Baconfyldte portobellosvampe og en meget spiselig fluesvamp

fyldte portobellosvampe, fyldte svampe, svampe, portobello, bacon, svinekød, ricottaIntet svampe-benspænd uden portobellosvampe! Udover champignons er portobellosvampe en af de få svampe, som du kan finde i supermarkedet det meste af året. De er ret store og flotte – se blot de smukke lameller på nedenstående billede – og som regel bruges de som ‘bæger’ i madlavningen – dvs. at de oftest serveres med fyld. Jeg har tidligere lavet en udgave af fyldte portobellosvampe, men for et par dage siden tænkte jeg, at nu ville jeg lege mig frem til en ny udgave, hvor jeg også inkluderede lidt bacon.

Jeg brugte én stor portobellosvamp til hver person og serverede den sammen med en portion frisk pasta vendt i ramsløgspesto og stegte auberginetern. En ret simpel aftensmad, der smagte og mættede temmelig godt!

Baconfyldte portobellosvampe
2 personer

80 g baconskiver
2 store portobellosvampe
2-3 spsk ricotta
1 spsk olivenolie
lidt frisk timian

Steg baconen på panden og hak det i mindre stykker. Skær stokkene af svampene, hak stokkene i mindre stykker og rist dem kort på panden. Rør baconen og svampestykkerne sammen med ricotta, olivenolie og timian og fordel blandingen i de to portobellosvampe. Sæt dem i et ildfast fad og lad dem stege i ca. et kvarter i ovnen ved 200 grader.

Her til sidst får I et billede af den forret, jeg lavede til frokost i går – verdens mindst farlige fluesvamp! Du skal blot bruge et hårdkogt æg, en stor tomat, som du halverer og udhuler, samt en lille smule mayonnaise. Skær lidt af bunden af ægget, så det kan stå fat, sæt tomat-halvdelen ovenpå og lav små prikker med mayonnaisen. Voilá – en spiselig fluesvamp!

spiselig fluesvamp, svamp, æg, tomat, børnemad
Meget ufarlig fluesvamp


29 thoughts on “Baconfyldte portobellosvampe og en meget spiselig fluesvamp”

 • Jeg elsker den lille fluesvamp! Det er bare en super ide her i efteråret!! Svampene må helt sikkert også på listen over efterårsmad der skal laves snart!

  • Jeg overvejer at lave den til en af mine venner, som ikke kan lide svampe – jeg må overbevise ham om, at svampe smager godt 😀

  • Bacon kan redde mange retter – sådan er det bare 😀
   Jeg har fået en svaghed for at vende en omgang frisk pasta i pesto – det bliver rigtig, rigtig lækkert, og hvis man sørger for at få noget grønt til, så kan det give den kalorietunge pesto noget modspil 🙂

 • Fed idé med svampe-benspænd, der er helt forbigået min næse her i denne måned. Den fyldte portobello svamp er lige noget efter min næse!! Det skal prøves, når jeg er om en uge er hjemme i DK – så der kan købes svampe – og BACON!!!
  Kh. Eva
  PS: Og iiih, hvor en fin fluesvamp!

  • På forhånd velkommen hjem – så kan du stadig nå at være med på svampe-cravingen! Der kommer også flere svampe-retter her på bloggen de næste par dage, så ‘bare vent’ 😉

 • Haha, sådan en fluesvamp lavede min farmor altid. Hun havde en bog, der hed “Heksenes Håndbog” og der var bl.a. opskrifter på “fluesvampe”, “skøre knogler” og “melorme” (spaghetti) – det var megagrineren at være hos farmor nogen gange.

  Har tit tænkt på den lille fluesvamp med lyserøde huskebriller på – en dag må jeg lave frokostbord og bruge den ide. 😉

  • Sej farmor! Jeg mindes at have set en heksehåndbog for mange, mange år siden, men jeg kan desværre ikke huske noget fra den. Kunne ellers være sjovt at opspore den 🙂

   • Ah den slags fluesvampe har jeg også lavet for mange år siden. Havde helt glemt hvor søde og skønne, de er 🙂 Brugte dog æggehvideenden til at lave prikkerne med.

    Dén heksebog kan jeg også huske 🙂 Har altid været lidt heksebetaget (dog mest de gode hekse a la dem fra Harry Potter). Mener jeg har smagt en god svampepie fra bogen.

  • Mange tak – ja, den vil passe godt ind på frokostbordet – evt. på en bund af karse, så der er en illusion af et grønt bunddække 🙂

 • ;D … fin fluesvamp. Da jeg lige så billedet på FB, troede jeg, at det var en “sød” fluesvamp. Men god idé – og fin dekoration til et frokostbord.
  Fyldte portobelloer er en dejlig ting … og bacon gør jo noget godt for de fleste retter 😉

 • Nøj, hvor lyder det lækkert, Piskeris – og jeg er vild med din forret 🙂 Den må jeg lave til min lille Bella, der ellers helst, hvis hun fik lov, levede af slik og popcorn.

  • Hehehe! Ja, det er en meget børnevenlig ret! Håber hun synes, at den er sjov – jeg overvejer selv at udsætte nevøen for den på et tidspunkt 😉

  • Hm… nej, den bliver selvfølgelig mere mør, men den holder stadigvæk godt på fyldet. I fyldt tilstand er den desværre ikke lige så køn som i rå udgave, men det er nu en skøn måde at servere svampe på 🙂

 • Årh en skøn fluesvamp. Jeg så billederne inden jeg læste dit indlæg og tænkte at det var da dødsmart med en skumfidus og en tomat ovenpå…. Og tænkte så bagefter at det var da noget af en mærkelig smags sammensætning 😀 ( men man ved jo aldrig -s-)
  Jeg vil helt klart lave din fluesvamp efter ved en frokost… Altså 100 % din variation 😉

 • Åh, mums. Er vild med fylde portobelloer – og så med BACON ♥

  Jeg kan huske at min farmor lavede en dessert med ‘svampe’. Det var en stok af banan med en halv syltet fersken som hat, pyntet med små prikker af vaniljecreme.

  Er ret vild med din lille fluesvamp. Forestil dig lige hvor fræk en pynt det ville være på f.eks et koldt fiskefad med rejer, lavet af vagtelæg og cherrytomater 😀

  • Mmm – gedeost er altså skønt. Jeg overvejede også at bruge det i denne portobelloret, men jeg endte som sagt med noget andet denne gang 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.