Restaurant Høfde4

Restaurant Høfde4, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i Sønderjylland

Da gemalen og jeg planlagde ferie i Jylland (hvor vi også spiste på Bror Ditlev og Henne Kirkeby Kro), skulle vi finde et sted at spise aftensmad i nærheden af Tirpitz, og her faldt jeg over restaurant Høfde4. En forholdsvis ny restaurant, der putter sig i klitterne ved vestkysten og som så ganske hyggelig ud. Menukortet virkede også meget lovende, så vi vovede os ud i blæst og regn og dukkede op til en lun restaurant med ild i pejsen.

Restaurant Høfde4, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i Sønderjylland

Nu var vi jo ved kysten, så jeg syntes, at det ville være meget passende med nogle fiskeretter, og jeg valgte derfor rimmet kulmule i ’marmor look’ med tørret persille som forret. Den blev serveret i en skummende hummerbisque og var toppet med grønkål og ørredrogn. En virkelig smuk og spændende ret – og en forholdsvis stor anretning af en forret at være. Men hold da op den smagte godt! Både kål og rogn gav et frisk touch til retten, så den fede, cremede hummerbisque ikke fyldte for meget, og kulmulen heller ikke druknede i de andre elementer.

Restaurant Høfde4, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i Sønderjylland

Der kom sevfølgelig også kuvertbrød på bordet – en dejlig saftig udgave, som man kunne kombinere med pisket smør, olivenolie eller en tapenade. Meget fine kombinationsmuligheder.

Restaurant Høfde4, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i Sønderjylland

Så var det tid til hovedretten, og her havde jeg søreme også valgt fisk. Det er nemlig ikke særlig tit, at jeg støder på havkat, så det kunne jeg ikke stå for, da jeg så det på menukortet. Fisken var stegt og derefter omgivet af hakkede blåmuslinger og grønt i hoisinsauce, der var toppet med tynde skiver kinaradise (drysset med en tørret krydderurt, jeg ikke husker). Dertil en luftig østerscreme.

Restaurant Høfde4, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i Sønderjylland

Der var også kartofler til retten – pyntet med ribs og karse – og de kom i en lille kasserolle ved siden af, så gemalen og jeg selv kunne dosere. Fisken var perfekt tilberedt og var et godt match til den lækre østerscreme, de velkrydrede blåmuslinger og den friske kinaradise. Kartoflerne virkede lidt overflødige til min ret og passede lidt bedre til gemalen, der fik et stykke and.

Restaurant Høfde4, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i Sønderjylland

Jeg havde siddet og nippet til vin frem til og med hovedretten, men inden desserten blev jeg alligevel fristet, da jeg havde set, at Høfde4 havde skiltet med et par efterårsdrinks, og her kunne jeg ikke stå for en lavet på slåengin. En meget smuk drink, som havde kulør – og lidt sødme – fra slåenginnen – men stadig var frisk og lidt bitter.

Restaurant Høfde4, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i Sønderjylland

Så var det tid til desserten. Her vælger man jo ofte en sød ret, men da jeg så osteserveringen på kortet, så måtte jeg vælge den. Normalt vælger jeg sjældent ost, når jeg på restaurant og da slet ikke som dessert. Det skyldes primært, at en osteservering på restauranter typisk består af 3-4 små stykker ost med lidt tilbehør til. Kedeligt efter min mening. Men enkelte restauranter gør som Høfde4 og laver en decideret osteret, og det kan jeg slet ikke stå for. Denne ret bestod af en luftig ostecreme lavet på Vesterhavsost på en bund af portvinssyltede nødder og derefter toppet med en sprød osteflage samt en portvinssauce med tapiocaperler. Meget fantasifuld og yderst velsmagende.

Jeg var ret vild med den kreativitet, som retterne struttede af. Her var bestemt nogle smagskombinationer, jeg ikke før er stødt på, og som sad lige i skabet. Servicen hos Høfde4 var også lige, som den skulle være – søde og smilende tjenere, som svarede beredvilligt, når vi udfrittede dem om retterne.

Restaurant Høfde4 viste sig at være en lille skjult perle, som jeg er virkelig glad for, at jeg faldt over. Fem stjerner med pil op herfra.

Gimlet – letsyrlig limedrink

gimlet, limedrink, cocktail, limecocktail, gindrink, lime, gin, sirup, isterningerGimlet er en drinkklassiker, men det var først i går, at jeg smagte den for første gang, og det er en meget stor fejl! Det er en drink, der kan laves på flere måder. Nogle foretrækker frisk limesaft, mens andre bruger Rose’s Lime. Nogle bruger gin, andre bruger vodka – eller en kombination – og nogle bruger lidt sirup og/eller danskvand, mens andre igen lader være. Kort sagt – lav den, så den passer til dine smagsløg.

Jeg kan godt lide frisk limesaft – og så passer det jo til månedens benspænd – og så er jeg ret pjattet med småsyrlige drinks, så min udgave blev derefter.

Gimlet
1 person

2 cl friskpresset limesaft
4 cl gin
1 cl lys sirup
1 håndfuld isterninger
Limeskiver

Hæld limesaft, gin, sirup og isterninger i en shaker og ryst godt. Hæld drinken i et lavt glas og stik et par limeskiver i. Vil du have en lidt mildere udgave, tilsætter du en smule danskvand.

Note: Muligvis min nye yndlingsdrink! Gimlet kan i den grad konkurrere med den klassiske gin & tonic. Den friske limesaft og ginnen er en genial kombination, og drinken er ikke lige så bitter som en g&t, men har et skønt, syrligt pift.

Proteinrig bønnesalat med kylling og grapefrugt

proteinrig bønnesalat, bønner, edemamebønner, grapefrugt, kylling, sennepJeg lavede en god, solid bønnesalat for nylig, og der skulle naturligvis grapefrugt i, nu hvor det er en del af månedens benspænd.

Vi havde fundet nogle kyllingestykker, der havde sidste salgsdato, da vi købte ind om formiddagen, så de blev naturligvis stegt og røg i salaten sammen med de sorte bønner, jeg havde kort dagen for samt lidt edemamebønner fra fryseren.

Proteinrig bønnesalat
2 personer

kødet fra fire små eller to store kyllingeoverlår, stegte
1 grapefrugt
100 g edemamebønner, frosne
ca. 300 g kogte sorte bønner
olivenolie
salt

Skær skrællen af grapefrugten, så den hvide hinde også fjernes, og skær grapefrugten i mindre tern. Bland dem sammen med de to slags bønner. Pil kødet af kyllingeoverlårene og pluk det i mindre stykker, som du blandet i salaten sammen med lidt olivenolie. Smag din bønnesalat til med salt og lidt grapesaft.

Note: En meget enkel og mættende bønnesalat, som egner sig fint som frokostret. Du kan evt. servere salaten sammen med en mild dressing eller creme – en mild hummus vil for eksempel fungere fint.

Restaurant Ssam

restaurant ssam, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i KøbenhavnFor nogle uger siden var vi på Restaurant Ssam med et vennepar. Jeg faldt over AOKs anbefaling tilbage i foråret og syntes, at det lød som en interessant restaurant. Derudover er det sjældent, at man støder på koreanske restauranter i Danmark, så vi blev selvfølgelig nødt til at prøve Restaurant Ssam.

restaurant ssam, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i KøbenhavnVi havde bestilt bord i forvejen, og det viste sig at være en god idé, selvom det var en helt almindelig hverdag. Der var helt fyldt i restauranten, og det var tydeligt, at det var et sted, der var ret populært i nabolaget.

Restaurant Ssam kan byde på lidt af hvert mht. drikkevarer – blandt andet soju cocktails, hvilket vi naturligvis måtte prøve. Jeg gik efter en af de knapt så søde, men endte alligevel med en, som var lidt for sød til min smag – og så var alkoholen alt for svag i drinken.

Der var dog en fordel ved den søde drink – nemlig at den kunne ‘dulme’ tungen lidt, når man spiste den krydrede mad, for hvad der var sparet på alkoholsmagen i stedets drinks, kom til gengæld i maden.

restaurant ssam, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i KøbenhavnRestaurant Ssam havde heldigvis været så serviceminded at notere styrken af de enkelte retter på menukortet, så jeg kastede mig ud i en mellemstærk ret. Her valgte jeg en portion jaeyuk bokkeum – en simreret med svinekød i gochujang sauce, der blev serveret med stegte ris og forskellige slags grøntsager.

Der var som sagt skruet godt op for smagen, og krydderierne bed da også fra sig, men det blev heldigvis ikke for meget. Det var en god, stor portion, så da vi havde spist (portionerne var nogenlunde lige store, selvom vi havde valgt noget forskelligt), så var der ingen, der kunne spise mere. Lidt ærgerligt, da vi gerne ville have smagt mere fra deres menukort. De få desserter, de havde på menukort, fristede ikke, men sådan er det ofte på asiatiske restauranter, og det er helt fint – vi smuttede i stedet på Fermentoren og snuppede en øl som afslutning på aftenen.

Restaurant Ssam er et spændende indslag i det københavnske restaurantliv. Her får du god, krydret koreansk mad til en meget fornuftig pris – vi slap 105 kr for et måltid, og restauranten hører dermed til den ret prisvenlige ende i København. Tjenerne var søde og gode til at fortælle om de enkelte retter, men de var desværre også ret uopmærksomme. Jeg ved ikke, om de var underbemandede den aften, men det var i hvert fald svært at få betjening.

Vi ender på fire stjerner og en anbefaling, hvis du skal have velkrydret mad til en fornuftig pris.

Restaurant Det Glade Vanvid

Det Glade Vanvid, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i AarhusVi brugte nogle dage af sommerferien i dejlige Jylland, og her var vi blandt andet et smut forbi Aarhus en aften for at spise hos Det Glade Vanvid. Det er kokkebrødrene Koch, der har to restauranter med dette navn i Aarhus Havn, og konceptet ligger fast – alle gæster møder op kl. 18.30, og derefter er der en appetizer, inden der bliver serveret en tre retters menu. Der er et buffetbord med brød, olier, vine samt saft, som gæsterne selv tager fra undervejs, og derfor kan du selv justere hvor meget vin, der bliver skænket – og om du skal have lidt ekstra af den vin, du bedst kan lide.

Det Glade Vanvid, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i AarhusDa vi satte os ved bordet, fik vi et glas mousserende vin samt en appetizer, der bestod af en fetacreme med små stykker varmrøget laks, syltede radiser, hyldeblomst, agurk, urteolie og spirer.

Det Glade Vanvid, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i AarhusEn farverig ret med nogle fine elementer, men de blev desværre overdøvet af en alt for kraftig saltning, så her spiste jeg ikke op, selvom portionen var lille.

Det Glade Vanvid, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i AarhusForretten var heldigvis meget bedre. Den bestod af fladfisk serveret med braiseret fennikel, citrongræs, ingefær, butternut squash-creme, karry, søgræs, hummerchiffon samt korianderskud. En lækker cremet og velsmagende ret, hvor krydringen løftede fisken uden at overdøve den helt. I øvrigt også en forholdsvis stor ret – ikke mindst fordi den havde nogle ret mættende ingredienser.

Det Glade Vanvid, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i AarhusSå kom vi til hovedretten og sikke en servering! Kom straks til at tænke på Klidmoster, da jeg så tilbehøret, for hun har noget med tarteletter… 🙂

Tarteletten var fyldt med en cremet ærtesalat med løvstikke og toppet med karse. Ved siden af lå et solidt stykke røget svinekød med estragon blanquette, lidt ribs gastrique, en lille grillet peber samt en lille ny kartoffel syltet med løvstikke. En festlig servering, som også smagte ganske godt. Især den lille kartoffel overraskede positivt – ikke mindst fordi jeg ellers ikke er så meget til løvstikke. Men en sjov, anderledes og dejlig hovedret.

Denne ret fyldte dog godt i maven, og jeg må indrømme, at jeg kort overvejede, om jeg kunne spise mere, for min appetit er ofte noget mindre, når temperaturen nærmer sig 30 grader. Vi jokede lidt med tjeneren om det, som også smilende fortalte, at kokkene var kendt for at lave store portioner.

Det Glade Vanvid, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i AarhusMeeen… der blev heldigvis plads til dessert, og så hjalp det også på det, at det er var en noget mere behersket portion. Den bestod af en frossen jordbærmousse toppet med chokolade crouistillant, koldskålsis på sprødt knas, en havesyre vinaigrette, jordbærcoulis samt jordbær. En udmærket dessert. Jeg var mest til koldskålsisen – den frosne jordbærmousse var lidt for mild til min smag, og jeg ville have foretrukket en blød og cremet mousse. Jeg kunne godt lide konceptet med, at man hos Det Glade Vanvid selv kunne gå på opdagelse i vinene. Der var tre hvidvine, tre rødvine og én dessertvin, og der var nogle få stikord ved hver vin, så man havde en idé om, hvad den enkelte vin ville smage af. Desværre var udvalget ikke så interessant – vinene smagte fint men var ikke særlig nuancerede. En enkelt hvidvin skilte sig lidt ud ved nærmere at smage som en rødvin, men det havde nu været lækkert, hvis der havde været et par vine, som havde lidt mere kant og som turde noget mere på smagsskalaen. Når nu folk selv skænker op, så er det meget lettere at have en ’skæv’ og anderledes vin med i udvalget, fordi folk blot kan gå udenom den, hvis den ikke falder i deres smag.

Det Glade Vanvid er en hyggelig restaurant, og betjeningen var ganske fin. Jeg savnede lidt mere skarphed i forhold til desserten, og appetizeren var som sagt alt for salt. Til gengæld var forretten ganske lækker, og hovedretten var både spændende anrettet og velsmagende. Jeg ender på fire stjerner til Det Glade Vanvid.