Egeskov slot, Fjord & Bælt og lidt fynske specialiteter

Egeskov slot, FynDenne uges efterårssommervejr har ikke just inspireret til udflugter, men så kan jeg i stedet fortælle lidt om vores tur til Fyn i sidste uge. Jeg har i mange år ønsket at besøge Egeskov slot, og da der kom en dag med strålende solskin, smurte jeg et par gode sandwiches, og så susede vi af sted. Vi havde det nye kamera med, så vi fik taget en del billeder, men jeg har prøvet at begrænse mig i den følgende billedkavalkade.

Egeskov slot
Vandhul i slottets park

Vi gik først tur i parken, som både omfatter labyrinter, græs- og blomsterarealer, smukke buske og træer samt oaser som ovenstående vandhul.

Egeskov slotEgeskov slotJa, der blev eksperimenteret med makrobilleder…

Egeskov slotEgeskov har flere små museer, der blandt andet indeholder gamle veteranbiler og -motorcykler, og det var ret fascinerende, selvom biler og motorcykler sandt at sige ikke normalt hører til mine interesseområder.

Egeskov slotEn af bygningerne indeholdt gamle dragter, hatte og hårpynt. Desværre lå de alle i montre tæt på vinduer, så de var svære at fotografere, og jeg knipsede kun et par gange, inden jeg opgav.

Egeskov slotVi skulle selvfølgelig også i Draculas krypt, som Egeskov havde lavet en lille udgave af. Det var dog en blodfattig (!) oplevelse, for det var mest af alt bare et mørkt rum med et par fakler og en dyb kiste, hvorfra en båndet udgave af en dyb latter lød af og til.

Egeskov slotSelve slottet var mindre, end jeg havde forventet, og der var lige lovlig mange mennesker til, at det var en hyggelig oplevelse at se det, men et par fine detaljer var der – blandt andet denne flotte seng, som nærmest er en prinsesse værdig!

Egeskov-besøget blev afrundet med et besøg i den lille købmandsbutik, der var ved indgangen. Her købte vi et par bægre is – et med lakrids og et med solbærsorbet – og så nød vi det, mens vi talte om, hvor vi ellers skulle tage hen, nu vi var på Fyn. Vi kom i tanke om Fjord & Bælt-museet, og så snart vi havde spist op, skyndte vi os af sted, så vi kunne nå oplevelsescentret, inden det lukkede.

Fjord & Bælt museumVi kom, netop som sæl- og marsvinefodringen gik i gang, så vi fik også set flere af de øvelser, som trænerne laver med dyrene.

Fjord & Bælt museumJeg har en stor svaghed for havmiljø, så dette var lige et sted for mig, og vi var imponerede over, hvor indbydende og spændende stedet var. Oplevelsescentret fokuserer på det lokale havliv, og var en god prioritering, for det gav stedet mere sjæl, ligesom oplysningerne blev mere relevante, når det drejede sig om dyreliv, som er tæt på os. Der var flere bassiner med søstjerner, fisk og krabber, som du kunne røre (hvis du turde!), og det kunne jeg heller ikke stå for.

Fjord & Bælt var en rigtig positiv oplevelse og et sted, hvor jeg gerne vender tilbage en dag. Til gengæld skuffede Egeskov mig lidt – der var lidt for meget amerikansk forlystelsespark over det med masser af mad- og snackboder og et rend af mennesker og knapt så meget ro og nærvær.10 thoughts on “Egeskov slot, Fjord & Bælt og lidt fynske specialiteter”

 • Hold nu op nogen fede billeder det kamera kan tage *grøn-af-misundelse* ja ja din efterårssommer ferie ser da også fin ud 🙂 Ej jeg havde faktisk selv overvejet at tage til egeskov. Nu er jeg da glad for jeg ikke gjorde det. Tænkte godt at det ville skuffe lidt.

  • Intet er så skidt, at det ikke er godt for noget – vi har i hvert fald brugt efterårsdagene til max hygge sammen med kattene, et par bøger, nogle film, computerspil… nåja og køkkenet 🙂
   Men jeg tror nu, du ville få en god tur, hvis du tog ungerne med. Stedet er i hvert fald meget rettet mod børnefamilier, og der faldt vi lidt udenfor. Det ville være et fint sted at lave familieudflugt til 🙂

  • Haha, det troede jeg også, at jeg ville… men det havde jeg alligevel ikke tålmodighed til 😛

 • Du har ret i at Egeskov er lidt gøgl, men jeg kan nu meget godt lide at gå inde på slottet og i haven. Fandt i afslapningskrogen med alle hængekøjerne??

  Vi har aldrig været på Fjord & Bælt, det må jeg hellere få noteret ned 🙂

  Mange hilsner
  Birthe

  • Ja, parkområdet er ganske pænt – og den del var hyggelig og forholdsvis uforstyrret. Men lige så snart vi kom i nærheden af bygningerne – uha 😀
   Nej, det sted så vi ikke – hvor lå det i forhold til de andre ting?

   Fjord & Bælt er som sagt et fint lille og hyggeligt sted – jeg kunne rigtig godt lide det lokale touch 🙂

 • Det var meget spændende at læse og sikke nogle dejlige billeder du viser! Fjord & Bælt-museet har jeg aldrig hørt om, men jeg må en tur til Fyn og se begge steder! Så du mon familien Swanes husvogn, de brugte i lange perioder gennem 17 år i Portugal og Spanien? Danmarks første autocamper blev bygget på Malergården på ladet af en Bedford-lastbil og står nu på Egeskov 🙂

  • Jeg tror også, at det er et ret nyt sted – muligvis opført sidste år? Men bestemt et besøg værd. Jeg kan ikke lige genkalde mig husvognen desværre 🙂

 • Sikke nogle flotte billeder, jeg er vild med makrobilledet.

  Din blog er blevet rigtig flot med det nye design – desværre har jeg haft for lidt tid til at læse din blog, men nu nyder jeg en stor stak af dine indlæg.

  • Tusind tak – dejligt at høre, at arbejdet ikke har været forgæves. Nu laver jeg i hvert fald ikke de store ændringer lige foreløbig 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.