Den Anden

Vores månedlige restaurantbesøg sammen med vores lige så madglade vennepar gik denne gang til Den Anden tæt på Christiansborg. Den er ‘i familie’ med Madklubben, som jeg prøvede for nogle måneder siden, og konceptet er da også meget ens begge steder. Jeg havde besluttet mig for tre retter samt tilbehør til hovedretten, for ud fra mine erfaringer med Madklubben var det en god idé med lidt tilbehør. Vi blev mødt af en meget venlig tjener, og næsten lige efter vi var kommet, strømmede det ind med mennesker, så der gik lidt tid fra vi havde bestilt, og til vi fik de første serveringer.

Forretten blev i mit tilfælde en

kold suppe
bestående af ærter, crouton, mynte og trøffelolie

Den var ganske fin i smagen – let og med et strejf af mynte – og portionen var passende som forret, selvom den ikke var så fyldig.

Til hovedret valgte jeg følgende:

poussin
bestående af poussin, citron, rødløg og oregano

samt

salade provencale
bestående af bønner, syltet aubergine og herbes de provence

Poussinen kom i en lille kasserolle, hvilket var en fin lille detalje, og de syndigt gode brødcroutoner, som lå i bunden af den, fik megen opmærksomhed blandt de andre ved bordet. Heldigvis fik jeg de fleste af dem for mig selv, for de var temmelig gode. Salaten overraskede mig lidt – jeg syntes ikke rigtig, jeg kunne se aubergine i indholdet, men til gengæld var der en del forskellige typer bønner, og jeg endte ganske enkelt med at glemme at spørge tjeneren om det, da vi først var begyndt at spise. Hovedretten var lidt større og tungere end ventet, så jeg var glad for, at jeg både havde valgt en let forret og dessert – ellers ville jeg ikke kunne spise det hele. Jeg var meget begejstret for de små stykker citronskal, som lå i væden sammen med kødet – de gav en god smag til resten af retten, ligesom de var så gennemkogte, at de sagtens kunne spises, men stadig havde masser af smag tilbage. Lækkert!

Som krølle på halen var der selvfølgelig desserten:

chokolade
bestående af chokoladefondant og citronkaramel

En lille simpel men velsmagende dessert. Der var ikke så mange dikkedarer, men det trængte jeg heller ikke til på det tidspunkt. En af de andre valgte at tage alle tre desserter på menukortet (det kan man for et tillæg på 50 kr.), og selvom de nu heller ikke så dårlige ud, så var jeg fint tilfreds med dette valg.

Den Anden var et rigtigt godt valg. Det er lækkert og billigt – så længe man ikke vælger retter på menukortet, der er tillæg på, så koster tre retter mad 200 kr, fire retter koster 250 og fem retter koster 300 kr. Tilbehør koster 25 kr. Det betyder, at jeg betalte 225 kr. for ovenstående menu, og det må da siges at være temmelig godt givet ud!

Vi fik en meget venlig betjening – også på trods af, at der var ret travlt – og det er helt sikkert et sted, jeg både vil anbefale og selv spise på en anden gang. Stedet er også velbesøgt, så det er en god idé at bestille bord på forhånd. Jeg slutter af på fem fine, funklende stjerner 🙂

6 thoughts on “Den Anden

 1. Det lyder utroligt spændende – og jeg er meget imponeret over, at man kan få tre retter til 200 kroner, når kvaliteten er så høj.

  Tak for anmeldelsen – det skal helt bestemt prøves :o)

 2. Hej Madame!
  Selv tak – håber I får en god tur af det 🙂

  Jeg var også imponeret over, hvor meget – og hvor god – mad vi fik for de penge. Der var langt flere detaljer i smagen, end hvad jeg havde forventet til den pris.

 3. Hej frk. Bibo!
  Helt enig – og når restauranten ligger så centralt, så vil det også være et sted, der er let at komme forbi, hvis man alligevel er på shopping i centrum af staden 🙂

  Også en god dag til dig 🙂

 4. Wow, det er godt nok fancy mad til prisen!

  Æv, så sidder man her som stakkels jyde. Man kan simpelthen ikke få 3 (så gode) retter til den pris her i Århus.

  Men måske engang 🙂

 5. Klidmoster – til gengæld har I Malling & Schmidt – det er jeg så misundelig på! Faktisk blev jeg så inspireret af din anmeldelse af stedet, at jeg vil gøre alt for at spise der sammen med gemalen, når vi forhåbentlig skal til Århus i september 🙂

  Men kommer du forbi Kbh, så er Den Anden bestemt værd at overveje.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *