Chilikoteletter med ærtepuré

Gaaaaab, hvor er jeg træt. Gemalen skulle tidligt op i morges, så jeg stod tidligere op, end jeg plejer. Jeg nåede en masse ting, inden jeg skulle på arbejde, hvor jeg så havde virkelig travlt hele dagen, og de sidste par timer har jeg blot været TT – Temmelig Træt. Jeg tror, jeg går i seng snart, for han skal lige så tidlig op igen i morgen.

Her til aften fik jeg leget lidt med blenderen. Ikke en smoothie denne gang – næ, en ærtepuré inspireret af Klidmosterens spændende hummus- og purévarianter. Senere på aftenen så vi ‘Knocked Up’ – en film, som vist nok skulle forestille at være en form for ‘feel good’ sjov film. Det var den ikke. Det var hyggeligt at sidde i sofaen sammen, og jeg nåede også at få strøget en del tøj i slutningen af filmen, og det er sådan cirka det mest positive, jeg kan sige om den film.

Ærtepuréærtepuré, ærtecreme, ærter, chilikoteletter, koteletter, svinekød
2 personer

150 g frosne ærter
2 spsk skyr
2 tsk tahini
½ lime
4-5 friske basilikumblade
2 spsk vand
salt

Ærterne overhældes med kogende vand og trækker i nogle minutter. De hældes over i blenderen sammen med alle ingredienser undtagen salt. Blendes og smages til med salt.

Note: Jeg havde tænkt på at bruge hvidløg, men glemte det. Det vil jeg gøre en anden gang, for jeg kan godt lide, når maden har lidt kraftigere smag. Denne udgave er ret mild og cremet.

Jeg stegte derudover nogle koteletter, der var krydret med salt, peber og chilipulver, på panden, og så blev de sidste ris fra i går tilsat en lille smule vand og citronsaft, inden de blev lunet i mikrobølgeovnen. Nåja – og så selvfølgelig også asparges skåret i skiver og en tomat.

6 thoughts on “Chilikoteletter med ærtepuré

 1. Jeg tror faktisk aldrig at jeg har smagt ærtepure så det kunne være at jeg skulle prøve det en dag.
  Tilgengæld lyder det som om at jeg godt kan springe den der film over.

  Knus og god dag

 2. Jeg kan bestemt godt se noget potentiale i ærtepureen. Det var også en spændende og let måde at få ærter på, og jeg tror godt, den kan sælges over for folk, der ellers mindes ærter som nogle underlige grønne kugler, der trillede rundt på ens tallerken, da man var barn! 😀

 3. Det ser godt ud, ærtepure, vil jeg prøve, jeg er vild med ærter, selv om de triller, men det betyder jo ikke, at man ikke skal prøve noget andet, jeg tror, at en omgang gode frikadeller med krydderurter, vil passe fint til!
  Knus
  Vibeke

 4. Mmm, ja det lyder godt! Jeg synes, at ærter har været alt for overset i min madlavning, så jeg er glad for at have fundet en ny måde at have dem med på 🙂

 5. Mums, det ser godt ud 🙂

  Spændende ide´ med ærtepuréen. Jeg har prøvet med ærter et par gange og fundet det for sødt og melet. Men din variant med skyr, hvidløg og tahin er det sikkert noget helt andet. Det skal bestemt prøves 🙂

  Ha ha, jeg faldt i søvn da jeg så ‘Knocked Up’. Den er ikke særlig god, ‘Juno’ derimod er helt fin 🙂

 6. Juno har jeg hørt godt om fra flere. Jeg må indrømme, at det ikke umiddelbart er en film, der tiltaler mig, men selv gemalen virker til at være interesseret i at se den, så mon ikke jeg får den set på et tidspunkt? 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *