Jeg er håbløs bagud med at blogge. Mens jeg har skrevet om vores tur til Frankrig, har jeg også fundet tid til at eksperimentere i køkkenet, så jeg må lige sørge for at få indhentet de sidste par dage i løbet af i dag. Håber jeg. I mandags lavede jeg en ferskensmoothie om morgenen af de ferskner, vi havde med hjem fra Frankrig. De var blevet noget maste under transporten, så det var ikke ligefrem fordi, at blenderen kom på overarbejde…

Om aftenen skulle vi bare have noget simpelt – troede jeg! Indtil jeg opdagede, at jeg var kommet til at tage en svinemørbrad op (i stedet for koteletter), og så blev jeg jo nærmest nødt til at være kreativ. Jeg har længe gerne ville lave fyldt mørbrad, men da jeg ikke havde købt ind til det, blev det noget alternativt – men alligevel overraskende velsmagende.

ferskensmoothie, ferskner, smoothie, æblejuice, bananerFerskensmoothie
2 personer

3-4 ferskner
2 dl æblejuice
1 frossen banan i skiver

Fjern stenene fra fersknerne og blend alle ingredienser.

Note: Jeg har ikke prøvet ferskensmoothie før, men denne her var meget lækker, så det skal jeg helt sikkert gøre igen!

Fyldt svinemørbrad og chilichampignons
2 personerfyldt svinemørbrad, svinekød, brie

1 svinemørbrad
75 g brie
2 tsk stærk sennep*
salt
stødt chili
chili-olivenolie
250 g champignons

Svinemørbraden afpudses, og den skæres op. Brien skæres i tynde skiver og lægges på kødet, og senneppen smøres på. Mørbraden snøres sammen med snor og lægges i et fad.

fyldt svinemørbrad, svinekød, brie, champignons, chiliMørbraden smøres med lidt chili-olivenolie og stødt chili og salt drysses over.

Champignonerne renses og skæres i mindre stykker. De vendes i chili-olivenolie – gerne i den sidste slat, som indeholder alle chilikornene, og de lægges i fadet sammen med kødet.

Fadet sættes i ovnen ved 200 grader, og retten får omkring 30-40 minutter.

Note: Jeg var lidt spændt på, hvordan det ville fungere med brie – jeg havde hverken feta eller mozzarella, som jeg ellers ville have puttet i, men brien var en ok erstatning. Jeg brugte noget sennep med basilikum, som vi har fra Frankrig, og det gav lidt ekstra smag. Har du ikke en krydret sennep, vil jeg foreslå, at du selv putter lidt flere krydderier i.