En aften hos Hahnemanns køkken-pop-up

I torsdags var jeg med en række andre fæller fra netværket Mad & Medier på Trine Hahnemanns pop-up restaurant i anledning af lanceringen af hendes nyeste kogebog, ‘Trine Hahnemanns Køkken – morgen, middag, aften’. Vi blev budt velkommen med tyttebær-Cosmopolitan og fine små knasere, og jeg fandt hurtigt sammen med en flok andre madbloggere, som jeg før har haft fornøjelsen af at tale med.

Vi blev bænket ved langborde, og så gik snakken ellers. Der var en hyggelig og uformel stemning, som blandt andet afspejlede sig i serveringen, hvor store fade gik fra hånd til hånd – næsten som en familiefødselsdag.

Der var fokus på gode, enkle vinterretter denne aften, som for de fleste vedkommende sagtens kan laves en hverdagsaften.

Der er dermed ingen undskyldning – mange af disse retter kan du derfor sagtens forkæle dig selv og familien med en helt almindelig hverdag!

Vi fik en salat med butternut squash og rucola, en med granatæblekerner, avokado og stegte auberginer vendt i en yoghurt-tahindressing.

Der var mange grøntsager i maden, men der var også plads til lidt kød, og her fik vi braiseret lammeskank med fennikel og syltet citron, en fiskepie samt en grønkålstærte med rugmelsbund og små stykker god bacon.

Jeg var især spændt på fiskepien, som viste sig at være ganske cremet og lækker uden at blive for blød og ligegyldig.

Retterne var generelt gode og velsmagende, og der blev brummet fornøjet ved bordet, hvor snakken gik lystigt, mens maden blev indtaget.

Udover de allerede nævnte retter fik vi også langtidsbagt knoldselleri, grønkålssalat med æbler og valnødder samt en rødbedesalat.

Til maden var der frit valg mellem rød- og hvidvin – og selvfølgelig også vand – og jeg må indrømme, at det var rart med lidt vin oven på en hel måned med øl 🙂

 

Til dessert fik vi en æblekage med grov rugbrødsrasp – en fin variation over den klassiske æblekage. Sammen med kagen fik vi en enkel, mild portvin.

Det var et rigtig hyggeligt arrangement, og konceptet med pop-up køkkener har et potentiale, som jeg håber, at kokkene herhjemme vi udnytte i langt højere grad. Din Baghave lavede også et lignende arrangement for nylig, og jeg forventer, at vi vil se langt flere af denne type arrangementer de næste par år.

Efter tre timers hygge, god mad og masser af snak blev vi sendt hjem med en lille goodiebag, der hver indeholdt en signeret udgave af den nye kogebog samt en lille kogebog om konfekt, som Trine Hahnemann også har skrevet. En lille pose småkager og en julechutney fulgte også med.

10 thoughts on “En aften hos Hahnemanns køkken-pop-up

    • Det var også dejlige retter – og skønt, at der var brugt masser af grøntsager i, som smagte og mættede rigtig godt 🙂

  1. Det lyder vel nok spændende! Æblekage med grov rugbrødsrasp er en idé, jeg straks tager til mig. Ja, jeg ville også savne vin efter en måned med øl 🙂
    Vi har nydt lidt godt hos Meyer på Frilandsmuseet, og det var sjovt at se hans bod i et ældgammelt og iskoldt hus 🙂

    • Jeg glæder mig til at læse mere om dit besøg – tror som sagt, at jeg skal se, om ikke jeg kan komme af sted næste år 🙂

    • Jeg glæder mig også til at bladre i den. Har desværre ikke haft tid de sidste dage, da jeg har haft ret travlt, men mon ikke jeg får tid i løbet af næste uge?

  2. Tak for besøget den 1 december til min første pop-up i København, det var virkelig en hyggelig aften, selvom gæsterne ligge skulle rykke lidt sammen og vende sig til lang bords kulturen, men jeg var virkelig glad for den dejlig stemning og alle de historier der blev delt over fadene.
    Jeg håber 2012 vil byde på mange forskellige pop up i det danske land.
    God jul
    Trine Hahnemann

    • Selv tak – det var en dejlig aften med hyggelige rammer og velsmagende mad. Jeg var glad for at få muligheden for at komme med 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *