Din mest overraskende madoplevelse?

Jeg har fået mulighed for at udlove et eksemplar af Newyorkerbyhearts kogebog, som netop er kommet i handlen, så her er en lille konkurrence, der er inspireret af månedens benspænd.

Halloween går ikke kun ud på at skræmme – men også på at overraske og pirre ens fantasi. Jeg vil derfor gerne høre om din mest overraskende madoplevelse – positiv eller negativ. Det kan være lige fra det restaurantbesøg, der blæste dig omkuld, til den sammenkogte ret, der endelig lærte dig at spise svinelever – eller måske dengang, hvor din lillebror lavede aftensmad til hele familien og havde sneget en regnorm ned i din tallerken med spaghetti.

Skriv om det i en kommentar herunder, og du deltager i konkurrencen om et styks kogebog.

Konkurrencen er slut!

88 thoughts on “Din mest overraskende madoplevelse?

 1. Det må nok have været dengang, kort efter min mor var død, og min far skulle i gang med at lave mad igen, hvilket han ikke havde gjort i mange år. Men han havde heldigvis godt med mod på at komme i gang igen, og kan rigtig godt lide både gammel dansk mad og noget “mere eksotisk” som kinamad, som han kalder det.

  Derfor blev der en af de første gange, vi var inviteret på mad, serveret noget, der i første omgang lignede en god gang gulash eller noget i den stil, kød i brun sovs. Men det viste sig, at han havde eksperimenteret lidt, så det var en dansk-kinesisk fusion med bambusskud og andre asiatiske ingredienser smurt ind i brun sovs 😀 Ja, der var da også kød i af en slags, synes jeg at huske.

  Det var en virkelig mærkelig blanding og smagte ret… specielt. Men min farmor, min kæreste og jeg roste ham naturligvis for maden, så han havde mod på at prøve igen. Han er siden blevet noget bedre i køkkenet, heldigvis 😉

 2. Jeg kan tydeligt huske det. Jeg var teenager og i Italien, og ville have noget jeg kendte, og bestilte derfor en hamburger. Fik en MEGET rød bøf med en pølse der var skåret, således at den kunne stå oprejst på bøffen som et tårn og en lille kvast basilikum. Ingen bolle, grøntsager, ketchup eller noget. Det var meget sært…

 3. Det må være da jeg var i Vietnam. Don’t try this at home …
  Jeg var med en flok piger i Mekong Deltaet i Vietnam, vi boede lokalt hos en familie. De havde ikke meget at byde på, med gæstfrihed havde de masser af. I denne del af verden, er det ikke et særsyn at loftet er “levende”. Ihvertfald boede vi sammen med masser af kryb, inkl små firben. Vores guide havde en særlig skill – nemlig at skyde disse firben ned med elastikker. Vi snakkede om at det kunne da være sjovt at spise sådan en fætter. Det synes guiden også, og han fik skudt et styk firben ned til os. Vi skar maven op og fjernede indvoldene og “rensede” den. Derefter blev den vendt i vand og mel, og blev så friturestegt på panden. Vi skar den ud i dele, og jeg var så heldig at få halen – en af de andre spiste forbenet, hvor der altså stadig sad små klør på. Det var ikke nogen rar oplevelse, og i virkeligheden smagte jeg nok ikke så meget på det. Men jeg kan da prale af at have spist en friturestegt firbenhale. At vi så dagen efter fik serveret en skrækkelig portion kobrasuppe/grød af moderen i huset, er en heeelt anden sag. Puha ..

 4. Min mest overraskende oplevelse var første middag hos svigerfamilie. Jeg bryder mig bestemt ikke om melboller og blev inviteret på klar suppe med melbolle (!!) I min dybe tallerken lå på en bund af bløde porrer og gulerødder et bæst af en melbolle. Jeg sagde indeni: du kan godt, og fik behændigt bollen over på skeen med lidt grønt som stødpude. Blød stødpude. Bed bogstavelig talt tænderne sammen og KNIIIRKKK- skriiig. Det var en rund grisetand. Min sparsommelige svigermor havde kogt suppen på et grisehoved og overset tanden. Kind mod kind er virkeligheden nok rarere end tand mod tand, efter nærmere overvejelse. Åh hvor de morede sig i min nye familie!

 5. Min mest interessante og overraskende madoplevelse, var nok dengang vi var i Egypten. Vi havde bestilt plads på et stort resort med all inclusive. Heldigvis var der flere restauranter at vælge imellem. Der var bl.a. en restaurant, som var ejet af en tysker, og hvor niveauet var noget højere end på de andre. Det betød så, at man skulle give noget ekstra for at spise der. Som sagt, så gjort. En skøn restaurant med ildshow og lækre retter. Vi fik en fantastisk forret med kyllingelever og en eksotisk hovedret med kamel og chokoladesovs. Sidstnævnte er den mest specielle ret, vi har fået til dato. Og det smagte fortrinligt :-)!

 6. Den mest overraskende madoplevelse var jeg egentlig forberedt på i forvejen. I 2010 var jeg i BERLIN med manden og vi var bl.a inde og spise på Cafe Unsichtbar – en af disse restauranter, hvor der er MØRKT. Maden var god – men heller ikke mere end det, men det der var overraskende, var, HVOR afhængig man er af sin synssans. Det var SÅ ubehageligt at skulle gå ind i “det mørke intet” og meget grænseoverskridende og underholdende at spise I tiltalt mørke. Glas der vælger, mad der bliver skåret ud i Giga stykker, fordi man ingen føling har med hvor man skærer, pop sukker, der lyder meget højere i mørket og hvor højt andre mennesker egentlig snakker… Meget interessant, overraskende – og overraskende dyrt desværre også 😉

  Mette – metpet1980@hotmail.com

 7. Tja, der har godt nok været mange. Men den mest overraskende var nok engang i Grækenland, hvor min datter på en restaurant bad om en Seven-Up. Tjeneren så mærkeligt på os, men 10 minutter efter kom han med en tallerken med en hel rund, brunlig og sprød sag. Vi kiggede lige så underligt, men da vi ikke havde mange penge tilbage, tænkte vi, at mad er mad: Det viste sig at være en panereret og friturestegt hel fetaost, som blev serveret med brød og olivenolie samt tomatskiver til.
  Det smagte faktisk helt fantastisk – i den græske lune sommer med duften af grill og pinjekerner! Jeg har dog aldrig gentaget forsøget herhjemme.

 8. Da jeg boede i Cambodja, var jeg af og til en tur i byen med de lokale drenge. Og som alle andre steder i verden skal man have lidt i maven inden man skal sove. Vi fandt frem til en vel besøgt restaurant med de obligatoriske plastikstole og satte os til rette, og jeg forventede en lækker nudelsuppe, som ville komme op af de store dampende gryder. Jeg er rigtig meget til asiatisk mad, men ikke denne cambodianske erstatning for en hotter eller en kebab; her kom en meget flydende og hvid vand-risgrød uden smag med kogte indvolde på bordet, og så gik drengene amok. Jeg smagte høfligt på det, men der var ikke et eneste gram lækkert krydderi, som man ellers kender det fra det sydøstasiatiske køkken. Så ja, jeg blev overrasket, men desværre ikke på den gode måde…

 9. Min mest overraskende madoplevelse, var nok dengang jeg gik i børnehave. Det var i december og man havde selv madpakke med hjemmefra. Da jeg åbnede madkassen, lå der en spegepølsemad af plastic fra mit legekøkken. Det var min mor der legede drillenisse. Der var da heldigvis også rigtig mad 🙂
  – Marie Louise Petersen

 10. Den mest overraskende madoplevelse for mig var helt klart og uden sidestykke engang for mange år siden, hvor jeg var i USA (New York) på forretningsrejse. Som afslutning på en lang dags møder, blev jeg inviteret til middag af den virksomhed jeg var over at besøge. Det er normalt noget jeg ser frem til, fordi de fleste inviterer ud på gode restauranter i området, så jeg så bestemt frem til kulinarisk oplevelse. Men værten var af kinesisk oprindelse og da jeg var der mens det var det kinesiske nytår, inviterede han mig i China Town til den store nytårsmidag. Jeg har været i Kina og spist mange mærkelige ting, men den middag slog alle mærkværdigheder!! Første ret var syltede hønsefødder!! Jep, hønsefødder med skæl, klør og det hele!! Jeg havde også den “fornøjelse” at spise vandmand – hvilket var en ligeså blævret oplevelse som man kan forestille sig. Søpølse – noget jeg aldrig nogensinde håber, at skulle smage igen – konsistensen var rædsom og smagen forfærdelig. Da han nævnte at vi skulle have fiskesuppe tænkte jeg, at der var håb om noget godt, men denne mindede mest om en skålfuld grumset havvand og var fyldt med…. fiskeskind!! Eewww. Derudover fik vi griseknæ, hønsehoved (tilsyneladende en delikatesse) og ting jeg i dag ikke husker hvad var for legemesdele fra dyr! Jeg er ikke specielt kræsen og jeg spiste (smagte på) ALT hvad jeg fik serveret, for jeg ville ikke tabe ansigt overfor forretningsforbindelserne. Men jeg må tilstå, at der ikke var meget jeg kunne lide. Faktisk var de syltede hønsefødder de bedste – når man prøver at fortrænge tanken om hvad de fødder har været gået rundt i…. Behøver jeg at fortælle, at jeg gik sulten i seng??

 11. Min mest interessante og overraskende madoplevelse, var nok dengang vi var i Egypten. Vi havde bestilt plads på et stort resort med all inclusive. Heldigvis var der flere restauranter at vælge imellem. Der var bl.a. en restaurant, som var ejet af en tysker, og hvor niveauet var noget højere end på de andre. Det betød så, at man skulle give noget ekstra for at spise der. Som sagt, så gjort. En skøn restaurant med ildshow og lækre retter. Vi fik en fantastisk forret med kyllingelever og en eksotisk hovedret med kamel og chokoladesovs. Sidstnævnte er den mest specielle ret, vi har fået til dato. Og det smagte fortrinligt!

 12. Hæ hæ… to af mine mest overraskende madoplevelser er: Millionbøf og farserede porrer:-)

  Jeg flyttede allerede hjemmefra i en alder af 17… og havde stort set aldrig lavet mad, blot kigget mor over skulderen i forbifarten i håb om, der måske skulle falde en lille frikadelle eller andet af.

  Millionbøffen mente jeg klart, jeg havde tjek på… kød, løg, krydderier og vand og derefter jævnes med meljævning. Hvor svært kan det være?? Og mel er vel mel?? Men nej, kartoffelmel er ikke mel, som sådan. Den er virkelig ikke brugbar i en millionbøf. Læn dig tilbage og forestil dig den brune grød… der skulle godt nok spises hurtigt 😀

  De farserede porrer gik det ikke bedre med… jeg havde åbenbart været ude at lege, da mor kogte porrerne, inden de blev svøbt i fars. Stegt kød svøbt om rå porrer… heller ikke for godt.

  Når det så er sagt… jeg har lært af mine fejltagelser og gør det aldrig igen.
  Håber virkelig bogen ryger i min retning, for jeg har kogebogs-indkøbs-stop… siger min kæreste 🙁

 13. På et tidspunkt havde jeg en vietnamesisk familie til nabo. Jeg blev ofte inviteret ind til mad eller de kom ind til mig med maden. De vidste at jeg godt kunne lide at smage noget nyt. En dag kom manden ind med en skål suppe. Jeg sagde pænt tak og sætte mig for at spise. Det smagte udemærket, men der var nogle runde sammenrullede hvide ringe i suppen som jeg ikke kunne tygge -det var enormt sejt. Jeg fik spist et par stykker og resten blev smidt i skraldespanden. Da jeg afleverede skålen, spurgte jeg hvad det var for noget suppe. Grønsager, gryn og tarme….uha det har været det mest væmmelige jeg har spist.
  Vh Charlotte G

 14. Uh jeg kunne nævne mange skøre, overraskende og lærerige oplevelser jeg har haft med mad, men der er sig en der sidder dybt i mig. Som barn elskede jeg æbler – sådan virkelig meget. En dag i børnehaven (jeg husker det som var det i dag), skulle jeg til at sætte tænderne i dette dejlige saftige røde æble, muuums hvor var det lækkert, liiiige indtil det tredje bid, hvor jeg ser en stor hvid orm i mit dejlige æble! AD udbrød jeg – indtil jeg ser det er min rokketand der sidder der i det lille runde æble 🙂

 15. Min mest overraskende madoplevelse var helt klart at smage duebryst og dueben. Den intense smag var ret overvældende, men sammen med bl.a revet oksehale og kål gav det virkelig en god madoplevelse! – Og ikke mindst et godt glas rødvin 🙂

 16. Den kogebog gad jeg da godt eje 🙂
  Jeg er sådan en, som IKKE spiser oliven …… For hundrede år og en madpakke siden var min, dengang, kæreste og jeg på restaurant Jutlandia i Frederikshavn. Vi fik sikkert noget lækkert mad, det husker jeg ikke, men der var sådan en salatbar, hvor man selv kunne blande. Og der var de, de små lumske djævler……jeg troede det var sorte vindruer, så jeg tog en ordentlig portion. Behøver jeg sige, hvad der skete, da jeg spiste en oliven, i den tro, det var en sød vindrue 🙂
  Jeg kan også en med hytteost og ris a la mande 😉

 17. Vi samles hvert år en flok tøser, midt i tyverne, til Halloween, hvor vi laver diverse uhyggelige retter.
  Vi starter tidligt, hvor vi handler ind og laver maden i fællesskab.
  Derefter pynter vi op med spindelvæv, græskar og diverse andet Halloween pynt, og klæder os selv ud i uhyggelige kostumer.
  En bowle med uhyggelige “øjne” kommer på bordet og så starter madlavningen ellers mens vi nipper til bowlens væske.
  Sidste år var menuen følgende (der var meget mere, men dette er hvad jeg stod for):
  Forret:
  Halloween tapas
  Hovedret:
  “Melorme-spagetti” med kødbolle-øjne
  Dessert:
  Edderkoppe-muffins med lakridsben, og uhyggelig blodig is (rød frugtfarve i)med spøgelsesmarengs.

  Det er bare én af de tema-aftener vi veninder har – og det er noget, vi ser frem til hver gang!
  Jeg glæder mig til Halloween!

 18. Min mest overraskende madoplevelse var da jeg smagte Foie Gras!
  Jeg ELSKER indmad som lever og hjerter, så jeg troede VIRKELIG at jeg ville kunne lide det og puttede det glad i munden. De andre sad jo også der og sagde UUHHM, hvor er det dejligt. Men denne fede klat kunne jeg dårligt nok synke (!) – var lige ved at spytte det ud igen, men det var jo på en restaurant, så det blev slugt lige ned i halsen. PUHH-HA, hvor var det klamt! Skal IKKE prøves igen! – Det mest overraskende var, at jeg virkelig TROEDE at jeg ville elske det – og at det så bekom mig så dårligt……..

  • Glemte at sætte kryds i “Notify me of followup comments via e-mail. Så jeg prøver lige igen.
   Min mest overraskende madoplevelse var da jeg smagte Foie Gras!
   Jeg ELSKER indmad som lever og hjerter, så jeg troede VIRKELIG at jeg ville kunne lide det og puttede det glad i munden. De andre sad jo også der og sagde UUHHM, hvor er det dejligt. Men denne fede klat kunne jeg dårligt nok synke (!) – var lige ved at spytte det ud igen, men det var jo på en restaurant, så det blev slugt lige ned i halsen. PUHH-HA, hvor var det klamt! Skal IKKE prøves igen! – Det mest overraskende var, at jeg virkelig TROEDE at jeg ville elske det – og at det så bekom mig så dårligt……..

 19. Min søster skulle engang prøve at lave spaghetti bolognese, hun glemte at købe kød, men hun havde da en fiks løsning.
  De lange spaghetti blev kogt, men hun glemte alt om tiden, så det var klistret godt og grundig sammen, det ville hun så fikse med at putte masser af ketchup i.
  Resultatet blev ligesom en gang ulækker grød med ketchup, så vi måtte ringe efter en pizza 😉

 20. Pingback: 2 muligheder for at vinde min kogebog, Newyorkerbyheart – Amerikansk Homecooking……..

 21. Har fulgt hendes blog og synes at hun laver en super spændende og inspirerende mad. Ville være super at være den heldige ejer af den nye kogebog. 🙂

 22. Min lille beretning indeholder ikke klamme og uspiselige ingredienser, men var ikke desto mindre meget overraskende! For nogle år siden var min mand og jeg (og en veninde) på cykelferie – som de luksusdyr vi er valgte vi at booke en overnatning på Højslev Kro ved Skive, så vi var fri for telt og soveposer osv. Men kunne igennem kroen bestille en såkaldt madpakke bestående af 3 stykker rugbrød og en ostemad for sådan noget som 50,-. Vi blev enige om, at de kunne vi ligeså godt bestille til at tage med os på videre færd mod Randers. Da jeg gik ned for at hente vores madpakker kort tid inden afgang modtog jeg 4 kæmpe store hvide kagekasser, som viste sig at indeholde kæmpe store stykker højt belagt smørrebrød!! Så måtte der ellers gøres plads i cykeltraileren, og jo helst vandret!, og vi kunne chokerede bevæge os videre. Vi endte med at sidde i en park i Viborg og spise højt belagt smørrebrød med fingrene, og der var kun en lille rødbede der var faldet af under turen 🙂 Det var en meget positiv overraskelse, men bestemt ikke hvad vi havde ventet af en “madpakke” 🙂

 23. En af de mere udlækre – skulle hygge med min søster på cafe.
  Bestilte en salat, måske kylling.

  Da vi var ved at starte, lå der bare en masse snegle i…som i snegle fra marken, haven etc…
  Kaldte på en tjener, og tror at ejeren kom..Kommentaren var; ja, der er også rigtig mange snegle i salaten i øjeblikket og vi forsøger at fjerne dem alle….
  Men i må gerne spise gratis – er der noget andet I vil have?….Vi gik bare med det samme – og der var godt nok nogle andre gæster der fik noget at tænke over…Cafeen lukkede noget tid efter. Øv, det var ulækkert!!!
  Har fået meget dejlig mad og knap så lækker mad mange andre steder i verdenen, men der på Frederiksberg, fik jeg nok det mest ulækre!

 24. Overhører en kollegaes beretning om en tur til Tokio, og om hvor sprogfattige disse japanere egentlig er. Samtalen omhandler hvorledes hun havde forsøgt via diverse fagter (håndmalke) og lyde (muuuh) forsøgte at købe mælk til kaffen. Det lykkedes ikke! Formentligt fordi en japaner ikke kender håndmalkning, men kun til et vidunder at en teknologisk sugekop! Ak ja!
  Kommunikation på tværs af verdensdele kan være udfordrende!

 25. Jeg har haft mange overraskende måltider, både på restauranter og hos forskellige dejlige mennesker, der har lavet mad til mig.
  Den mest overraskende er dog lidt trist, da den også er lidt fordømmende.. Min kæreste er fra sønderjylland og jeg var, mildest talt, ret bekymret for maden, da jeg første gang skulle holde jul hos dem. Men jeg nød det virkelig!
  Julemad er rigtig vigtig og traditionel for mig, men jeg er rigtig glad for, at have prøvet noget andet..

 26. Åh, jeg har så mange skønne madoplevelser, men har i stedet lyst til at dele et ægte fejlkøb fra dengang vi var kun os to og ikke 5 som nu. I et supermarked havde vi købt panerede fisk på frost. Det kan jo være fint nok nu og da, men for at prøve lidt nyt, var de med fyld. Jeg glemmer aldrig, hvordan min mand og jeg dengang så helt forkerte ud i hovedet ved første bid og måtte lade maden stå. Så vidt jeg husker var det noget med ost og soltørrede tomater… Vi hører ellers ikke til de kræsne. Vi har aldrig siden købt frossen fisk med fyld ;). En af mine bedste oplevelser var til gengæld menuen ved vores kobberbryllup sidste år. Det hele klappede bare – fantastisk! Ville være skønt at vinde den flotte kogebog! Mvh. Helene

 27. Min mest overraskende mad oplevelse var engan på arbejdet hvor den stod på gulasch, lige ind til der var en ældre kollega, der sagde, at det da var hjerter i flødesovs, så skulle alle lige pludselig ikke have mere, bortset fra mig for det smagte jo godt nok.

 28. Hm, det må nok være dengang min svigermor skulle lave brun sovs uden mælk første gang… Hun havde købt sojamælk og det var rigtig fint. Bortset fra, at det var sojamælk med vaniljesmag! 😀
  I sådan en omgang brun sovs til svinemørbrad med bacon og bløde løg, så var det en noget spøjs anretning. Men… Det smagte faktisk helt ok! Vanilje og løg, er faktisk overraskende godt sammen! 😉

 29. Det må være den lille mexikanske shop i New York, som hedder Dos Toros. Havde set vildt gode anmeldelser af den på nettet og forventede ret meget. Da vi -min kæreste og jeg – kom dertil var der en lillebitte disk med to unge, svedende mænd bagved. Og 6 siddepladser og lidt rester på bordene. Bestilte en burrito, og det var bare fantastisk. Blev virkelig overrasket, kunne spise det hver dag resten af mit liv. Vi valgte at spise den udenfor i solen på et trappetrin, men det passede os også fint – det var smagen, der skulle nydes, ikke nødvendigvis stedet 🙂

 30. Min mor kan absolut ikke lave mad. Hun har haft mange ihærdige forsøg, men hun får bare aldrig flair for det.
  En dag havde hun dog lavet en overraskende god aftensmad til hele familien. Vi roste hende til skyerne og sagde, at det da faktisk var en rigtig god lasagne, hun havde fået bikset sammen, vi var stolte af hende! Til dette svarede hun så, stille og lettere mut: “det er altså en pizza…..” 🙂

 31. Min mest overraskende oplevelse var på et syret besøg på en restaurant i Kbh.. Vi sad og spiste mad fra en buffet og havde siddet og snakket lidt om at maden ikke var særlig god og noget af det smagte som var det lavet for flere dage siden og havde ligget i køleskab, så vi fik ikke spist så meget og da vi så skulle til at betale spørger tjeneren om vi syntes det smagte godt og flinke som vi er siger vi at det smagte fint, hvorefter hun spørger om vi er ærlige, hvilket jeg fandt meget mærkeligt og spurgte om hun ikke selv syntes det da og så sagde hun nej og endte med at fortælle at maden ikke var frisk og viste os en smiley-rapport (som ikke sad et synligt sted) der viste en masse sure smileyer.. Stedet er iøvrigt lukket i dag og jeg er begyndt at tjekke smiley-rapporter hjemmefra! 😉

 32. Jeg spiste engang på en mørke-restaurant i Berlin, hvor man indtog et måltid i altomsluttende mørke. Menuen var hemmelig, og man fik derfor virkelig sat sine smagsløg (og sin motorik!!) på prøve, når man skulle prøve at smage sig frem til ting uden synets hjælp. Man vidste godt på forhånd, at det ville være en vild oplevelse, men jeg havde ikke regnet med, at det ville være en så god oplevelse som det var.

 33. Puhaaa!
  Jeg var engang ude og spise med min daværende kæreste på nyåbnet restaurant. Jeg bestilte en ret med høne….Ind kom de med tallerkenen og det så fint ud og flot anrettet. Kødet var skåret i skiver og jeg spiser den første skive….Besynderlig smag…og smør agtig i konsistens. Jeg spørger tjeneren hvad det var…”Jamen det er leveren” sagde hun! FØJ! Den oplysning ville jeg så godt ha haft da hun serverede den. Jeg var nødt til at sige hej til toilettet og rørte ikke mere af den mad! Det var en øv oplevelse herfra! 🙂
  Linda Nielsen

 34. Den mest overraskende madoplevelse for mig var første gang jeg så/smagte passionsfrugt… Jeg ved godt det lyder helt banalt, men det er lang tid siden og jeg var lige flyttet hjemmefra og var på min første ferie med kæresten i caribien. Vi boede på et helt unikt hotel med meget lækkert mad, jeg er meget madglad og ELSKER alt mad. Men de her passionsfrugter lå skåret halvt over og der var flere 100 styks. Det lignede små slimede snotklatter med små øjne i – og ja jeg havde da helt sikkert smagt dem før, men havde nok bare aldrig set dem. De var så klamme at se på, og der var ikke nogen skilte på hvad det var, og vi forstod ikke hvad tjenerne sagde, men nysgerrig som jeg er skulle jeg jo smage dem ….og mums de smagte himmelske – og i dag smager de ikke bare godt de ser også lækre ud 😀

 35. Min værste mad oplevelse var den gang jeg var på bryllupsdag brunch med min mand, vi skulle rigtigt nyde hinanden hele den, og i begge er meget brunch elskere og prøver gerne forskellige. Men en restaurant i Roskilde valgte vi for 3 år siden (bryllupsdag 2.9) og valgte en tallerken brunch.
  Vi ventede og ventende, da maden endelig kom sad vi og gloede på tallerkenen og tænkte, er det en luksus brunch, så ville vi nød se en alm. Der skulle være 3 slags pølsepålæg, 2 specielle oste, godt brød, og pandekager, æg, bacon, pølser og yougurt. Osten var 2 skiver skivedepakket ost, der vendte vrangen ud, bacon var skinke pålæg (den firkantet) stegt på panden, herud over var der en skive der ikke var stegt, pålægspølserne manglede, ingen frugt, og brødet var tørt billig toastbrød. Men da min mand tog en cocktailpølse (en dåse ligende en) var den frossen inden i?.. Ægte smagte surt, uanset hvor mange gange de kom tilbage undervejs med en ny tallerken, var det samme resultat bare opvarmet, dråben var et langt hår i min pandekage, vi rejste os og gik uden at betale, og flere omkring os valgte ikke at bestille inde i den restaurant, ejeren undskyldte på vej ud, og jeg troede med Fødevarestyrelsen. Om de har været der ved jeg ikke. Øv for en oplevelse, også på vores dag øv.

 36. Jeg husker tydeligt dengang det lige var kommet frem at man tilsatte vanille i alt. Der fik jeg en hellefisk med en skum-sauce med vanillesmag, og jeg var meget overrasket over hvor vellykket en kombination det var.

 37. Hvem ville ikke elske et eksemplar af den kogebog? 😀

  Min historie er fra da jeg var på udveksling i England. På det kollegie, jeg boede på, var der en rigtig sød kinesisk fyr, som havde lovet en polsk pige og mig, at han ville servere noget rigtig kinesisk for os en dag. Vi var begge rigtig spændte og glædede os meget til, hvad han havde fundet på. Som vi kom gennem retterne, var jeg ikke længere spændt på det næste, der kom, jeg frygtede det… Det hele kulminerede, da vi fik serveret stykker af grisehoved, der skulle gnaves. Det meste var selvfølgelig blød hud og fedt, og af ren høflighed kæmpede jeg mig igennem to stykker. Samtidig var hans to roommates kommet til, havde sat sig ved bordet og begyndte at spise deres egen mad. Og som det naturligste i verden, spyttede de ben ud over hele bordet – ikke det lækreste når man i forvejen sad og kæmpede med kvalme.. Jeg er alt andet end kræsen, men må indrømme, at kinesisk mad på den måde, det er nok ikke lige mig og heller ikke deres bordmanerer. Men jeg synes stadig det var en sød tanke 🙂

 38. Jeg har faktisk 2 oplevelser som jeg tænker på når du skriver de mest overraskende.

  Da jeg var teenager, havde min mor lavet en lækker gryderet – troede jeg. For da jeg fik en bid kød i munden, kunne jeg straks fornemme der var noget galt. Det var svinehjerter. Jeg er ikke gode venner med indmad, og jeg glemmer aldrig fornemmelsen af den konsistens i min mund.

  Den næste oplevelse var da vi for nogle måneder siden besøgte en restaurant med running sushi. En del af de varme retter var friteret kylling, rejer osv. Da der på et tidspunkt kommer nogle indbagte kyllinger, snupper jeg en tallerken. Da jeg tager et bid viser det sig at der bag friture skallen gemmer sig banan. Ikke særlig lækkert når man nu forventer noget andet 😉

 39. Portugal. Vi endte på en rigtig turistfælde, men vi var rigtig sulten. Så bestilte bare deres turistmenu, hvor galt kunne det gå.
  Vi fik en suppe, jeg har endnu ikke fundet ud af, hvad det skulle være, men det kan bedst beskrives som gråt vand (det ledte tankerne hen mod opvaskevand) men små perler af?? (Måske var det mini mini melboller) og så en masse brusk. Det var simpelthen så ubehageligt, hovedretten var en skamstegt makrel med ris der ikke lugtede helt friske. Det endte med, at vi gik på McD bagefter.

 40. Skønt billede af “øjenene uder bordet”:)

  Min værte madoplevelse var nok da jeg var en 11-12 år og var med en veninde på besøg hos noget familie i Sverige.
  Vi skulle have kanin, men det ville hverken jeg eller veninden spise (stakkels lille Ninus:) )så vi blev lovet kylling. Der var da også en skål med kød i sovs kun til os og vi fik afvide, at det var kylling…
  Næste morgen vågner jeg ved , at venindens forældre snakker om, at de havde snydt os, så vi havde faktisk spist kanin! YDRK! Har faktisk aldrig spist kanin siden…
  (Det blev da slet ikke bedre af, at jeg så hele, flåede kaniner i slagteren køledisk for nogle år siden i Spanien. Det ligner jo fostre! )

 41. Årh den oplevelser, der ligger forrest i hukommelsen er weekendens debut med bison – I’m in love. Jeg er vild med en god steak og på restaurant i Berlin afprøvede jeg for første gang – men bestemt ikke sidste – bison filet 🙂

  Kunne være lækkert med lidt inspiration fra NYBH, så jeg krydser alt for, at jeg bliver den heldige.

  – frk. sveske

 42. Da jeg var 11 var jeg på første gang på Landslejr med 13.000 andre FDF’ere. Temaet var vikinger, og da fest middagen på lejrens sidste aften skulle indtages valgte vores ledelse at vi skulle have helstegt kanin. Det var i den grad grænseoverskridende for en flok pre-og teenagere at gøre dem klar, og se dem stege/grille over åben ild hele eftermiddagen. Men da maden blev sereveret var alle vores “Det er synd”.. “Adr!” osv pist væk og vi, ja undskyld RÅ-ÅD simpelthen kaninerne for det smagte helt igennem fantastisk!
  I kategorien mest ekstravagante middag, indtog jeg i fredags en 5 rettes menu på Onyx i Budapest. Utrolig lækkert og vi blev i den grad opvartet med 4 ekstra serveringer, lækker vin og utrolig opmærksomme tjenere. Og så fik vi endda en lille skammel til vores taske, for den måtte naturligvis ikke stå på gulvet 😉

 43. Det står tydeligt for mig, dengang jeg var i 7-årsalderen, og det gik op for mig, at torskerogn faktisk var bittesmå æg.
  Det syntes jeg virkelig var klamt, og fra den dag og mange år frem, rørte jeg ikke torskerogn, selv om det havde været en yndlingsrugbrødsmad i madpakken.

  Synes det er ret sjovt, og viser ret godt børns holdning til mad.
  Hvad de ikke ved, hvad er, skal de nok spise, hvis de kan lide det.

 44. Min mest overraskende og bedste madoplevelse var faktisk i USA.
  Vi var i Florida, Orlando, og vi skulle prøve at spise på en restaurant der hedder Texas de brazil, der var en kæmpe stor lækker salatbar med anderledes retter, og så sad man ellers og ventede på at tjenerne kom rundt med en masse forskelligt lækkert kød og skar af til en. Det var så lækkert og servicen var bare perfekt.

  Jeg vil meget gerne vinde kogebogen fordi jeg længe har fulgt med på hendes blog og synes virkelig det er nogle lækre retter hun laver.

  http://www.helleialanya.bloggersdelight.dk

 45. Tilbage i 1997 var jeg i Tyrkiet for første gang. Jeg boede på et hotel lidt udenfor Alanya. Dejligt hotel og dejlig mad. Dog var der en enkelt oplevelse der ødelagde det lidt for mig.

  En aften ville ud og spise i en lille by i nærheden der hedder Konakli, eller noget i den stil. Jeg var frisk og ville prøve noget nyt. Derfor bestilte jeg en mixet grillplatte.

  Jeg fik serveret et flot fad med mange forskellige stykker kød og salat.
  Jeg gik straks igang med den indbydende mad. Da jeg var halvvejs igennem lå der to ovale stykker kød, vel på størrelse med paranødder. Jeg tog fluks den ene i munden og begyndte at tygge på den. En lettere grynet konsistens, er vel det tætteste jeg kommer en korrekt beskrivelse. Egentlig ikke med en grim smag, kun en underlig konsistens.

  Jeg spurgte tjenere om hvad det var jeg lige havde spist. Han svarede venligt at det var fåretestikler.

  Jeg spiste kun den ene.

  Velbekomme!

 46. Min værste oplevelse omkring mad var for mange år siden på Gran Canarie. Vi havde sat os ind på en såkaldt italiensk restaurant og bestilt Carpaccio. Det havde de bare ikke styr på :o( Vi fik en tallerken fuld af rå oksekødsstykker, som ville have været bedre i en gang Boeuf Bourguignon….

 47. Det var da jeg var 15 og i Egypten og besøge et vennepar. De serverede en slags budding er vel det tætteste jeg kan komme på det som skulle smage af vanilije og kokos. Det var den mest ulækre klæbende konsistens og smagen mindede mere om varm og fedtet komælk. Meget ækelt men åbenbart en delikatesse dernede. Høflig som jeg var forsøgte jeg at få mere end den første bid ned men da det begyndte at minde mere og mere om mælkegylp, så måtte jeg give op 😉

 48. Jeg glemmer sent et besøg på en bar/cafe i Århus, hvor der om lørdagen kører et koncept der hedder superclub hver lørdag. De kommer kokke fra andre restauranter rundt omkring ind og sammensætter en 3-retters menu, som så kan købes til en overskuelig pris.
  Jeg og min kæreste skulle ind og prøve det for anden gang da første gang var en succes
  Aftenen starter med at vi kommer ind og vi har reserveret bord.. der er dog sket en lille misforståelse da vi kom 2 personer, altså min kæreste og jeg selv.. Men der er sat et bord op til 12 personer og tjeneren spørger pænt hvornår resten af selskabet kommer, og vi står lidt forvirrede da vi jo kun kommer 2 personer :/ Da vi kun kommer 2 personer bliver der hurtigt lavet en lille omrokering og vi får lov at sætte os.. Dette har vi efterfølgende tit grint af derudover var aftenens menu super lækker.. Hvor jeg for første gang smagte svinekæber, i en ærtesuppe/-pure, hvilket var utrolig mørt og super lækker.. Dette var en mindeværdig menu og sjov aften 🙂
  Håber sådan at jeg vinder denne fine bog 😀

 49. Min mest overraskende madoplevelse var engang jeg var i Sverige med familien. Vi var på en restaurant og jeg valgte at bestille en burger, for det ved man da hvad er. Men nej det ved man ikke! Jeg fik serveret en stor, meget flad, meget salt bøf med nogle pommes frites til. Intet brød! Mærkeligste burger nogensinde..

 50. Min mest overraskende madoplevelse var på Munkebo Kro. Jeg kan ikke li’ sherry og til første del af hovedretten var der et glas sherry. Jeg smagte på det, inden jeg smagte på retten, og det smagte som sur cigar! Meget røget og tørt og ikke særlig godt. Så smagte jeg på retten (noget okserilette i fond også meget kraftig). Tænkte, at jeg hellere måtte smage på sherryen igen – og den smagte pragtfuldt – helt anderledes end før jeg smagte på maden. Der var én der vidste hvad han gjorde, da han sammensatte menuen!

 51. Det må helt klart være min lillebrors pludselige idé med at skulle blande ketchup og remoulade sammen, når vi fik pommes frites som børn. Han synes det smagte alletiders, men der var vist ikke andre i familien, der helt kunne forstå hans overraskende mix.

 52. Det er uden tvivl et besøg hos Noma.
  Det sprænger bare rammerne for hvad man tror man kan opleve med mad.
  Den vildeste ret var en jomfruhummer serveret på en stor sten, med sovs i små dråber fordelt på stenen, som man så tørrede op med fisken – med de bare hænder.
  Fantastisk!

 53. Det må være en oplevelse jeg havde som barn. Min gudfar havde lavet en hel kylling, og sagde at jeg absolut skulle smage – dette – som var det bedste på kyllingen. Jeg spiste med VELBEHAG… Da det var fortæret, fortalte han mig, at det var NUMSEN…., men jeg tog det i stiv arm, og spurgte om den havde været på wc inden den kom i ovnen ;-)))

 54. Det må være en gang boller i karry, fra dengang jeg gik på husholdningsskole. Her var eleverne med til at lave aftensmad og netop denne onsdag var det altså gået galt. Som i RENT galt! O_o

  En eller anden havde i første omgang tabt lidt for meget salt ned i gryden. Det løste man åbenbart ved at proppe sukker i. Som tumpe nummer to så åbenbart også havde overdrevet med. Hvilket var lig med alt for meget salt og alt for meget sukker. Det havde en eller anden i køkkenet så et godt råd imod, så derfor proppede man godt med halve vindruer i.

  Resultat? Boller i karry med smag af sukker, salt og vindruer. Det var IKKE godt. Og det var nok også den dag på hele året, hvor der blev spist MINDST af den varme mad. Pizzariaet og grillbaren oppe på hjørnet var dog ret tilfredse tror jeg. Deres omsætning steg vist markant på grund af de ca. 60 elever der pludselig væltede ind. 😉

 55. Min mest overraskende madoplevelse var da jeg første gang list skeptisk gav mig i kast med Brdr. Prices opskrift på kalvehaler. Det er noget af det mest lækre, velsmagende og møre jeg nogensinde har fået. Kan kun anbefales.

 56. Husker stadig da vi i Geneve skulle have en romantisk middag. Min kæreste bestilte en hel grillet kylling m. pommes og jeg den lokale fisk. Tjeneren kunne ikke forklare hvad den hed på engelsk – men det var en hvid fisk som var i Geneve søen, som smagte fantastisk.

  Jeg fik en potion pommes, hvor der hele vejen rundt var runde stykker (lidt som kraftig elastik) af den hvide fisk. Det ikke blot lignede elatisk – det føltes også som elastik/gummi. Den lokale hvide fisk var nemlig blæksprutte!

