Blomkåls-radisesalat med rygeost

blomkåls-radisesalat, blomkålssalat, kålsalat, salat, vegetar, blomkål, radiser, rygeost, creme fraiche, chilisennep, sennep, chili, chilipulverHer til aften blev resterne i grøntsagsskuffen udnyttet på det groveste til en ret spændende og lækker ret. Jeg havde noget rygeost, som også trængte til at blive brugt, og da jeg havde på fornemmelsen, at det ville være i godt selskab med lidt pulled pork, som vi har et par portioner af i fryseren, så fik jeg bikset følgende sammen på ingen tid:

– skivekartofler (røde kartofler skåret i tynde skiver, vendt i lidt olivenolie og salt og stegt i ovnen)
– pulled pork varmet på en pande med lidt smør samt små bitte tern af en gul og en rød peberfrugt
– blomkål-radisesalat med rygeost (se nedenfor)

Blomkål-radisesalat med rygeost
ca. 3 personer

½ lille blomkål
et bundt radiser
en bøtte rygeost
3-4 tsk creme fraiche 9%
2 tsk chilisennep (andet sennep kan også bruges – tilsæt så lidt chilipulver)
lidt salt
lidt vand

Hak blomkål fint og skær radiserne i tynde skiver. Vend rygeosten med creme fraiche, chilisennep og salt og vend grøntsagerne i. Tilsæt evt. lidt vand, hvis dressingen virker for kompakt.

Note: Den letrøgede salat passede godt til den krydrede pulled pork, og så var det en fin og anderledes måde at få blomkål på. Jeg syntes i øvrigt, at det sene efterårslys var så pænt, at jeg ikke nænnede at gøre mere ved billedet, selvom det blev lidt mørkt…8 thoughts on “Blomkåls-radisesalat med rygeost”

 • Det lyder pragtfuld!!! – og så vil jeg i øvrigt gerne advares inden du smækker både rygeost OG pulled pork på bloggen (bare så jeg kan have servietter klar til tørre mig om munden med) 😉

  God måde at få brugt rester af pulled pork (som jeg desværre ikke har) – men så må jeg jo “desværre” bare lave det igen og denne gang en ordentlig portion….

  Mange hilsner
  BIrthe

 • NYBH – ja, det var faktisk en ret god resteløsning 🙂

  Hæhæhæ – nu var det min tur til at 'give tilbage' på pulled pork 😉

  Vi har stadig lidt rester af den i fryseren, men jeg fantaserer allerede om, hvornår jeg mon skal lave det igen…

 • Din salat med rygeost lyder rigtig spændende, Piskeris – den skal vi prøve her. Husbond er ikke meget for blomkål, men her kan jeg lokke det i ham på en ny måde 🙂
  Hav en skøn fredag!

 • Det der pulled pork skal altså helt klar snart prøves. Det ser og lyder bare så lækkert. Din aftensmad ser iøvrigt rigtig lækker ud :-))
  God weekend til dig

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.