fyldte portobellosvampe, fyldte svampe, svampe, portobello, bacon, svinekød, ricottaIntet svampe-benspænd uden portobellosvampe! Udover champignons er portobellosvampe en af de få svampe, som du kan finde i supermarkedet det meste af året. De er ret store og flotte – se blot de smukke lameller på nedenstående billede – og som regel bruges de som ‘bæger’ i madlavningen – dvs. at de oftest serveres med fyld. Jeg har tidligere lavet en udgave af fyldte portobellosvampe, men for et par dage siden tænkte jeg, at nu ville jeg lege mig frem til en ny udgave, hvor jeg også inkluderede lidt bacon.

Jeg brugte én stor portobellosvamp til hver person og serverede den sammen med en portion frisk pasta vendt i ramsløgspesto og stegte auberginetern. En ret simpel aftensmad, der smagte og mættede temmelig godt!

Baconfyldte portobellosvampe
2 personer

80 g baconskiver
2 store portobellosvampe
2-3 spsk ricotta
1 spsk olivenolie
lidt frisk timian

Steg baconen på panden og hak det i mindre stykker. Skær stokkene af svampene, hak stokkene i mindre stykker og rist dem kort på panden. Rør baconen og svampestykkerne sammen med ricotta, olivenolie og timian og fordel blandingen i de to portobellosvampe. Sæt dem i et ildfast fad og lad dem stege i ca. et kvarter i ovnen ved 200 grader.

Her til sidst får I et billede af den forret, jeg lavede til frokost i går – verdens mindst farlige fluesvamp! Du skal blot bruge et hårdkogt æg, en stor tomat, som du halverer og udhuler, samt en lille smule mayonnaise. Skær lidt af bunden af ægget, så det kan stå fat, sæt tomat-halvdelen ovenpå og lav små prikker med mayonnaisen. Voilá – en spiselig fluesvamp!

spiselig fluesvamp, svamp, æg, tomat, børnemad
Meget ufarlig fluesvamp