  Behøver jeg sige at kæresten måtte delte hans rigtig gode langtidsgrillet kylling med mig 🙂

 57. Det må have været da jeg ikke har været mere end 9-10 år gammel, og jeg var ude at spise med min familie. Der blev bestilt østers i bunkevis til de voksne, og mere børnevenligt mad til mig. Jeg sad hele aftenen og havde en enorm kvalme fordi de der øster så SÅ ulækre ud, syntes jeg. Min storebror bildte mig ind at hvis jeg ikke spiste én østers, så ville alle mine tænder falde ud morgenen efter! (Jep han var meget meget ond og overbevisende, og jeg var ditto meget meget naiv!)
  Jeg tvinger denne her østers i mig, og er ved at dejse om! Ikke fordi det var frygteligt, men fordi det bare smagte SÅ godt!
  Jeg kan SÅ tydeligt huske denne her smagsoplevelse, og jeg spiste mig mæt i østers denne aften, og det har alle dage siden været min yndlingsspise… Fra at være verdens mest kræsne barn, blev jeg denne aften altædende! 😉

 58. Først den negative: spiste engang cornflakes, hvor der sneg sig en levende flue med i munden 🙁

  Den positive: spiste på restaurant med min kæreste, hvor bøffen og rødvinen smagte så godt, at det førte til glædes tårer 🙂

 59. Jeg blev virkelig overrasket over, hvor godt krabber i pebersauce smager! Jeg fik det serveret masser af gange på en rejse på Borneo, det kan virkelig anbefales. Det smager helt fantastisk at “suge” krabbe og sauce ud af skallen, selvom det ser lidt barbarisk ud. 🙂

 60. Er/var en ret kræsen pige, da jeg mødte min kæreste (hvis familie er lidt af goumet’er).
  Så da jeg første gang skulle med dem ud og spise var det på Aquamarina på borgergade. En fin fin fiskerestaurant. Jeg var meget nervøs for det var en menu og noget af det indeholdt rå fisk, hvilket jeg virkelig ikke kan lide!
  Men da jeg sad der og smagte de 9 retter faldt jeg bagover af begejstring! Det var det lækreste mad jeg nogensinde har fået! Meget anderledes men overraskende nok! Jeg kunne endda lide den rå fisk!

  Det er min største oplevelse og overraskelse mht en madoplevelse! 🙂

 61. Min vildeste oplevelse var nok på Unsichtbar i Berlin i sommer, sammen med min dejlige kæreste. Middagen var min fødselsdagsgave til ham, og det endte med at blive en aften, som ingen af os lige glemmer foreløbig! Vi kom ind i den dunkle lounge bar, hvor vi skulle vælge hvad vi ville have at spise, men man kunne ikke rigtig tyde hvad det var, da der hele stod som gåder, men der var 5 overordnede menuer. Som de kødelskere vi er, valgte vi begge den menu, som ville indholde oksekød. Dernæst blev vi mødt af vores blinde (ja, han kunne ikke se noget som helst!) tjener, Markus, som skulle føre os ind i den kulsorte restaurant. Han benyttede sig af en ekko teknik, hvor han knipsede hele tiden for at vide hvor tæt han var på ting. Vi fik sat os ned, og fik at vide at manglede vi noget, skulle vi bare kalde på ham. Det var en helt speciel og meget intim oplevelse at sidde der i mørket uden at vide hvad man egentlig sad og spiste, hvor stort lokalet var, om der var mange eller få mennesker og så videre. Vi havde den bedste aften overhovedet, og jeg kan klart anbefale det til alle og enhver! 🙂
  Knus Victoria

 62. Mine drenge og jeg var på ferie i Italien. Pizza med pepperoni var normalt et hit, så vi skulle selvfølgelig prøve en ægte italiensk 🙂 Skuffelsen var MEGET stor, da det viste sig at pepperoni på italiensk IKKE betyder italiensk salami-pølse. Det betyder peberfrugt og der var ikke sparet på den!

 63. Værst: Fik en på papiret lækker mexikansk ret (husker ikke navnet mere) hos Mama Rosa på Strøget. Til min store fortrydelse var retten stadig frossen ved servering – farvel og tak.

  Vi havde fornøjelsen af, at bo ved siden af en af bagerne fra Il Fornaio, en gæv italiener, som åbnede sit eget pizzeria/bageri. En fantastisk verden at blive lukket ind i. Alene duften var himmelsk.

 64. Det må nok være, da jeg fik serveret svinekæber på en restaurant. Jeg er lidt konservativ, hvad angår kødudskæringer og spiser f. eks. ikke nogen former for indmad, oksehaler eller noget i den dur. Derfor synes jeg heller ikke, at braiseret svinekæber lød alt for appetitlig! Men det viste sig at smage så fantastisk, at vi fik det serveret til vores bryllup :o)

 65. Første gang jeg fik sushi. Det rå fisk havde jo skræmt lidt i teorien, men siden den første bid har jeg elsket sushi helt op til himlen og tilbage igen 😉

 66. Hæhæ, fed konkurrence. Min historie handler dog ikke om mig men om min stakkels mor. Jeg er 9 år ældre end min søster og var derfor kun 5 år da hun skulle konfirmeres. Vi boede i hus, og min mor havde super travlt, men jeg havde fundet den sødeste lille snegl jeg ville vise hende(indsæt yrrddk!), men det var en lille bitte sort skovsnegl. Min søde mor der snakkede i telefon stoppede den i munden, da hun troede det var en lakrids, men da hun så mærkede den var kold og levende kom den hurtigt ud. Jeg græd som en pisket fordi hun havde skadet det lille dyr, og der var straks mere panik! Så fra den dag har min mor IKKE spist nogle af de små sorte lakridser i haribo poserne 😉

  Lise B
  http://lisepaasu.blogspot.com

 67. Mange af mine bedste madoplevelser, har jeg helt klart haft under mine 6 måneders ophold i Indien. Den ret som jeg i begyndelsen rynkede på næsen over, men kom til at elsker og savner den dag i dag, er helt klart palak paneer, som er store “ostetern” stuvet i spinat, spises med rejser biryani. Uhm det smager så fuglene synger:-)

 68. ja min vildeste og sjoveste restaurents/mad oplevelse var da min mand og jeg var på gordon ramseys restaurent i prag………… det var så lækkert, flot, udsøgt men vi startede lige med en upser: ind kommer tjeneren med en appetizer som ligner en champingon og noget brød…. jeg overtaler min mand til at starte ud med champingonen, han laver ewn grimasse og fremstammer at det IKKE er en champingon men derimod noget smøragtig noget som han nu krampagtig prøver at synke:) resten af middagen klarede vi uden flere pinligheder……..

 69. åh den bog vil jeg dælme gerne ha snitterne i!
  Mine mest overraskende madoplevelser har været når jeg skulle prøve at spise noget som jeg altid har gået og troet at jeg ikke kunne li, fx. til min mormors 80 års fødselsdag smagte jeg lam for første gang – jeg forventede at jeg skulle smage på en uldsweater, for det havde jeg jo hørt så mange sige at det smagte af, men ind i munden fik det det mest velsmagende kød, jeg har være fan lige siden. En anden overraskende madoplevelse var så sent som igår, jeg var vovepels og lavede kyllingelever – troede virkelig ikke det var noget for mig, men det var det sgu – ja ja man bliver gang på gan overrasket over sine egne smagsløg 🙂

 70. Overraskende? Det må være en af de mange gange, hvor jeg har spist i Asien i udkantssteder, hvor folk og menukort kun findes på lokalsprog. Jeg har bl.a. spist grisetryner, flamberet rå hane, svømmehun fra ænder og kyllingetarmer på et spyd. Men hvad – bortset fra den rå hane, var det hele nu ret lækkert 🙂

 71. Min far serverede engang pasta med kødsovs og jeg synes der var en mærkelig smag(af AD!) han indrømmede at have taget fejl af chili og kanel, det smagte forfærdentligt!

 72. Jeg var i Korea for to år siden sammen med min bror. Vi var enige om at vi ville smage på det meste, men ikke noget med muslinger. Efter 10 dage havde vi smagt alt fra chili-marineret kål (kimchee) som de spiser til alt til kogte insekter!, der bliver solgt på mange markeder. Men vi havde sneget os uden muslinger alle de steder, vi blev budt det. MEN da vi så næsten ved rejsen slutning tilfældigvis spiste på et lille cafeterie gik det ‘galt’ 🙂
  Vi tog ris, oksekød, salat, grøntsager og den supper vi troede var dem samme som den vi altid fik til maden.Vi gik i gang med at spise og synes begge supper var okay – dog ikke heeeelt som den plejede at være. Vi spiste nu bare videre. Men så fik min bror skeen helt ned under grøntsager og kød i suppen og fiskede muslingeskaller med op…vi kiggede på hinanden og kunne ikke andet end at grine…og spise videre – for vi havde jo allerede smagt på og spist af suppen:)
  Sådan kan det gå – det man ikke tror man kan lide kan vise sig at være helt ok!:)

 73. NYBH er jo fantastisk! Har haft vildt mange spændende madoplevelser… Lige fra en kokke-kammerat der serverede vanilieis med bacon, hvilket er AWESOME og til en middag på det “gamle” Geranium og middag hos fabelagtige Malling og Schmidt, med efterfølgende besøg i deres lille bitte bitte køkken. Champagne-brunch på D’angleterre, med verdens høfligste, frækkeste, humoristiske og fænomenale tjener! Og dog er en af de vildeste oplevelser helt nede på jorden. Restaurant Reef’n’beefs dessert: Death by chocolate… Så rammende navn og den bedste dessert jeg (gentagne gange) har fået. Det er aldrig det samme, og det er for en chokolade-elsker som mig helt perfekt, og kan man dø bedre end af chokolade…?

 74. Det værste jeg har smagt, var da min mor havde stillet flasken med pudsecreme på en hylde over komfuret. Hun havde lavet stegeben og en pragtfuld sovs, men så væltede flasken med pudsecremen ned i sovsen, hun fik den hurtigt op, men der sidder jo altid noget uden på sådan en flaske. hun serverede det til aftensmad, min far råbte meget højt og bandede, vi børn turde ikke sige noget, men aldrig har jeg spist så lidt sovs, det smagte forfærdeligt.
  velig hilsen Jonna

 75. Lidt sjovt og tænke tilbage til ens mest overraskede madoplevelser 🙂

  Min mest overraskede madoplevese var fra da jeg boede i Cape Town, 6 mdr med et hav af nye madoplevelser – Afrika har så spændende nogle opskrifter! 🙂
  Men en aften tog vi på en rigtig traditionel afrikansk restaurant og vi fik 17 små retter som repræsenterede forskellige lande i Afrika – DET VAR FANTASTISK! 😀
  Og en af mine ynglings spise er stadig Kudu eller krokodille – nam! 🙂

 76. Mine mest overraskende madoplevelser fik jeg på en tur til NYC, hvor det virkelig var de flotteste, dyreste og mest hotte restauranter vi skulle spise på. En af dagene skulle vi spise på The View, en restaurant der ligger på toppen af et af byens flotteste hoteller – og restauranten kører rundt!
  Vi sidder her i vores selskab og nyder rigtig lækker amerikansk mad, indbefattet nogle af de største bøffer jeg nåede at opleve der ovre. Imens vi spiser bevæger restauranten sig lige så stille rundt, og vi kan se ud over byen og se seværdigheder og byliv.. Pludselig lægger en af de andre i selskabet mærke til en begivenhed på et hotel som vi er ved at passere – en mand der står for vidt åbne gardiner er ved at få et blowjob af en kvinde der ligger på knæ foran ham.. Rejselederen var ved at få sin steak galt i halsen, men det er til dato min sjoveste og mest overraskende oplevelse forbundet med et restaurantbesøg.. 🙂

 77. Havde lovet at bage en rabarbertærte til mine kollegaer, kom dog lidt sent hjem aftenen før, så stod i en halvmørk kælderlejlighed og smækkede det hele sammen, mens jeg kæmpede for at holde mig vågen.

  Den første der tog en bid dagen efter SPYTTEDE det hurtigt ud igen, mens hun lignede en der var ved at blive kvalt. De 300 g sukker var blevet byttet ud med salt!!!!! Den hører jeg for endnu.

 78. Pingback: Vinder af kogebog | Piskeriset på eventyr

 79. Jeg tror jeg blev mest overrasket over noget mad, da jeg var med min familie på Borneo. Vi havde placeret os blandt alle de lokale og bestilte fisk som de lavede lige ved siden af. For det første var det en vild oplevelse at vælge sin fisk/reje/rokke og se den gå på grillen ½ meter væk! For det andet var det vildt fedt at sidde blandt alle de lokale og nyde den sidste dag på Borneo efter 1½ måneds rejse i junglen 🙂

 80. Sikke dog en lækker bog at kunne vinde, for mig ville den være en kærkommen gave til min absolut bedste ven som drømmer om en tur til New York – en gave som jeg sparer sammen til så godt som muligt! Men der er lang vej til den gave bliver en realitet, og i mellemtiden ville dette være en skøn gave at give til et menneske der betyder alt for mig 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *