Asiatiske hotdogs

asiatiske hotdogs, brød, svinekød, chili, koriander, cayennepeber, rødløg, mayonnaise, fastfood, hotdog

Jeg fik lyst til at servere asiatiske hotdogs, da vi fik besøg i forrige uge. Eller – måske er de nærmere asiatisk-inspirerede, for jeg har selv opfundet kombinationen ud fra elementer fundet i det asiatiske køkken.

Og hvad indeholder asiatiske hotdogs a la Piskeriset så? De indeholder såmænd krydrede svinekødsboller, chilimayo, syltede rødløg og frisk koriander. Naturligvis omsvøbt af bløde hjemmebagte hotdogbrød.

Hjemmebagte hotdogbrød
Jeg tog udgangspunkt i denne opskrift på hotdogbrød, men delte dog dejen op i 10 hotdogs i stedet for 16. Derudover penslede jeg dem med pisket æg og dryssede sesamfrø på, inden de blev bagt. De fik 3-5 minutter længere end i den oprindelige opskrift.

Krydrede svinekødsboller

400 g hakket svinekød
½ dl sød chilisauce
½ tsk cayennepeber
Salt og peber
Olie til stegning

Ælt ingredienserne sammen til en lind fars. Form den til små boller, som du steger i olie.

Fyld dine asiatiske hotdogs
Når brødene er bagt, og bollerne er stegt, er det tid til at samle hotdogs. Skær en dyb flænge i et hotdogbrød og smør det med chilimayo. Pres 3-4 svinekødsboller ned i og top dem med syltede rødløg samt frisk koriander.

Pak choy suppe med kylling

pak choy suppe, kylling, bouillon, koriander, løg, kokosmælk, ingefær, chiliJeg holder en kort pause fra det tyrkiske benspænd, for sidste weekend slog jeg lige et smut forbi det asiatiske i stedet, da jeg faldt over nogle små pak choy i supermarkedet. Dem kunne jeg ikke stå for, og den ene endte derfor i denne asiatisk-inspireret pak choy suppe sammen med lidt kylling og andre gode sager.

Pak choy suppe med kylling
2 personer

en lille pak choy, skåret i strimler (ca. 3-4 dl)
et løg, skåret i tynde både
lidt olie til stegning
1-1½ spsk finthakket ingefær
1 tsk sambal oelek
½ l kyllingebouillon
1 spsk peanutbutter
1 lille dåse kokosmælk
ca. 200 g kogt eller stegt kylling, delt i mindre stykker
lidt limesaft
salt og peber

Hæld lidt olie i en dyb pande og svits løg, pak choy og ingefær ved mediumvarme i et par minutter. Rør sambal oelek i og tilsæt så bouillon, kokosmælk og peanutbutter. Varm det op, og når det simrer, tilsætter du kyllingestykkerne. Lad det simre i nogle minutter og smag så til med salt, peber og limesaft.

Pak choy suppe serveres med frisk koriander på toppen.

Note: Pak choy suppe er et let og frisk måltid. Du kan evt. vende lidt kogte nudler i suppen, hvis du vil have et mere fyldigt måltid.

Asiatisk vegetarret med kokosmælk

asiatisk vegetarret, peberfrugt, kokosmælk, grønkål, ingefær, karry, peanutbutter, savoykål, kokosmælk, vegetarJeg har selvfølgelig lavet en række retter med kokosmælk på det sidste (hint: på grund af kokos-benspændet), og forleden blev det til en asiatisk vegetarret, som er løseligt baseret på en ret, jeg så hos Cookie + kate. Jeg lavede dog en række ændringer, hvor jeg blandt andet brugte grøn karry i stedet for rød, undlod gulerødder og tamarisauce, tilsatte lidt peanutbutter og erstattede grønkål med savoykål.

Asiatisk vegetarret med kokosmælk
2 personer

1 løg, hakket
1 spsk friskhakket ingefær
2 tsk grøn karry
2 fed hvidløg, pressede
Sesamolie eller rapsolie til stegning
2 savoykålblade, skåret i strimler
1 rød peberfrugt, skåret i strimler
2 tsk peanutbutter
½ dåse kokosmælk
Evt. lidt sukker
Salt og peber

Hæld olie i en gryde og svits løg, hvidløg, grøn karry og ingefær ved mediumvarme et minuts tid. Sørg for at røre imens, så det ikke brænder på. Tilsæt kål og peberfrugt og lad det simre i nogle minutter, indtil grøntsagerne begynder at blive bløde. Tilsæt kokosmælk og peanutbutter og rør godt rundt. Lad det simre i fem minutter, inden du smager til med salt, peber og evt. lidt sukker.

Servér retten sammen med kogte ris – vi brugte brune ris, der var en rest fra mit ris-benspænd.

Note: De farverige og saftige grøntsager og den letcremede kokossauce var en skøn kombination, som faldt i god jord hos gemalen. Sådan en asiatisk vegetarret er et fint vegetarisk alternativ, som egner sig fortrinlig til en travl hverdagsaften.

Kyllingeboller med kokos og mangosauce

kylling, hvedemel, ingefær, kokosmel, cayennepeber, chili, romJeg fandt kokosmelet frem i går, da jeg eksperimenterede med kyllingeboller. De blev piftet op med både ingefær og cayennepeber og derefter serveret med en sødmefuld og letkrydret mangosauce.

Det er naturligvis oplagt at servere kogte ris til denne ret, men jeg trængte til flere grøntsager, så jeg fintsnittede lidt kål og serverede det sammen med de fine kyllingeboller.

Kyllingeboller
3-4 personer

400 g kyllingefars
1½ spsk friskhakket ingefær
lidt cayennepeber/chili
2 spsk hvedemel
salt og peber
1½ dl kokosmel

Rør kyllingefars, hvedemel og krydderier godt sammen. Form farsen til kugler – på størrelse med en stor valnød – og vend dem i kokosmel. Læg dem i et oliesmurt ildfast fad og bag dine kyllingeboller i ovnen ved 180 grader i ca. 25 minutter.

Note: Den friske ingefær spiller godt sammen med den letsøde kokos og det milde kyllingekød, og når kyllingebollerne samtidig serveres med den søde mangosauce, opstår der en dejlig frisk og let sødmefuld ret.

Mangosauce
ca. 3 personer

1 frisk mango – gerne meget moden
½-1 dl vand
evt. ½ dl mørk rom
lidt cayennepeber eller chilipulver
salt og peber

Fjern skær mangokødet af stenen og fjern skrællen. Skær mangokødet i mindre stykker og hæld dem i en kasserolle sammen med vandet. Varm det langsomt op og lad det simre i 5-10 minutter. Hvis mangoen endnu ikke er mør, tilsætter du lidt af rommen og lader det simre et par minutter mere. Blend indholdet af kasserollen til en jævn masse og smag til med krydderier samt evt. lidt mere rom.

Note: Denne mangosauce skal smages godt til, og her afhænger smagen meget af, hvor moden mangoen er. Er du heldig at få fat i en dejlig moden mango, så er det ikke sikkert, at du overhovedet behøver rom, men den jeg købte få dage forinden var ikke modnet så meget, og her krævede den altså lidt hjælp fra den søde rom.

Torsk i kokosmælk

torsk i kokosmælk, kokosmælk, fisk, spidskål, nudler, ingefær, grøn karry. peanutsMånedens første kokosret bliver torsk i kokosmælk, der er en enkel ret, som vil gøre sig godt på en travl hverdagsaften. Det er ikke altid, at vi er så gode til at huske at spise fisk om aftenen, så da jeg faldt over et fint stykke torskefilet i supermarkedet, der var sat ned, var det en glimrende anledning til at lave en fiskeret.

Jeg holdt igen med krydderierne for ikke at overdøve den milde torskesmag, så dette er en ret for dig, der ikke er så vild med stærk mad.

Torsk i kokosmælk
2 personer

ca. 350 g torskefilet
lidt olie
½ dåse kokosmælk
½ tsk tørret ingefær
1-1½ tsk grøn karry
salt og peber

Derudover:
en håndfuld fintsnittet spidskål
ca. 100 g glasnudler
1 håndfuld saltede peanuts, hakkede
et forårsløg, fintsnittet

Pensl et ildfast fad med lidt olie og læg torskefileten i fadet. Rør kokosmælk, ingefær og karry sammen med lidt salt og peber og hæld blandingen ud over fisken. Stil fiskefadet i ovnen ved 180 grader i ca. 20 minutter. Imens koger du nudlerne og fordeler dem på to tallerkner sammen med lidt fintsnittet spidskål. Tag fisken ud af ovnen og del den i to stykker. Læg dem på hver sin tallerken og drys peanuts og forårsløg over.

Note: Torsk i kokosmælk er en mild og behagelig ret, hvor kokosmælken bidrager med en rund og ‘blød’ smag, mens spidskål og forårsløg giver friskhed og peanuts en sprød knasen. Retten er samtidig let at tilberede, så det er en servering, jeg typisk ville sætte på bordet på en hverdag.