Braunstein mikro destilleri & bryggeri

Braunstein, ølsmagning, bryggeri, destilleri, Køge, Køge havnI sommerferien tog gemalen og jeg til Køge for at besøge Braunstein bryghuset. Stedet har åbent for besøgende første lørdag i måneden, og her kan du bestille en rundvisning, der inkluderer smagsprøver på øllene.

Braunstein, ølsmagning, bryggeri, destilleri, Køge, Køge havnVi besøgte stedet sammen med et vennepar, der bor i området, og det var interessant at opleve et lille bryggeri.

Braunstein, ølsmagning, bryggeri, destilleri, Køge, Køge havnBraunstein var blandt de første mikrobryggerier, der dukkede op her i Danmark for snart 15 år siden. Brødrene Braunstein, der ejer bryggeriet, havde oprindeligt tænkt sig at lave et destilleri, så de kunne lave whisky, men det ville myndighederne ikke give tilladelse til. I første omgang ventede de et par år, inden de atter forsøgte at få en tilladelse til at bygge et destilleri, og denne gang fik de besked om, at kunne de drive et mikrobryggeri i 18 måneder, så ville de få tilladelsen til at oprette et destilleri.

Braunstein, ølsmagning, bryggeri, destilleri, Køge, Køge havn Det er nok også meget godt at have et bryggeri ved siden af. Som bekendt kræver det flere års lagring at lave en god whisky, så ølbrygningen er med til at holde hjulene i gang og sørge for en løbende indtjening.

Braunstein, ølsmagning, bryggeri, destilleri, Køge, Køge havn, whisky Der er dog ingen tvivl om, at det er whiskyen, man tjener mest på – også selvom den tager længere tid at fremstille… Braunstein vandt i øvrigt en guldmedalje ved den internationale whiskykonkurrence IWCV i sommers – ganske godt klaret af et så ungt destilleri.

Braunstein, ølsmagning, bryggeri, destilleri, Køge, Køge havnBraunstein sælger både øl og whisky samt flere forskellige slags spiritus såsom snaps og bitter. Det var dog mest øllene, vi smagte, for whiskyen skulle du betale ekstra for at smage.

Det var ganske hyggeligt at besøge det lille bryggeri Braunstein og høre om produktionsmetoder og historien bag stedet. Prisen er en anelse pebret – det koster 100 kr for en minirundvisning med efterfølgende smagsprøver – men jeg har nu ikke noget imod at støtte ildsjæle, der i den grad er nået langt med deres drøm.

Besøger du Braunstein og trænger til lidt frokost bagefter, så kan jeg anbefale Lucky Sushi, der ligger lige rundt om hjørnet.2 thoughts on “Braunstein mikro destilleri & bryggeri”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *