Fiskefrikadeller med pesto, makronmuffins

Så er jeg klar til tre dage, hvor jeg har overraskende få aftaler – altså i betragtning af, hvad jeg plejer. Der skal dog nok blive eksperimenteret i køkkenet, men mere om det de næste dage. I går aftes bagte jeg nogle lynhurtige makronmuffins, hvor opskriften stammer fra NYBH, og de vakte lykke på arbejdet! Og her til aften fik jeg et kreativt indfald, da jeg ville lave fiskefrikadeller – de blev ganske fine.

Fiskefrikadeller med pesto
3 personer
fiskefrikadeller, fiskefars, basilikumpesto, pesto, fiskedunser
500 g fin fiskefars
4 tsk pesto med basilikum
salt

Farsen blandes og steges på en pande med lidt olie.

Tilbehør: en salat af romaine salat, agurkestænger, syltede hvidløg, pasta og en tsk pesto.

Makronmuffins
16 stk.
makronmuffins, muffins, kager, æg, sukker, makroner, smør, mørk chokolade
3 æg
300 g sukker
125 g mel
100 g knuste makroner
125 g smeltet smør
100 g hakket mørk chokolade
mandelessens efter smag

Pisk æg og sukker med en el-pisker, til de bliver luftige. Tilsæt mel, knuste makroner og hakket chokolade, og rør det forsigtigt i med en ske. Tilsidst røres det smeltede smør forsigtigt i. Fyld muffinforme 3/4 op. Hvis der bruges papirforme, så sæt 2 oveni hinanden, for at de bliver mere stabile. Bag dem ved 210 grader – ikke varmluft – i 10-15 minutter. Lad dem afkøle på en bagerist.

Note: Jeg har lige fået mig et billigt grin, for jeg fik ikke tilsat mel i går, og jeg undrede mig da også noget over, at der slet ikke skulle bruges mel i opskriften. Resultatet blev da også, at de var lidt snaskede, men de smagte fremragende. Måske jeg skal prøve at huske mel næste gang… bare sådan for en ordens skyld… Mandelessens udelod jeg dog med vilje, og sukkermængden satte jeg til 200 gram.6 thoughts on “Fiskefrikadeller med pesto, makronmuffins”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *