Chokoladesmagning og præsentation af nye Valrhona chokolader

Valrhona, chokolade, chokoladesmagningI slutningen af august inviterede Chokolade Compagniet til kombineret chokoladesmagning og pressemøde for Valrhonas nye design samt tre nye chokolader, der kommer i butikkerne i slutningen af denne måned.

Valrhona, chokolade, chokoladesmagningChokoladesmagningen blev styret med kyndig hånd af Valrhonas chefsensoriker, Marie Repoux, der først præsenterede os for en standardchokolade – forstået som den chokolade, Valrhona bruger som standard, når de skal kontrollere Madagaskar-chokoladebønnerne, som de bruger til deres chokolader. Herefter bød smagningen både på chokoladenibs, et par af de klassiske chokolader samt et par af de nye. Her kunne Valrhrona blandt andet præsentere en meget lækker, cremet og sødmefuld mælkechokolade, Bahibe, som havde en fin eftersmag af rosin. Der er også en ny hvid chokolade, Opalys, på trapperne, som jeg glæder mig til at købe. Den har en rigtig fin balance og er knapt så sød som hvid chokolade plejer at være. Jeg kan godt forestille mig, at det bliver min nye yndlings-hvid-chokolade.

Valrhona, chokolade, chokoladesmagning Det lykkedes mig også – endelig – at få smagt Dulcey, som er en sød Valrhona-chokolade, der har toner af brændt karamel. Jeg forudser, at det bliver gemalens nye yndlingschokolade – glæder mig til at ‘teste’ den på ham på et tidspunkt.

Valrhona, chokolade, chokoladedessert, chokoladesmagning Efter smagningen tog alle et forklæder på og gik i køkkenet, hvor Valrhonas chefkonditor, Andrew Gravett, vejledte os i, hvordan Valrhona-chokoladerne kan bruges i en række smukke og velsmagende desserter.

Valrhona, chokolade, chokoladedessert, chokoladesmagningDet var de to ovenstående, vi kastede os ud i at lave sammen, men eftersom desserterne skal nå at køle helt ned og sætte sig, inden de spises, så havde han lavet et par portioner, inden vi kom, så vi kunne slutte arrangementet af med at smage på desserterne.

Valrhona, chokolade, chokoladedessert, chokoladesmagningMen men – ikke nok med det, så havde han også lavet tre andre desserter, som vi også fik mulighed for at smage!

Valrhona, chokolade, chokoladedessert, chokoladesmagningDet er jo svært at sige nej til – men flere af dem tog jeg dog kun et lille stykke af, for med kvalitetschokolade som Valrhona mætter selv små desserter utrolig meget.

Valrhona, chokolade, chokoladedessert, chokoladesmagningDagens søde punktum.

6 thoughts on “Chokoladesmagning og præsentation af nye Valrhona chokolader

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *