Brunch hos Julian, Nationalmuseet

Det er efterhånden længe siden, at jeg forelskede mig i ideen om at spise på et rigtig godt brunchsted på min fødselsdag, men det var til gengæld lidt sværere at finde et godt sted, som også havde åbent allerede kl. 10. Vi ville gerne spise så tidligt som muligt. Jeg vågner alligevel altid tidligt, og der er jo ingen pointe i at spise morgenmad hjemmefra, inden man tager af sted for at spise brunch ude i byen! Desuden havde vi også en aftale ved middagstid, så det var vigtigt at kunne få bord kl. 10.

Efter en del research og grublen endte jeg med at bestille bord hos Restaurant Julian på Nationalmuseet.

Udover kravet om bord kl. 10 var følgende punkter også vigtige parametre for mig:
– godt osteudvalg
– frisk frugt
– minimum to slags kage

For det første elsker jeg ost, så det skal jeg da have på min fødselsdag (og så er det jo månedens benspænd), for det andet er jeg vant til at spise en del frugt til morgenmad, og det ville jeg heller ikke undvære her, og for det tredje skulle der være fuld ret til at synde denne dag, så lidt sødt skulle der også være plads til!

Men der var også mange andre ting – yoghurt med to slags drys samt små stykker frugt, flere slags brød, tre slags ost (jeg syntes, de skulle have haft én mere – jeg var ikke så imponeret af udvalget her), flere typer marmelade og chokoladesmørelse, æblesmør, almindeligt smør, pandekager, lufttørret skinke.

Jeg var ret fascineret af, at man kunne få spareribs til brunch! Det havde klædt dem, hvis de var brandvarme, når man fik dem – i stedet for delvis lune som jeg oplevede det – men mørheden var der bestemt ikke noget i vejen med, og de smagte skønt. Der var puttet lidt kanel i glaseringen, så de blev faktisk mere morgenmads-agtige, end spareribs normalt er.

Der var også et helt bord, hvor der var flere forskellige slags salater – både de tungere med kartofler og de lettere med salatblade. Jeg fandt en lækker blandet grøn salat, som jeg spiste til lidt laks – en sjælden men skøn morgenmadsspise.

Der var selvfølgelig også mere traditionelle ting såsom røræg, bacon og pølser. Sidstnævnte var nogle små, godt krydrede og solide størrelser, hvor der ikke var sparet på saft og kraft.

Jeg havde set meget frem til at få et stykke kage, og de små snegle så også indbydende ud. Desværre fik jeg fat i en, der var alt for tør, så her levnede jeg kanten.

Niveauet var generelt ret højt, og selvom prisen også var det – det kostede 195 kr per snude – så syntes jeg, at det var pengene værd. Jeg savnede som sagt lidt større variation i osteudvalget, kageudvalget var udmærket uden at imponere, og de måtte også godt have leget lidt mere med brødudvalget – blandt andet ved at bage små boller, så man ikke skulle stå og vente på at skære en skive, fordi der kun var plads til én person ad gangen ved brødbordet. Der var god mulighed for at spise sig mæt og glad, så det gjorde vi.

Alt i alt fem stjerner til brunchen på Nationalmuseet.

Hvis du vil se billeder fra selve restauranten, så se Spiseligs fine anmeldelse.

15 tanker om "Brunch hos Julian, Nationalmuseet"

 1. ‘I second that motion.’
  Har også spist der med stor velbehag, og kan udemærket genkende dine bemærkninger.

  • Jeg var glad for, at det levede op til det gode ry – man skal jo have lidt godt at spise på sin fødselsdag 😉

 2. Det kan da godt være, at turen skulle gå til Nationalmuseet næste gang der skal spises brunch. Tak for anmeldelsen og de lækre billeder.

  • Wow – ja, det må være heftigt fra morgenstunden – men det kunne nu også være sjovt at prøve 😉

 3. Uh, det ser lækkert ud! Nu er det jo ikke sådan, at jeg render Nationalmuseet på dørene, men næste gang jeg bevæger mig i nærheden, så skal det da klart overvejes, for det ser MEGET lækkert ud 🙂 Og et eller andet sted er prisen jo okay, hvis kvaliteten også er derefter 🙂

  p.s. jeg glemte helt at skrive i dit benspænd indlæg, at jeg glæder mig vildt – ost er det bedste!

  • Ost er nemlig det bedste ♥
   Ja, der er ingen grund til at betale 120-140 kr for en middelmådig oplevelse – så hellere give lidt mere og så være rigtig tilfreds 🙂

 4. Hvor ser det lækkert ud! Jeg holder meget af at få brunch, når jeg er ude, men der er langt mellem de helt store oplevelser. Min sidste gode brunch-oplevelse var på Paludans Bogcafé 🙂

  • Den må jeg da lige være obs på, hvis jeg skal spise brunch igen på et tidspunkt. Men det sker nu sjældent, for der er ikke mange brunchsteder her i byen, og jeg står som regel for tidligt op i forhold til åbningstiderne på mange brunchsteder 🙂

  • Jamen selv tak! Det var dejligt at kunne ‘smugkigge’ på menuen et par dage før, så sulten kunne planlægges 😉

 5. Jeg er selv meget begejstret for Cafe Europa’s brunch tallerken – og de åbner vist allerede kl 8.00 så vidt jeg husker 🙂
  Men der er dog ikke ligeså mange forskellige retter, som det ser ud til, at i kunne vælge mellem her 🙂

  • Det er da også et langt mere fornuftigt tidspunkt – i hvert fald for os, som ofte står op før kl. 8 om morgenen i weekenderne 😀

 6. Pingback: 2012 i madoplevelser - Piskeriset på eventyrPiskeriset på eventyr

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *