Entrecote med nye kartofler og champignonsauce

champignonsauce, sauce, champignons, svampe, estragon, flødeDenne måneds benspænd starter stille og roligt op med en champignonsauce. Det er der ikke så meget nyt i – opskriften er enkel og ligetil – men det er en skøn sauce, som jeg fik brug for, da vi skulle forkæle os selv lidt den anden dag. De nye kartofler blev fundet frem sammen med et par flot marmorerede entrecotes, som jeg fandt på tilbud hos slagteren, og en flaske rødvin. Vi havde en Pagus Bisano Ripasso Superiore Ripasso 2008 fra Italien, som jeg satsede på ville gå an til aftensmaden.

Champignonsauce
2 personer

100-125 g brune markchampignons
lidt smør
salt og peber
lidt frisk estragon
1½-2 dl fløde

Champignon renses og skæres i skiver. De svitses sammen med lidt smør på en pande, og fløden tilsættes. Lad det småsimre nogle minutter og tilsæt så hakket estragon. Lad simre et par minutter mere og smag så til med salt og peber. Servér med det samme.

Note: Saucen udgjorde et godt team sammen med de nye kartofler, den saftige entrecote og den friske salat. Det er ikke en særlig sund sauce, men i betragtning af, at vi stort set aldrig får sauce eller sovs, så syntes jeg, at det var på tide at skeje lidt ud.

Rødvinen var udmærket men en kende anonym. Den var mild og lettere sødmefuld, hvilket jeg var lidt overrasket over, da den var noteret som ret tør og kraftig på etiketten. Den var en anelse underspillet til entrecoten – der havde en rødvin med en anelse mere kraft passet bedre til min smag. Til gengæld var vinen lettilgængelig – tror den vil passe til de fleste ganer.

Apropos rødvin er det ved at være et stykke tid siden, at jeg rigtig har fået udvidet min horisont. Jeg gik glip af det seneste arrangement i vinklubben, da det faldt sammen med et møde i arbejdsregi, så nu håber jeg, at der kommer et nyt vinklubsarrangement i løbet af efteråret, for indtil nu ved jeg kun, at der er et ved juletid – og der er jo længe til.11 thoughts on “Entrecote med nye kartofler og champignonsauce”

 • Hvor ser det lækkert ud – en ret jeg jeg vil lave til mine gæster! Ja, vi må gerne skeje lidt ud med en lækker, fed sauce i ny og næ 🙂 Jeg kender ikke vinen, du fortæller om, men her er vi i øjeblikket meget glade for Valpolicella Ripasso Superiore Storia Antica fra Kvickly.

  • Den tror jeg ikke, vi har smagt, men gemalen er pt. glad for ripasso-vine, så mon ikke vi bør prøve den på et tidspunkt? Jeg må hellere notere navnet, så jeg kan finde den i butikken 🙂

 • Når jeg ser sådan en tallerken med lækker mad, for jeg også lyst til at blive forkælet !! *vink vink* …. Hey mon vi snart bliver inviteret nord på til noget “himmelsk” kage 😉

  • Nemlig – så hellere undvære det et par gange i stedet for at nøjes med pulversauce. Det er i øvrigt lidt sjovt at tænke på hvor sjældent vi får sauce i forhold til i min barndom, hvor jeg boede på landet og spiste gammeldags dansk mad 🙂

 • Hej Piskeris.

  På Madames Huskeblog er der flere, som sikkert kunne bruge din hjælp til, hvordan du fik dit billede/avatar med…. hvis du skulle få lidt tid til det.

  • Nu har jeg lige siddet og grublet over, hvordan jeg gjorde – jeg suser lige over og giver mit bud på det på Madames blog 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.