Bottega

forret, Bottega, restaurant, restauranter i København, restaurantanmeldelse, madanmeldelseI går var jeg med en række venner på den italienske restaurant Bottega i Christianshavn. Det er efterhånden blevet til en månedlig tradition at prøve nye restauranter, og det er jo bestemt ikke en dårlig ting, vi der har indført. Vi ville gerne bestille bord til kl. 19, men eftersom vi var otte personer, krævede det, at vi alle tog dagens menu (fire retter til 285 kr.). Det kunne vi dog ikke love, så vi måtte i stedet tage chancen og dukke op lidt i 19 – med det resultat, at der ikke var plads! En af tjenerne lovede at ringe til en af os, når de fik et stort bord ledigt, og så gik vi ellers ned til vandet og hyggesnakkede en lille times tid, indtil bordet var ledigt.

Oprindeligt havde jeg planlagt, at jeg ville have en hovedret og dessert, men eftersom alle andre enten tog dagens menu eller forretter, så valgte jeg i sidste ende at tage en forret – nemlig bagt rødbede med balsamico og ricotta. Det smagte ganske godt, og jeg tror, jeg vil trække lidt inspiration til hjemmekøkkenet.

hovedret, Bottega, restaurant, restauranter i København, restaurantanmeldelse, madanmeldelse
Til hovedret havde jeg valgt dagens ret (svinekotelet med appelsin og fennikel-sauce) samt ovnstegte kartofler. Det sidste valgte jeg mest ud fra devisen om, at man plejer at skulle vælge tilbehør til italienske kødretter, men det havde jeg ikke behøvet i dette tilfælde – eller også skulle jeg have valgt en lille salat i stedet. For det første var kødportionen meget stor, og for det andet var der både salat og grøntsager på tallerkenen. Måske ikke i meget store mængder, men der var i hvert fald noget. De ovnstegte kartofler var det mest skuffende ved hele besøget – de var melede og kedelige og lå næsten druknede i en fed aioli-creme. Lad os bare sige, at jeg blev meget, meget mæt af den portion og ikke kunne spise op. Af samme grund fik jeg heller ikke bestilt dessert.

Alt i alt var det en udmærket oplevelse. Det italienske køkken har godt nok ikke en så stor stjerne hos mig (fordi jeg opfatter det som lidt for simpelt, og i øvrigt har jeg ikke haft specielt gode oplevelser med italienske restauranter i det hele taget), men Bottega var udmærket. Fire ud af seks stjerner herfra.

6 thoughts on “Bottega

  1. Hvor fint er det ikke bare med restaurant anmeldelser! tak for den. Jeg er helle rikke den største entusiast, når det kommer dte det italienske, men en gang imellem er det bare møøøms. det du fik, lyder ellers brandspændende! Jeg har selv en tendens til at vælge noget sikkert og noget jeg kender, desværre

  2. Jeg vil også indrømme, at jeg var tæt på at vælge en pizza, for de så godt nok gode ud, meeen nu havde jeg altså lovet mig selv at prøve noget helt andet, så jeg holdt mig pænt i skindet 🙂

    Jeg fik i øvrigt også to mundfulde af restaurantens tiramisu, da gemalen fik det til dessert, og den var meget let og delikat.

  3. Det ser bestemt ikke dårligt ud. Og kæmpe portioner. Jeg syntes at det lyder vildt billigt med 285 kr for 4 retter. Det kan man slet ikke få noget ordentlig italiensk mad for her i Århus.

    Um, bagte rødbeder tror jeg vi skal ha´ i morgen. Med hvidløgssmør 🙂

  4. Forretten blev også nøje udvalgt ud fra konceptet ‘nu kan jeg få rødbeder, uden at gemalen protesterer’ – han har et eller andet imod rødbeder (og jeg har endnu ikke forstået det).

    Rødbeder med hvidløgssmør – det lyder nu slet ikke så ringe endda 🙂

  5. Hm, gemalen har lige pointeret, at jeg havde formuleret mig lidt indforstået i indlægget. Det er blevet en månedlig tradition at prøve en ny restaurant – ikke at spise på Bottega. Det er hermed rettet i det oprindelige indlæg 🙂

  6. Pingback: Sorte Hest | Piskeriset på eventyr

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *