Broccolisalat med chorizo

broccolisalat, salat, broccoli, chorizo, pinjekerner, rødløg, rosiner, creme fraiche, blomsterhonning, hvidvinseddike, limeDet er alt for længe siden, vi har fået broccoli, og da jeg havde noget chorizo i køleskabet, tænkte jeg, at det kunne bruges i en ny udgave af den broccolisalat, jeg plejer at lave. Desværre viste det sig, at jeg helt har glemt, hvordan jeg normalt laver broccolisalat, så det måtte jeg lige genopfinde, men det blev til en god og lidt spicy udgave.

Jeg mener, at jeg plejer at putte citronsaft og bacon i, men chorizoen skulle udgøre det for bacon i dag, og jeg havde en lime, der skulle bruges, så den kom i stedet for citronen.

Broccolisalat med chorizo
2 personer

1 broccoli
ca. 80 g chorizo, skåret i mindre tern
30 g pinjekerner
1 rødløg, mellemstørrelse
1-2 håndfulde rosiner

Dressing:
3 spsk creme fraiche 9%
1 spsk blomsterhonning
1 spsk hvidvinseddike
½ tsk salt
saften fra en lime

Skær broccolien i mindre stykker (også selve stokken), hæld dem i en skål og hæld kogende vand over. Lad det trække i et kvarter. Rist pinjekernerne på en tør pande, så de får lidt farve, tag dem af og rist derefter chorizoen på panden. Hak imens løget i mindre stykker.

Hæld vandet fra broccolien og bland den med pinjekerner, løg, chorizo og rosiner. Bland dressingen og vend den i salaten.

Note: Denne broccolisalat kan sagtens spises, som den er, men du kan også supplere med en frikadelle eller brød. Den var lidt mere kraftig i smagen, end jeg husker den broccolisalat, jeg har lavet tidligere, men det gjorde mig ikke det fjerneste – jeg kan godt lide, der er lidt bid i.

14 thoughts on “Broccolisalat med chorizo

 1. Sjovt at I har chorizo pølse, Serrano skinke osv. i Danmark. Smager schorizo godt i salat? det ser lækkert ud. Her på Mallorca bruges det ikke så meget og mest som pålæg eller gryderetter, her er det mere sobrassada og og llonganissa 2 smørepølser med bl.a. paprika, men de sælges nok ikke i Danmark – endnu 😉

 2. Kære piskeris
  Jeg er ikke så vild med broccoli, bortset fra i salater, der er det ok,- efter min mening er det, det eneste sted de er egnet, men den mening er jeg vist ret alene om.
  Knus
  Vibeke

 3. Lene – jeg syntes, den passede fint i denne salat (i hvert fald i den ristede udgave, for så var det rimelig tæt på bacon). Jeg skal ikke udtale mig om de andre pølser, for det er ikke et af de områder, jeg ved så meget om – men jeg kan i hvert fald ikke genkende navnene 🙂

 4. Madame – det var en god opdagelse, at det også kunne bruges på denne måde. Normalt plejer vi ikke at have det i køleskabet – vi er mere til de nordiske eller tyske pølser 🙂

 5. Vibeke – hehe, jeg kender nu flere, der er ikke er så vilde med den grøntsag. Jeg var heller ikke fan af den som barn, men nu er jeg ret glad for den 🙂

 6. NYBH – den var også lige, som jeg gerne ville have den i går! Tror jeg ville lave den en anelse mildere, hvis den skulle spises sammen med flere andre ting, men som enkeltstående salat var det dejligt, at den var lidt mere kraftig end normalt 🙂

 7. Hanne – mange tak! Jeg plejer som regel at få det i denne type salater eller i wokretter, men jeg tror, jeg må udvide mit repertoire mht. broccoli snart.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *