I går havde vi venner på besøg, og i den anledning ville vi grille. Desværre var vejret ret ustadigt, og det endte selvfølgelig med, at regnen kom lige midt i stegningen. Vi havde heldigvis dækket op indenfor, og de to ved grillen forskansede sig under halvtaget – med grillen.

Mens vi grillede, fik vi en drink, som var ret fresh. Hvis du mest er til søde drinks, er den nok ikke dig. Kødet havde jeg marineret aftenen før.

Syrlig solnedgang
1 drink syrlig solnedgang, drink, mørk rom, pink grapejuice, sirup, grenadine

et par cl mørk rom
ca. 1½ dl pink grape juice
2 tsk sirup*
lidt grenadine

Bland rom, juice og sirup godt. Hæld lidt grenadine ned langs kanten af glasset. Put et par isterninger og et sugerør i til sidst.

Note: Grenadinen gør – udover at drinken bliver ret pæn – at du kan justere lidt, hvor sur eller sød, den skal være at drikke. Den er fin som startdrink, men det er nok ikke en drink, som du vil drikke mange af i løbet af en aften, med mindre du foretrækker syrlige drinks.

Fenikkel- og anismarineret cuvette

en lille cuvettefennikel- og anismarineret cuvette, cuvette, oksekød, grill, sirup, fenikkelfrø, anisfrø, rosmarin
½ dl sirup*
2 tsk fenikkelfrø
3 tsk anisfrø
1 tsk rosmarin
2-3 spsk salt
ekstra salt

Rids gerne stegen først – det glemte jeg, så det gjorde vi først lige inden grillningen. Smør cuvetten godt ind i sirup. Knus fenikkelfrø og anisfrø i en morter, tilføj salt og rosmarin og mas blandingen godt sammen. Gnub stegen ind i blandingen og klap ekstra salt på bagefter, så det dækker steder, som stadig er klistrede på grund af siruppen. Pak stegen ind i filmen og læg den i køleskabet til næste dag.

Steg den på grillen, indtil kernetemperaturen er 55 grader – vi bruger stegetermometer.

Note: Ret spændende krydderiblanding til stegen. Jeg synes, det er sjovt at eksperimentere med, og det kommer vi helt sikkert til i løbet af sommeren. Kødet blev meget mørt og lækkert – jeg kan virkelig anbefale at smide en cuvette på grillen, for det er klart bedre end at stege den på traditionel vis i ovnen.

Champignon-bacon spyd

– store champignonschampignon-baconspyd, grillspyd, champignons, bacon
– bacon
– sirup*
– salt
– rosmarin

Rens og halvér svampene. Sno bacon om hvert stykke og sæt dem på et træspyd. Hæld lidt sirup over og drys salt og rosmarin på, inden de lægges på grillen nogle minutter.

*Jeg brugte Cane Syrup, som jeg har fået tilsendt af Dansukker. Farvemæssigt minder den meget om den mørke sirup, som de også producerer, men den nye udgave er ikke så kraftig i smagen. Jeg er mest til den mørke, kraftige smag, men denne sirup var udmærket til de ting, jeg brugte den til – og så er den fairtrade-mærket. Det kan jeg godt lide.