Casa di Mama

Jeg tror efterhånden, at jeg har fået anbefalet det lille pizzasted, Casa de Mama i Roskilde, af fire vidt forskellige personer, så da jeg havde fødselsdag den anden dag, bestilte vi et par pizzaer derfra som afslutning på dagen. Jeg ved ikke, om fastfood faktisk er fastfood i hovedstaden, men her i provinsen betyder det, at maden leveres en time efter bestillingen, og det er en af årsagerne til, at jeg kun bestiller take-away et par gange om året. Som regel kan jeg nå at lave hurtigere, billigere og bedre mad end den, man kan få leveret.

Men men – jeg har den holdning, at på min fødselsdag gider jeg ikke at lave mad, og da jeg i forvejen havde spist en lækker brunch samme dag, behøvede aftensmaden ikke at være noget stort og fancy.

Vi bestilte to pizzaer – dels for at smage lidt forskelligt, dels for også at have til aftensmaden dagen efter – og så fandt jeg en Verosso rødvin frem, som jeg havde købt et par dage før i Torvehallerne til en yderst rimelig pris. Den var enkel, sødmefuld og med en god kraft – en glimrende hverdagsvin, som egnede sig fint til en pizzahyggestund.

Den første – øverste – pizza var med tomat, ost, parmaskinke, gedeost og semitørrede tomater. En udmærket pizza, men jeg savnede lidt mere saft og kraft i bogstaveligste forstand. Den var en anelse tør og tam i det, og jeg savnede mere smagsintensitet og gerne et lille frisk pust i form af friske krydderurter eller lignende.

Den anden pizza – se nederst – var med tomat, ost, mortadella, champignon, gorgonzola og løg, og her var smagen til gengæld helt i top! Pizzaen var saftig, smagfuld og med en tilpas krydring. Det var også den, vi fik spist op, for den klart den bedste af de to. Resten af den første pizza blev gemt til dagen efter.

Det var helt sikkert en af de bedre pizzaoplevelser, jeg har haft her i byen, men jeg synes nu ikke, den slår Da Marco é Paolo, hvor jeg spiste sidste år. Ganske vist var det ikke take-away – vi spiste ved bordet ved siden af disken – men de var lige en tand mere italienske og balancerede i smagen. Gemalen mente dog, at Casa di Mama gjorde det lige så godt, og det ender nok med, at vi bliver nødt til at prøve Da Marco é Paolo som take-away for at lave en helt fair vurdering. Det er et offer, jeg gerne bringer.

Fire stjerner med pil op til Casa di Mama herfra.

13 thoughts on “Casa di Mama

 1. Vi har ” en pizza mand” lige sådan ca 10 huse fra os…. Hvis vi bestiller udbringning, går der 45 min og hvis vi ringer med selv henter går der ca 15 min…….

  Vi bestiller altid deep pan.. gider ikke alm pizzaer.. Og de smager faktisk helt okay, nogen af dem er lige en tad for fede.. Men ..tjaaaa… Det er ikke gourmet pizzaer, men de har god smag !

  Og et forsinket tillykke skal du da lige have……..

  Hyggehygge
  Marianne

  • halløj 🙂

   synes lige jeg ville nævne at grunden til forskellen på tiden mellem afhentning af pizzaer og levering typisk forkommer fordi udbringeren jo kun kan være et sted af gangen og hvis man gav ham 3-6 bestillinger med på engang ville halvdelen af dem være kolde når de nåede frem det ønsker hverken kunden eller pizzeriaet

   må iøvrigt takke dig Piskeris, for endnu engang at nævne os (Da Marco e Paolo) på din blog, det genere en del trafik til vores hjemmeside og det sætter vi pris på.

   og jeg er helt sikker på at i ikke bliver skuffet hvis i en dag skulle prøve at bestille fra os som take-away, da det på vores nye menukort også er muligt at få lavet pizzaen med helt frisk Mozzarella og vi som altid anvender Italienske råvare 😉

   -Marco

   • Det er rigtigt – det kræver selvfølgelig, at buddet kan følge med 🙂

    Siden besøget i december har jeg i øvrigt fået den fikse idé, at det kunne være hyggeligt at købe et par pizzaer til sommer og nyde dem i parken til en enkel og lettere afkølet italiensk rød- eller hvidvin. Kunne I ikke overveje at have et par stykker af dem i et fornuftigt prisleje i butikken? Det ville være helt perfekt til en dejlig solskinsdag – hvilket vi selvfølgelig får mange af til sommer 😉

    • Vi har faktisk allerede et lille udvalgt af Italienske Rød/hvid vin i et fornuftigt prisleje.

     men det er også noget vi stille og roligt udvider i takt med
     at der kommer flere delikatesser i butikken, så jeg er da sikker på at der vil være noget at vælge i mellem til sommer.

     hvis solen ikke dukker op i Danmark til sommer tager jeg ned til familien i Italien og finder den 😀

 2. De ser gode ud!!!!!!! Inde i Tel Aviv er der mange gode pizza steder. Men de fleste steder er det kosher så ingen ost og kød sammen. Vil gi dig ret i at lidt friske krydderurter lige giver et ekstra pift! Knus

  • Så tror jeg, at jeg ville ost + grøntsager – pizza uden ost er jo som… well helt forkert 🙂

 3. Det ser lækkert ud, Piskeris – men der er desværre ikke mange steder, man får en rigtig veltillavet pizza, synes jeg. Det burde jo ikke være så svært at lave. Vi har en god italiensk restaurant her i Asserbo, hvor vi jævnligt køber en pizza 🙂

  • Jeg glæder mig også til sommer, hvor der rigtig skal bages pizzaer på grillen! Det er altså langt bedre end take-away – og hyggeligere 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *