Går du meget op i økologi? Da jeg i sin tid var studerende, syntes jeg, at økologi var en rigtig god idé – jeg købte bare sjældent økologiske varer, for de var temmelig dyre, og jeg oplevede flere gange, at kvaliteten ikke var i orden.

Siden er jeg kommet ud på arbejdsmarkedet og har derfor også flere penge mellem hænderne, og nu køber vi tit økologisk. Det har også hjulpet, at priserne generelt er faldet på økologiske varer, og at bl.a. Kvickly har har fået deres eget økologiske mærke. Det er især tørvarer – for eksempel mel – hvor vi køber økologisk, men øko-grøntsager kommer også med hjem ind imellem. Til gengæld er priserne på økologisk kød så højt, at vi sjældent får købt det.

Jeg er på ingen måde fanatisk omkring det, men jeg kan mærke, at jeg bliver lige en tand gladere for købet af en råvare, hvis den er økologisk. Gad vide, om der er et snert af afladsbrev i det…

Hvad med dig? Er du økofacist? Er økologiske varer toppen af poppen – eller synes du, at al den snak om økologi er dybt overdrevet?