Chihuahua, drink, grapedrink, tequila, grapefrugtjuice, sirup, ahornsukker, tequiladrinkJeg har købt lidt forskellige slags juicer – også flere, som jeg normalt ikke drikker – så der er noget at vælge imellem, når jeg skal mikse drinks i denne måned. En af disse er grapefrugtjuice, som normalt er lidt for surt syrligt til mig. Men i drinks kan den blive rigtig spændende, og jeg valgte derfor at bruge det i denne spændende tequiladrink.

Jeg faldt over en drink ved navn ‘Salty Dog’ i en af mine kogebøger, men da jeg skulle lave den, endte jeg selvfølgelig med at lave noget helt andet. Der var dog visse lighedstræk, så da jeg skulle finde på et navn til denne tequiladrink, lå det lige til højrebenet, at det skulle være et hundenavn, og når nu der er tequila i, så var det oplagt at blive i det mexicanske.

Chihuahua
1 person

2-3 cl tequila
ca. 1 dl grapefrugtjuice
en halv citronskive
knust is
lidt sirup
ahornsukker

Tag et bredt cocktailglas og smør kanten med lidt sirup. Hæld ahornsukker ud på en tallerken og tryk forsigtigt glaskanten ned i sukkeret og skub det lidt frem og tilbage i sukkeret, så det klæber sig fast på glaskanten. Hæld først tequila og derefter grapefrugtjuice i glasset. Hæld knust is og læg citronskiven øverst. Servér din tequiladrink med det samme.

Note: Det er en forholdsvis syrlig tequiladrink på grund af grapefrugten, men sukkerkanten er med til at bryde dette. Ahornsukkeret er ikke helt så sødt, som jeg forventede, men til gengæld giver det drinken et ekstra tørt og rustikt udseende, så man kommer til at tænke på varme, golde mexicanske sletter. Det er en drink, der har et lille, hidsigt bid – ligesom en chihuahua.