Endelig tid til smoothies!

smoothies, smoothie, hindbærsmoothie, bananer, hindbær, æblejuice, vaniljeVi har et luksusproblem. Vores fryser er proppet med bær og frugter, der blev plukket i sommers og i løbet af efteråret, men i modsætning til tidligere år har jeg ikke fået brugt særlig mange af dem. Det skyldes, at vi ofte har brugt dem til smoothies, men siden vores blender døde i sommers har jeg været lidt i vildrede mht. om jeg skulle købe en ny, eller om vi skulle investere i et powertool såsom en Bamix stavblender. Sådan et vidunder er jo ikke helt billig, så da min svigermor foreslog, at jeg kunne teste hendes, så slog jeg selvfølgelig til.

Jeg afprøvede den først til et par lette blende-opgaver, hvor den var udmærket uden dog at imponere, men så kom jeg til smoothiedelen, og her var der bonus, for en Bamix er rigtig god til smoothies. Hindbærsmoothien blev lavet i løbet af nul komma fem, og senere samme dag kom vi til den store smoothieprøve – store frosne jordbær! Det tog lidt længere tid end hindbærsmoothien, men Bamix’en var nu meget god til at tygge sig igennem de store frosne bær, og smoothien fik en skøn konsistens! Så nu bliver gemalen snart sendt på stavblenderindkøb, så vi kan drikke os igennem resten af fryseren!

Hindbærsmoothie
2 store glas smoothies

1 stor banan
150 g frosne hindbær
2½ dl æblejuice
1 tsk vaniljesukker

Blend alle ingredienser og hæld på glas. Stik et sugerør i og pynt evt. med lidt sølvkugler.

smoothies, smoothie, jordbærsmoothie, bananer, jordbær, kokosmel, æblejuiceJordbærsmoothie
2 store glas smoothies

1 stor banan
200 g frosne jordbær
2 spsk kokosmel
2½ dl æblejuice

Blend alle ingredienser og hæld på glas. Stik et sugerør i og pynt gerne med lidt kokosmel.

smoothies, smoothie, vindruesmoothie, bananer, vindruer, æblejuice, mynteVindruesmoothie
2 store glas smoothies

1 frossen banan
200 g grønne vindruer
2½ dl æblejuice
lidt frisk mynte

Blend alle ingredienser og hæld på glas. Drik med sugerør.15 thoughts on “Endelig tid til smoothies!”

 • Jeg har haft lyst til smoothie i flere dage nu, men har ik li fået taget mig sammen til at lave en! Nu må det snart være!
  Jeg vil super gerne have sån en Bamix, for den sku virkeligt være god…

  • Det er også den rigtige årstid til smoothies – er det ikke nu, vi for alvor begynder at savne sol og sommer? Håber du får lavet en smoothie eller to her i weekenden 🙂

 • Ok sådan en overskrift er altså lidt skræmmende, når du har indmad som benspænd! Men kunne ånde lettet op og lækkert ser det ud. 🙂

  • Hihihi! Jeg synes, jeg får en del mistroiske kommentarer i denne måned – der er altså grænser for, hvad jeg vil putte indmad i – især fordi det i forvejen er en ret uvant og grænseoverskridende råvare for mange 🙂

 • Åh, hvor lyder det lækkert, Piskeris – det er alt for længe siden, jeg har lavet smoothies, men nu skal det være. Trænger til et boost på en grå vinterdag …

  • Lige præcis – elsker at få sådan en smoothie på denne årstid, hvor jeg begynder at trænge til smagen af sommer. Så kan sådan et glas lige få de gode solskinstimer frem – sådan mentalt i hvert fald 🙂

  • Det er også, hvad jeg har hørt, så det var en på 200 W, jeg prøvede. Man kan lige så godt gå all in, så det bliver også en i den størrelse, jeg får 🙂

  • Man skal absolut ikke undervurdere muligheden for at lave desserter af rester – det er dobbeltwin 😀

  • Jeg kan kun anbefale at indtage en smoothie eller to med det gråvejr, vi har pt. – så trænger man altså til en omgang flydende solskin 🙂

   Jeg kender ikke bogen, men kan det være hos dig, jeg læste om den for et par dage siden? Synes konceptet lyder ret sjovt og kan godt finde på at investere i bogen på et tidspunkt.

   Tusind tak og i lige måde 🙂

   • Det kan godt være ja 🙂 for jeg har haft et billede om den på min blog, dog for noget andet..

    Jeg har også set man kan købe den på saxo og kunne godt tænke mig den problemet er bare at jeg ikke er så god til skriftlig eng, så jeg håber at kommer ud på dansk.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *