plan til 🙂

    • Den wasabi-udgave var rimelig heftig – jeg var lige ved at få tårer i øjnene, men jeg tog også en god mundfuld på én gang 😀

  6. Det såkaldte tang-kaviar kaldes i daglig tale Cavi-art og sælges bl.a. i føtex/bilka. Det med at de siger at det er lavet på tanger sådan lidt en gimmik, for de laves af et stivelsesmiddel som udtrækkes fra tang (ville svare til at kalde noget for “lavet af majs” hvis det var stivet med maizena).
    De er dog super-lækre og vi bruger dem ofte til sushi – wasabi udgaven er lækker at rulle urmaki rullerne i. De koster typisk omkring 12-13kr for et glas, så man har råd til at købe lidt forskellige når man laver sushi (de holder sig ganske længe i køleskabet efter åbning).
    Fik du smagt nogle af øllerne fra Krenkerup? (kan se du har billede af dem). Det er jo fra min gamle hjemstavn så jeg har lidt et blødt hjerte for dem 🙂

    kim

    • Desværre ikke – standholderen var i gang med at vaske glas af, da vi var forbi, og jeg foretrækker nu ølskum frem for sæbeskum. Det er faktisk første gang, jeg er stødt på dem – men det lyder som om, at jeg bør få fat i et par flasker? 🙂

  7. Pingback: Restaurant ET | Piskeriset på eventyr

  8. Pingback: Kulinarisk Sydfyn | Piskeriset på eventyr

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *