Entrecote med lakridssirup, grillede løg og frisk salat

grillet entrecote, oksekød, grill, grillede løg, lakridssirup, rødløg, salat, romainesalat, lakridstagetes, citronmelisseeddike, olivenJeg er lidt bagud med opdateringerne fra sidste uge på grund af blogflytningen, men jeg vil sørge for at få afrundet sidste måneds benspænd i løbet af de næste dage, så jeg kan komme i gang med denne måneds udfordring.

I sidste uge fandt jeg en pakke entrecotes på tilbud, og da de havde en meget flot fedtmarmorering, kunne jeg ikke dy mig og købte dem med hjem, så vi kunne få dem til frokost. Ja, der skal være plads til lidt forkælelse her i ferien. De blev begge smurt med et godt lag lakridssirup (fra Bülow), drysset med en smule salt og derefter smidt på grillen, hvor de fik et par minutter på hver side. Inden da havde jeg pakket rødløg ind i stanniol, så kun toppen stak lidt ud, og de blev grillet i 15-20 minutter.

Entrecotes og løg blev serveret sammen med en klat god mayonnaise samt en salat bestående af fintsnittet romainesalat, lakridstagetes, citronmelisseeddike, sorte oliven og et drys kornblomster.

Smuk og lækker sommermad, der kun kan anbefales. Lakridssiruppen var ikke så gennemtrængende i smagen, men gav alligevel kødet lidt kant med en lidt dybere og sødmefuld eftersmag.

22 thoughts on “Entrecote med lakridssirup, grillede løg og frisk salat

  • Den salte, selvom jeg nu ikke syntes, at den var så salt igen. Da jeg købte den, troede jeg, at den var lige så hidsig som Piratos, men på det punkt skuffede den – vi havde nemlig oprindeligt planlagt at bruge den oven på is. Den har dog vist sig at være ganske brugbar til at give dybde til en række retter.

  • Jamen det er endnu bedre – så har du kødet for dig selv 😀
   Bortset fra det er selve lakridssmagen ikke særlig tydelig, så jeg vil anbefale dig at prøve det alligevel og evt. undlade at fortælle, hvad du gjorde ved kødet inden stegningen… 😉

  • Tusind tak – ja, den sirup har jeg leget lidt med de seneste dage – der kommer et indlæg mere, hvor den indgår 🙂

 1. Tak for inspiration. Jeg har to glas lakridssirup stående og må indrømme, at jeg er lidt dårlig til at få det brugt … og til at finde på, hvad de evt kunne bruges til.
  Hvad har du ellers brugt dem til ud over is?

  • Mange tak. Flytningen gik ikke lige så let, som da vi flyttede i hus sidste år – til gengæld var den væsentlig billigere 😀

  • Mange tak. Det var en fin måde at bruge lakridssirup på, så det vil jeg helt sikkert gøre igen 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *