Aubergine-mungbønnecreme

aubergine-mungbønnecreme, bønnecreme, auberginecreme, vegetar, dip, auberginer, mungbønner, bønner, spidskommen, hvidløgHovedretten til kagequindebesøget i fredags var ikke ‘kageramt’, dvs. noget mere normal. Den bestod af hyldeblomstmarineret cuvette, nye kartofler vendt i hyldeblomstsaft, en blandet salat – også vendt i hyldeblomstsaft (aner du et tema?) – og en aubergine-bønnecreme, som ikke havde været i nærheden af hyldeblomster!

Aubergine-bønnecreme
ca. 5 personer

2 auberginer
1 spsk olivenolie
2 dl kogte mungbønner
1 tsk spidskommen
5 fed hvidløg
lidt peber
lidt chili
salt

Skær top og bund af hver aubergine og skær dem i kvarte stykker. Læg dem på en bageplade med bagepapir og bag dem i ovnen ved 225 grader i 20-25 minutter, indtil de er møre. Lad dem køle lidt af, inden du flår skindet af dem. Put auberginekødet i en blender sammen med resten af ingredienserne og blend det – det må godt have lidt struktur, så alternativt kan du også nøjes med at vende bønnerne i. Smag til med salt og evt. mere af de andre krydderier.

Note: En fin creme, som gør sig godt som tilbehør. Den smager mildt men har også lidt bid.

I går var vi flittige i haven, og jeg fik blandt andet udplantet flere af de dejlige krydderurter, som jeg fik i værtindegave af Godte, Min Kage og Himmelske kager. Der var blandt andet chokolademynte, kvan og tagetes, og det skal nok blive sjovt at bruge i madlavningen!

4 thoughts on “Aubergine-mungbønnecreme

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *