*host host host*

Jeg har fået en omgang ondt-i-halsen-og-forkølethed, som jeg gerne vil slippe af med. Tror kulden har haft en finger med i spillet, for det ligner mig ikke at blive syg på denne årstid, men de sidste to dage har jeg været smågroggy. Nu håber jeg, at det er på retur, for vi får gæster i morgen, og generelt har jeg ikke tålmodighed til at være syg.

Jeg udskyder derfor et længere indlæg til i morgen og fortæller i stedet om søndagens kage, som jeg havde med til rollespil. Den blev valgt ud fra det fantastiske navn, som jeg fandt så sjovt, at jeg besluttede, at jeg måtte prøve at lave den! Ja, det er meget seriøse udvælgelseskrav, jeg har til madlavning. Opskriften stammer fra opskrifter.dk, og det var meget få justeringer, jeg lavede. Den er noteret til at kunne række til otte personer, men den er så tung og konfektagtig, at jeg vil hævde, at den snildt kan række til 10 personer – og måske mere.

Banoffi tærte
10 personer

175 g fuldkornskiks
85 g smør
1 dåse kondenseret mælk (400 g)
175 g smør
175 g rørsukker
1½ store bananer
citronsaft
2½ dl piskefløde

Knus kiksene og bland dem med blødgjort smør. Beklæd en tærteform med kiksemassen. Hæld kondenseret mælk i en slip-let gryde. Tilsæt smør og sukker og varm det ved lav varme, indtil sukkeret er smeltet. Lad det småkoge i fem minutter under konstant omrøring, indtil massen bliver gylden. Hæld karamellen over tærtebunden og lad det køle af i køleskab.

Skær bananerne i skiver og hæld lidt citronsaft over, så de ikke bliver brune. Læg bananskiverne oven på karamellen og pynt tærten med flødeskum eller servér den til.

Note: Det er en tærte, der er meget let at lave, og den er også god at transportere (hvis du venter med at lægge banan og flødeskum på). Blandingen af karamel og banan var ok, men jeg er generelt ikke så god til banan i kager, og jeg tror, jeg vil foretrække tærten med andet end banan i. Så er der selvfølgelig ikke så meget pointe i tærten længere, hvis bananen erstattes…