Banoffi tærte

*host host host*

Jeg har fået en omgang ondt-i-halsen-og-forkølethed, som jeg gerne vil slippe af med. Tror kulden har haft en finger med i spillet, for det ligner mig ikke at blive syg på denne årstid, men de sidste to dage har jeg været smågroggy. Nu håber jeg, at det er på retur, for vi får gæster i morgen, og generelt har jeg ikke tålmodighed til at være syg.

Jeg udskyder derfor et længere indlæg til i morgen og fortæller i stedet om søndagens kage, som jeg havde med til rollespil. Den blev valgt ud fra det fantastiske navn, som jeg fandt så sjovt, at jeg besluttede, at jeg måtte prøve at lave den! Ja, det er meget seriøse udvælgelseskrav, jeg har til madlavning. Opskriften stammer fra opskrifter.dk, og det var meget få justeringer, jeg lavede. Den er noteret til at kunne række til otte personer, men den er så tung og konfektagtig, at jeg vil hævde, at den snildt kan række til 10 personer – og måske mere.

Banoffi tærte
10 personer

175 g fuldkornskiks
85 g smør
1 dåse kondenseret mælk (400 g)
175 g smør
175 g rørsukker
1½ store bananer
citronsaft
2½ dl piskefløde

Knus kiksene og bland dem med blødgjort smør. Beklæd en tærteform med kiksemassen. Hæld kondenseret mælk i en slip-let gryde. Tilsæt smør og sukker og varm det ved lav varme, indtil sukkeret er smeltet. Lad det småkoge i fem minutter under konstant omrøring, indtil massen bliver gylden. Hæld karamellen over tærtebunden og lad det køle af i køleskab.

Skær bananerne i skiver og hæld lidt citronsaft over, så de ikke bliver brune. Læg bananskiverne oven på karamellen og pynt tærten med flødeskum eller servér den til.

Note: Det er en tærte, der er meget let at lave, og den er også god at transportere (hvis du venter med at lægge banan og flødeskum på). Blandingen af karamel og banan var ok, men jeg er generelt ikke så god til banan i kager, og jeg tror, jeg vil foretrække tærten med andet end banan i. Så er der selvfølgelig ikke så meget pointe i tærten længere, hvis bananen erstattes…

10 thoughts on “Banoffi tærte

  1. Det lyder godt nok som en tung sag! – tror ikke lige at det er noget for mig – men jeg kan sagtens relatere til dine udvælgelses krav 🙂

    Jeg synes tit at bananer i kage kan gøre det lettere kvalmt og alt for sødt…..

    Ønsker dig god bedring og håber at du slipper for at blive syg.

    Mange hilsner
    Birthe

  2. Oh la la…..det er vel nok en syndig sag. Jeg kan levende forstille mig at det er en fint harmonerende smagskombination med karamel, banan og flødeskum. Tror nu også at den ville være god med 1/3 banan og 2/3 appelsinfileter. Det ville give lidt friskhed og syre samt lidt banan.

    God bedring! Håber snart at det her fimbulforår tager sig lidt sammen.

  3. For filen da… Endnu en opskrift der skal bruges kondeseret mælk til… Jeg kan bare ikke opdrive det nogen steder her hvor jeg bor… Pokkes til bøøh land !!
    Men den ser bestemt intersant ud. Dog er jeg ikke så god til de der kager som er tunge og konfekt agtige… jeg har nemlig ikke lært at tage små stykker og stoppe når man skal stoppe. Så jeg for spiser mig altid og det bliver jo lidt kvalmt til sidst -s-
    Rigtig god bedring med dig.

  4. NYBH – ja, den var ret solid, selvom den var så simpel. Jeg tror, at lidt citronmelisseblade eller lignende frisk også kan gøre tærten bedre – der måtte godt være lidt mere frisk modspil til den.

    Mange tak. Min hals har det lidt bedre i dag, og gemalen har været så sød at købe nogle halsbolsjer til mig, da vi ikke havde flere på lager.

  5. Klidmoster – det er netop også mere friskhed og syrlighed, der mangler – i følge mine smagsløg – så det er et godt bud 🙂

    Mange tak – jeg er også ret træt af det her vejr. Pt. sidder jeg i sweater – og vi har midten af maj nu! Aaaargh! :-O

  6. Vibeke – det er en sammensværgelse 😉

    Jeg havde lært lektien og tog kun et lille stykke, men dem, jeg serverede kagen for, havde ikke lært af sidste gang, jeg lavede en kage med karamel i – så de blev riiiigelig mætte! 😉

    Mange tak. Jeg håber, at mine planer om at blive rask i dag vil lykkes 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *