Gaaaaab, hvor er jeg træt. Gemalen skulle tidligt op i morges, så jeg stod tidligere op, end jeg plejer. Jeg nåede en masse ting, inden jeg skulle på arbejde, hvor jeg så havde virkelig travlt hele dagen, og de sidste par timer har jeg blot været TT – Temmelig Træt. Jeg tror, jeg går i seng snart, for han skal lige så tidlig op igen i morgen.

Her til aften fik jeg leget lidt med blenderen. Ikke en smoothie denne gang – næ, en ærtepuré inspireret af Klidmosterens spændende hummus- og purévarianter. Senere på aftenen så vi ‘Knocked Up’ – en film, som vist nok skulle forestille at være en form for ‘feel good’ sjov film. Det var den ikke. Det var hyggeligt at sidde i sofaen sammen, og jeg nåede også at få strøget en del tøj i slutningen af filmen, og det er sådan cirka det mest positive, jeg kan sige om den film.

Ærtepuréærtepuré, ærtecreme, ærter, chilikoteletter, koteletter, svinekød
2 personer

150 g frosne ærter
2 spsk skyr
2 tsk tahini
½ lime
4-5 friske basilikumblade
2 spsk vand
salt

Ærterne overhældes med kogende vand og trækker i nogle minutter. De hældes over i blenderen sammen med alle ingredienser undtagen salt. Blendes og smages til med salt.

Note: Jeg havde tænkt på at bruge hvidløg, men glemte det. Det vil jeg gøre en anden gang, for jeg kan godt lide, når maden har lidt kraftigere smag. Denne udgave er ret mild og cremet.

Jeg stegte derudover nogle koteletter, der var krydret med salt, peber og chilipulver, på panden, og så blev de sidste ris fra i går tilsat en lille smule vand og citronsaft, inden de blev lunet i mikrobølgeovnen. Nåja – og så selvfølgelig også asparges skåret i skiver og en tomat.