Den særeste chokolade?

Vi har taget hul på en af chokoladeplader, vi købte i Barcelona. Det er mørk chokolade med oliven og salt, og det smager bedre, end det lyder. Chokoladen har en dyb smag med en tone af oliven i, hvor saltet er med til at gøre chokoladesmagen en anelse mørkere. Den har en meget fin struktur og føles behagelig, når den smelter i munden, men smagsmæssigt mætter den også meget hurtigt, så du spiser kun en lille smule hver gang – det er ikke en chokolade, man bare kværner i sig.

Det er dog ikke den særeste smagskombination, jeg har prøvet. Den titel går stadig til en hvid chokolade, vi købte i Berlin, som var med karry, banan og kokos! Den var panggul og meget, meget mærkelig. Og nej, den fik vi altså ikke spist op – den var simpelthen for sær.

Hvilken chokolade er den særeste, du har smagt?28 thoughts on “Den særeste chokolade?”

 • Jamen hvorfor ikke? Hvis man har chokolade med chili, så er det da nærlagt med chokolade med oliven – og selvfølgelig fra Spanien 😉

  Jeg har ikke smagt så meget forskellig, faktisk er det ikke ret lang tid siden jeg smagte chokolade med chili for første gang. Det smagte ok, men giv mig en god æske Toms chokolade så er jeg såmænd tilfreds 🙂

 • Lene – ja, jeg ville nok også have kigget endnu mere, hvis jeg var stødt på det i Danmark, men skønt at de tør eksperimentere med smagen 🙂

 • Hej Piskeris 🙂

  Uhm chokolade..

  Hvor er du sej, at du køber sådan nogle vilde og anderledes slags! Jeg ved ikke helt, om jeg havde turdet 🙂

  De bedste hilsner fra
  Anita
  Liv og Mad

 • Idrk, jeg skal dælme ikke have en chokolade med oliven – men det lyder skægt! Jeg elsker chokolader, man ikke kan æde særlig meget af, for ellers ryger det alt for hurtigt…
  Hvor i Berlin fandt du den anden chokolade? Jeg skal nemlig til Berlin sidst på året.
  Ps. Den “særeste” jeg har smagt, er med chili, og det kan jeg rigtig godt lide.

 • Det lyder spændende med mørk chokolade med oliven og salt – men jeg ville nok også synes, at chokolade med karry, banan og kokos er lige vildt nok ;-)) Vi prøvede en med små runde rosenpebere, og det var lækkert 🙂

 • Miss A – takker! Hehe, jeg elsker at udfordre mig selv og mine smagsløg, så det rører mig ikke. Men gemalen skeler godt nok lidt bekymret, når jeg finder MEGET mærkelige varer frem 😉

 • Bitten – det er et must at tage i KaDeWe – i fødevareafdelingen (mener at det er hele sjette etage?) er der et kæmpe afsnit med chokolader i alskens udgaver – både gode og ret eksperimenterende. Du må endelig unde dig selv at tage dertil 🙂

 • Godte – haha, ved ikke helt om den går under betegnelsen chokolade – men på den anden side set – det gjorde den hvide chokolade med banan, karry og kokos nok heller ikke 😀

 • Malou – ævs :-O
  Jeg har hørt fra andre, at den var ved samme bod som baconchokoladen til chokolademessen, men jeg så den ikke. Baconchokoladen var til gengæld langt bedre end jeg frygtede 🙂

 • Chokolade med salt smager rigtig rigtig godt. Hernede har vi en chokolade cafe/butik og der er der pralinere med salt fra Det Døde Hav YUMMY!!!!!!

 • Hej DesignedBy!
  Hehe, jeg har også smagt en chokolade med bacon (kan dog ikke huske, om det var med mørk eller mælkechokolade), og det var anderledes – men ikke helt så suspekt som jeg havde frygtet 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *