Weekenden har gemalen og jeg tilbragt i Jylland – i går var vi i Århus til to dejlige restaurantbesøg, som jeg skriver om i næste uge, og i dag var vi forbi Herning, hvor den årlige FoodExpo blev afholdt. FoodExpo er en fagmesse for detailhandlen, cateringbranchen samt de danske hoteller og restauranter og spænder ikke blot over madvarer men også maskiner, service og it-løsninger.

Da Krisser skrev den anden dag, at hun tog dertil sammen med MissMuffin, Bitten, Coco og Co. samt Linebine på messens første dag, tog jeg en hurtig beslutning og fik arrangeret et besøg samme dag, nu jeg alligevel var i nabolaget. Jeg har før overvejet at tage på FoodExpo for at opleve denne smeltedigel af inspiration og nye produkter, så det passede perfekt ind.

Og der var virkelig mange ting at se og smage på. Jeg vil fremhæve et par af de produkter, som jeg syntes var mest interessante, og så er en del af billederne fra dagen samlet i to billedhjul nederst i dette indlæg.

En af standene bød på mousserende te, hvilket jeg var ret fascineret af. Vinen var mild og med et tilpas strejf af te, uden at den hverken blev for bitter eller sød. Det kunne være spændende at bruge denne vin som velkomstdrink.

En anden spændende vin fandt jeg ved en anden stand, hvor det var muligt at smage vin lavet på birkesaft!

Det er måske ikke en stor vinoplevelse, men den er ret frisk og fin i smagen, og jeg fik straks lyst til at lave en omgang Ny Nordisk Mad til at matche vinen.

Det er sjovt, når der eksperimenteres på den måde, og jeg kan godt lide, at der er producenter, der er modige og medbringer produkter, der går i helt andre baner end de gængse.

Jeg har aldrig været den store kaviarspiser, men jeg blev nu fristet, da der var et bord med ‘kaviar’ lavet på tang! Der var blandt andet en række spændende smagsvariationer med wasabi, chili, ingefær og trøfler, og jeg smagte et par af dem. Den med wasabi var meget true – den bed virkelig fra sig, når man spiste de små ‘fiskeæg’ og var rigtig spændende. Bestemt et produkt jeg gerne vil lege mere med på et senere tidspunkt.

Trøffel-varianten var nu også ret lækker, og jeg kan forestille mig, at den vil være rigtig god at bruge til et par velkomsthapsere.

Der var også mulighed for at smage på lækre olier heriblandt en ‘måneskinsudgave’ af en ekstra jomfruolivenolie – her høstes oliven nemlig om natten, hvor temperaturen er lavest. Det var så også den olie, jeg bedst kunne lide af dem, jeg smagte.

Jeg var også forbi en stand, hvor der både blev serveret ost… og øl lavet på valle!

Valleøllet fungerede overraskende godt og passede – selvfølgelig – fint med de oste, som standen havde medbragt. Jeg kendte ikke til producenten, så det var en fin anledning til at høre mere om produkter og produktionsmetode, og det viste sig, at de ikke blot havde øl lavet på valle – men også en øl, hvor der indgik æblesaft!

Æbleøllet fik jeg desværre ikke smagt, så jeg må se, om jeg kan opspore den hos en af de lokale ølspecialister.

Her er glimt fra resten af dagen – først det store billedhjul og derefter det lille. God fornøjelse!