Bondens Marked, Gisselfeld Kloster, marked, madmarked, fødevaremarkedI går var vi på Bondens Marked på Gisselfeld Kloster sammen med svigerforældrene, og det smukke efterårssolskin var den helt perfekte ramme for et par timer sammen med gode danske småproducenter og specialister. Her var meget at se og smage på, og det var meget inspirerende.

De fleste steder på Bondens Marked var det kun muligt at betale kontant, og det var nok meget godt, for der var mange fristende ting og sager. Jeg tog flere brochurer med hjem over spændende ting, som jeg overvejer at anskaffe mig på et senere tidspunkt, men vi fik da også købt lidt med hjem:

– et lille stykke røget gedekød
– et glas bornholmsk sennep
– halvanden kilo bolsjebeder
– røgede rejer og fladfisk, som blev spist til forret om aftenen, da vi havde mine forældre på besøg
– en kastanjelikør, som smagte besnærende godt

… og så endte vi med at bestille et halvt lam af en producent, som vi talte med på Bondens Marked. Det med at købe kød direkte fra gården er en drøm, vi har haft længe, og nu skulle det altså være! På længere sigt håber jeg også på, at vi ind imellem får købt svine- og oksekød på samme måde.

Det var en rigtig hyggelig tur, og Bondens Marked var da også godt besøgt, så kom meget tidligt, hvis du vil besøge markedet til næste år og ønsker at undgå det værste menneskemylder.

Jeg har samlet et galleri med et lille udvalg af alle de ting, som man kunne se, smage og/eller købe på Bondens Marked.