At nyde øl til et godt stykke oksekød

Søndag aften fik vi enkel efterårsmad, da jeg valgte at stege et par entrecotes og servere sammen med bagte hokkaido græskar og persillerødder og en kold bearnaisesauce baseret på lakridstagetes! Ja, det var et lille eksperiment, hvor jeg ville se, hvordan de sidste friske blade fra min elskede lakridstagetes ville være i en kold sauce. Desværre er der ikke så megen saft og kraft i krydderplanten længere, så den kom ikke til at smage så kraftig, som jeg ønskede det.

Måltidet var dog også en fin undskyldning for at teste en øl mere. Jeg skulle bruge øl til et rugbrød, og så var det meget passende, at jeg brugte en, hvor vi kunne drikke resten til aftensmaden. Det blev en øl fra Harboe, som en af vores gæster efterlod til Halloweenfesten. Ikke normalt en øl, jeg selv havde taget initiativ til at prøve, men den viste sig som en positiv overraskelse, da den mørke smag med strejf af lakrids passede ganske godt til måltidet. Det er i øvrigt ikke første gang, at jeg eksperimenterer med at servere øl til et godt stykke kød, og selvom jeg gerne nyder et glas rødvin til et stykke oksekød, så kan du også lave glimrende kombinationer af øl og oksekød.

Kan du godt finde på at drikke øl til en entrecote eller en god bøf?17 thoughts on “At nyde øl til et godt stykke oksekød”

 • Sorry – men nej. Bøf er for mig rødvinsmad. Af en eller anden grund foretrækker jeg øl til kold mad. Well, og dog – det er perfekt til brændende kærlighed 😉

  Uh, kunne man se en opskrift på den kolde bearnaisesauce?

  • Aha! Jamen så må jeg se, om jeg kan overbevise dig til at nyde flere øl – til maden altså 😉

   Sply… jeg har ikke de præcise mål, da jeg stod og sjussede mig frem undervejs. Jeg mener, jeg brugte noget i retning af 4 spsk creme fraiche, 1½ spsk friskhakket lakridstagetes, 2-3 tsk bearnaiseessens, salt og peber og et par tsk hvidvinseddike.

 • Nej, jeg må indrømme, at det knune jeg ikke finde på hjemme – men jeg har dog fået øl til en lækker bøf på mikrobryggeriet Skovlyst i Hareskoven.

  • Jeg har ikke selv spist der, men hørt flere tale positivt om stedet – og jeg mindes, at deres øl er ganske fine 🙂

 • Jeg kunne sagtens finde på, at drikke øl til en god bøf. Lige præcis denne øl fra Harboe kender jeg godt, Synes den er rigtig god. udover til en god bøf har jeg også brugt den til at lave muslingesuppe, det kan virkelig anbefales.

  • Ja, den var en positiv overraskelse – den kan jeg godt finde på at kaste mig over igen 🙂
   Muslingesuppe – se, det lyder som en spændende kombination! Tak for tippet 🙂

 • Nej !! Nej det kunne jeg godt nok ikke 😀 Men det undre mig ikke at du kunne finde på det 😛
  Øl drikker jeg ikke meget af. Jeg ved ikke hvorfor, for det smager dejligt. Men jeg drikker det gerne til et godt frokost bord.

  • Altså Vibeke! Jeg savner også dig 😀 😀
   Nå, men så… må jeg vel lokke dig til at prøve det på et tidspunkt 😉

 • Det kan jeg sagtens finde på, og gør det ofte.
  Efter min mening, så passer Øl ofte mindste lige så godt til de lidt tungere efterårsretter såsom rodfrugter, og bestemt også til en Rød Bøf.

  Har også indført, at når der holdes jul hjemme hos os, så er der Øl på bordet. Gæsterne kan vælge Rødvinen, men når de har prøvet med den gode juleøl, så bliver der som regel ikke drukket af vinen 🙂

  Randi

   • Ja, den er lidt svær den med favoritten, for faktisk har det været vores egen hjemmebryg 🙂
    Det er en Belgisk øltype af den mørke slags. Vi har haft den krydret med en anelse appelsinskal og det har passet godt til juleanden.

    Men også når jeg køber juleøl, må det gerne være de mørke Belgiske typer. Der er også kommet en del gode fra Microbryggerierne herhjemme – Men uhh en favorit, sådan en har jeg ikke

 • Når man har vinallergi så drikker man øl… til maden – også oksekød 😉

  Det ser lækkert ud, især fordi både øl og sovs sikkert matchede de hvide rodfrugter til perfektion……?

 • Kan rigtig godt lide en øl – også til bøf. Tit skal manden ud og spille fredag eller lørdag aften, og så er det bedre at dele en øl fremfor en flaske vin (så bliver jeg da beruset…).
  Dejlig fredag til dig – kram

  • Det er også vores oplevelse – altså at det er mere oplagt at dele en specialøl frem for en flaske rødvin. Dels er gemalen ikke sååå meget til vin (selvom det har ændret sig noget de senere år), dels bliver vi mindre berusede af det 😉

 • Øl er fantastisk til det meste! Tænk sig en drik der ikke skal holde sig indenfor de samme rammer som vin, men hvor alle parametre kan justeres og drejes på, og hvor kun fantasien sætter grænser.
  Jeg synes måske nok din bøf kunne fortjene bedre selskab end en Harboe kan klare..

  • Hehehe! Jeg tænkte først det samme – men det var inden, jeg havde smagt den, for den viste sig at være ganske udmærket 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *