Jeg tror efterhånden, at jeg har fået anbefalet det lille pizzasted, Casa de Mama i Roskilde, af fire vidt forskellige personer, så da jeg havde fødselsdag den anden dag, bestilte vi et par pizzaer derfra som afslutning på dagen. Jeg ved ikke, om fastfood faktisk er fastfood i hovedstaden, men her i provinsen betyder det, at maden leveres en time efter bestillingen, og det er en af årsagerne til, at jeg kun bestiller take-away et par gange om året. Som regel kan jeg nå at lave hurtigere, billigere og bedre mad end den, man kan få leveret.

Men men – jeg har den holdning, at på min fødselsdag gider jeg ikke at lave mad, og da jeg i forvejen havde spist en lækker brunch samme dag, behøvede aftensmaden ikke at være noget stort og fancy.

Vi bestilte to pizzaer – dels for at smage lidt forskelligt, dels for også at have til aftensmaden dagen efter – og så fandt jeg en Verosso rødvin frem, som jeg havde købt et par dage før i Torvehallerne til en yderst rimelig pris. Den var enkel, sødmefuld og med en god kraft – en glimrende hverdagsvin, som egnede sig fint til en pizzahyggestund.

Den første – øverste – pizza var med tomat, ost, parmaskinke, gedeost og semitørrede tomater. En udmærket pizza, men jeg savnede lidt mere saft og kraft i bogstaveligste forstand. Den var en anelse tør og tam i det, og jeg savnede mere smagsintensitet og gerne et lille frisk pust i form af friske krydderurter eller lignende.

Den anden pizza – se nederst – var med tomat, ost, mortadella, champignon, gorgonzola og løg, og her var smagen til gengæld helt i top! Pizzaen var saftig, smagfuld og med en tilpas krydring. Det var også den, vi fik spist op, for den klart den bedste af de to. Resten af den første pizza blev gemt til dagen efter.

Det var helt sikkert en af de bedre pizzaoplevelser, jeg har haft her i byen, men jeg synes nu ikke, den slår Da Marco é Paolo, hvor jeg spiste sidste år. Ganske vist var det ikke take-away – vi spiste ved bordet ved siden af disken – men de var lige en tand mere italienske og balancerede i smagen. Gemalen mente dog, at Casa di Mama gjorde det lige så godt, og det ender nok med, at vi bliver nødt til at prøve Da Marco é Paolo som take-away for at lave en helt fair vurdering. Det er et offer, jeg gerne bringer.

Fire stjerner med pil op til Casa di Mama herfra.