Bindia

Bindia, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i KøbenhavnI sidste uge var gemalen og jeg i teatret for at se ‘De overlevende’, og inden da spiste vi på Bindia. De senere år har jeg gjort en dyd ud af at gå i teatret flere gange om året, men i denne sæson har jeg været udfordret af, at samtlige forestillinger har været på Betty Nansen Teatret på Frederiksberg, så jeg har været på en del af de små spisesteder på Vesterbro og Frederiksberg de seneste måneder. Det var for eksempel i forbindelse med en teatertur, at jeg spiste på Foderbrættet sammen med en ven inden jul.

Da gemalen og jeg valgte Bindia, skyldtes det blandt andet, at teaterforestillingen startede allerede kl. 19, så vi havde brug for et hurtigt måltid, og det man i sandhed få hos det indiske spisested. Bindia har flere filialer i København – de fleste er take-away, mens de har en decideret restaurant på Østerbro. Vi spiste på Gammel Kongevej, hvor Bindia har en dine-in – dvs. der er nogle få siddepladser, så du kan vælge at spise maden der i stedet for at tage den med.

Vi snuppede en mangolassi hver, som var ok men ikke videre mindeværdig. Jeg havde overvejet at vælge en forret eller to, som vi kunne dele, men jeg havde på fornemmelsen, at så meget kunne vi ikke spise, og det fik jeg ret i – portionerne er nemlig ganske gavmilde, så en hovedret til hver var mere end nok!

Vi valgte to hovedretter, som vi delte – eller det var planen, men eftersom retterne blev portionsanrettet på tallerkner (og ikke serveret i skåle og små fade, som man selv kan tage af), så var det kun nogle få mundfulde, vi smagte af hinandens mad.

Bindia, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i KøbenhavnJeg havde valgt en Lamb Nehari – en mild lammeret serveret i en yoghurt- og ingefærbaseret curry, der kom sammen med ris og en ganske god og sprød salat. Retten var mild og manglede lidt flere nuancer i smagen. Til gengæld havde den faktisk lidt styrke, for da jeg havde spist en tredjedel, kunne jeg godt mærke, at jeg begyndte at få varmen af maden.

Bindia, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i KøbenhavnGemalen fik en stærk kyllingeret – jeg mener, det var en Chicken Madras, det vil sige kylling i stærk tomatcurry. Og ja, den var rimelig stærk, så mangolassien forsvandt hurtigt 🙂

Sammen med hovedretterne fik vi et naanbrød (fordi det skal vi have, når vi er på indisk restaurant!) og en portion raita, som jeg dog ikke var så vild med. Den måtte godt have haft en mere frisk og syrlig smag efter min mening.
Det var et stort plus, at Bindia serverede salat til retterne, selvom det ikke fremgik tydeligt af deres menukort. Jeg synes godt, at selve hovedretterne kunne have en mere nuanceret smag, men omvendt koster de 80 kr per portion, og så er der jo grænser for, hvad man kan forlange.
Alt i alt en udmærket oplevelse. Portionerne er som sagt ret store (jeg kunne ikke spise helt op), hvilket sikkert skyldes, at Bindia først og fremmest sælger take-away, men maden var glimrende – især til den pris. Mad + drikkelse blev 280 kr for to personer, og vi blev rigeligt mætte. Jeg kvitterer med fire stjerner.

10 thoughts on “Bindia

    • Indisk mad er også så godt! Jeg overvejer at spise på Verandah i Kbh igen – gerne på en smuk sommerdag 🙂

  1. Elsker indisk… Faktisk så meget at næsten alle rejser rummer også mindst 1 omgang indisk, uanset land.
    Har du nogle steder i DK hvor mango lassien er god? (er hooked og laver også selv indimellem, til gengæld kan lassi i sød eller salt version ikke drikkes her)

    • Hm… jeg mindes, at den var god på hedengangne Indian Taj (som nu er ombygget og hedder Guru). Jeg ved desværre ikke, om den nye restaurant er lige så god som den gamle, men det er umiddelbart mit bedste bud.

  2. For efterhånden lang tid siden – da junior blev opereret første gang – fik vi mad på Riget fra Bindia. Vi var ret begejstrede, men det var lige omkring det tidspunkt, hvor de var i det der TV-program med fødevarestyrelsen. Dog har det ikke afholdt mig fra at have lyst til at spise mad derfra igen en anden gang jeg er i København 🙂

    • Hvis du er til den type mad, så er Guru måske også noget for dig? Den ligger, hvor Indian Taj lå tidligere (tæt på Palads), og den skulle efter sigende være god, men jeg har desværre ikke prøvet den endnu.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *