Flere boller

boller med soltørrede tomater, boller, sandwichboller, soltørrede tomater, hvidvin, gær, yoghurt naturel, linser, olivenolie, havregryn, basilikum, rørsukker, hvedemel, ostJeg har to slags boller, jeg vil vise jer – de første bagte jeg sidste weekend og var et klassisk eksempel på boller, der laves af en skøn sammenfatning af rester. De sidste er resultatet af den dej, som jeg blandede på kurset i går.

Boller med soltørrede tomater og røde linser

1 håndfuld soltørrede tomater
1 dl hvidvin
25 g gær
5 dl vand
2 dl yoghurt naturel
250 g kogte linser
6 spsk olivenolie
1 dl havregryn
1 håndfuld frisk basilikum
1 tsk salt
1 tsk rørsukker
hvedemel
revet ost

Læg de soltørrede tomater i blød i hvidvin. Mine var meget tørre, så den halve time, de fik her var lige i underkanten. Hak dem derefter i mindre stykker. Opløs gæren i vandet og tilsæt yoghurten. Bland de hakkede tomater samt de kogte linser i. Pisk derefter olivenolie, havregryn, basilikum, salt og rørsukker i. Rør hvedemel i, til du har en god, fugtig og smidig dej. Lad den hæve – overdækket – i køleskabet natten over. Den skal hæve til dobbelt størrelse, og har den ikke det næste dag, stiller du den blot på køkkenbordet i en time eller to, og så burde den være den rigtige størrelse.

Vend dejen ud på bordet, tag en skarp kniv og skær dejen til boller – de skal ikke æltes men blot formes forsigtigt og lempes over på en bageplade. Lad dem hæve under et viskestykke i en halv time, drys dem med revet ost og bag dem derefter ved 220 grader i 20-25 minutter.

Note: Jeg havde egentlig tænkt mig at putte feta i, men det glemte jeg denne gang. Dejligt med nogle madboller, hvor der både var saftighed fra linserne og smag fra tomater og basilikum.

Og så fik jeg som sagt bag boller af den dej, jeg blandede til bagekurset i går. Dejen var fuld af lufthuller og havde de skønneste ‘tråde’, da jeg hældte den ud på det melstrøede bord.

Jeg skar forsigtigt dejen ud i bollestørrelse og bagte dem ved 250 grader, og lidt senere på aftenen delte gemalen og jeg en bolle, som var dejlig smagfuld og med en lækker, blød og lidt sej krumme. Jeg må bage sådan en portion igen en anden gang!

10 thoughts on “Flere boller

  1. Camilla – mange tak. Jeg har også brugt basilikum i madmuffins, og det fungerer rigtig godt.

    Jeg er spændt på, hvordan kursusbollerne er i dag, hvor jeg vil bruge dem til et af måltiderne.

  2. NYBH – det er helt rigtigt. Jeg syntes, det var noget besværligt, men omvendt betød det, at man ikke blev klistret ind i dej (der var trods alt ikke lige så let adgang til håndvask som derhjemme :-)), ligesom man ikke blev nær så fristet af at putte for meget mel i. Generelt blev vi anbefalet at lave en så fugtig dej som denne på røremaskine, da den skal æltes meget og som sagt være ret fugtig.

  3. Hej Piskeris,

    altså nu får jeg jo endnu engang lyst til at prøve at bage boller med linser i… og det er altsammen din skyld! ;o) Lækre ser de i hvert fald ud :o)

    knus
    Camilla

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *