Burgerboller med guldblommehvedemel

burgerboller, boller, surdej, gær, guldblommehvedemel, fuldkornshvedemel, sesamfrøDa jeg var til MAD Foodcamp, købte jeg en pose af Claus Meyers nyeste melprodukt – guldblommehvedemel. Melet har et meget højt proteinindhold, og jeg var ret spændt på, hvordan det ville være at arbejde med. I sidste uge prøvede jeg det første gang, men her blev dejen en anelse for våd, så den hævede ikke nær så meget, som jeg havde håbet. Til gengæld smagte brødet fantastisk, og jeg kastede mig derfor ud i endnu et forsøg i mandags. Jeg ville egentlig have sat dejen over søndag aften, men det glemte jeg alt om, så tidligt mandag morgen rørte jeg dejen sammen, inden jeg tog på arbejde. Da hævetiden var kortere end først planlagt, tilsatte jeg lidt ekstra gær.

Burgerboller med guldblommehvedemel
9-12 stk.

5 dl koldt vand
2 spsk surdej
10 g gær
450 g guldblommehvedemel
150 g fuldkornshvedemel
2 spsk havsalt
sesamfrø

Surdejen røres i vandet, og de andre ingredienser (undtagen sesamfrøene) røres i. Lad dejen få en 10-15 minutters tur i røremaskinen. Når dejen hænger godt sammen og kan trækkes, så dejen danner en tynd og næsten gennemsigtig plade, er den færdig. Læg den i en oliesmurt skål og dæk skålkanten med husholdningsfilm. Stil skålen i køleskabet i ti timers tid.

Vend forsigtigt dejen ud på et meldrysset bord og skær dejen ud til boller. Dejen skal IKKE æltes – sæt i stedet dejklumperne på en bageplade med bagepapir og ret forsigtigt kanterne til, så dejklumperne ligner burgerboller. Dæk dem til med et fugtigt viskestykke og lad dem hæve ½-1 time. Drys sesamfrø på burgerbollerne, inden du sætter dem ind i en forvarmet ovn på 240 grader. Burgerbollerne bages i 15-20 minutter.

Note: Dette mel er røget direkte ind på min top tre over meltyper – det smager fantastisk! Kombineret med fuldkornshvedemelet, som jeg også er ret glad for, er dette brød saftigt, velsmagende og fuld af energi.

Som det kan ses på billedet, så brugte jeg et par af bollerne til en burger-med-det-hele til gemalen og jeg. Indholdet bestod i hjemmelavet chiliketchup, dijonsennep, hakkebøf med smeltet rød cheddar, friske løgringe, friske tomatskiver, syltede agurkeskiveog blandede salatblade. Den kombination kan også anbefales!10 thoughts on “Burgerboller med guldblommehvedemel”

 • Det lyder vel nok spændende – jeg har aldrig hørt om dette mel, men det skal helt sikkert prøves! Og din burger ser vildt lækker ud 🙂

  • Jeg var meget tilfreds med købet – det kan godt konkurrere med ølandshveden, som jeg også er ret glad for 🙂
   Mange tak – jeg havde ikke planer om, at den skulle være så høj, men da jeg først begyndte at stoppe grøntsager ind i den, så tog det lidt overhånd! Godt jeg kun havde planlagt at servere én til hver 😀

 • Det lyder rigtigt spændende det mel – jeg har også haft problemer med for våd dej efter koldhævning – så kan den ikke holde ordentligt sammen og det bliver til pandekager ;O)

  /Lise – detskalsmageafnoget

 • Hej Piskeriset – spændende at høre om det nye melprodukt. Det vil jeg kigge efter næste gang jeg er i nærheden af hans produkter. Lyder sundt og lækkert. Dine burgere ser perfekte ud
  kh Marianne

  • Jeg synes, det er skønt med alle de meltyper, der gennem de seneste år er blevet genopdaget og atter sælges – det giver ret spændende og skønne bageoplevelser 🙂

  • Ja, det er virkelig lækkert mel! Men men… nu er jeg løbet tør 🙁
   Brugte det sidste i en portion boller i går. Nu har jeg til gengæld fryseren fuld af gode små brød, som kan bruges til frokost eller en hurtig aftensmad. Skal faktisk bruge et par af burgerbollerne til en på-farten-aftensmad til gemalen i morgen 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.