Asiatisk wannabe-ret

Inden jeg blogger om lørdagens to skønne spiseoplevelser, får I lige fornøjelsen af at se fredagens aftensmad – ikke kun for at vise, at madlavning også kan gå ret stærkt her i huset, men også for at sige, at maden ikke behøver at være speciel fancy hver gang. Der skal også være plads til retter, hvor der ryddes ud i køleskab, fryser eller anden lagerplads.

Jeg havde oprindeligt tænkt mig, at det skulle være en vegetarret, men da jeg faldt over nogle rejer i fryseren, som var en anelse kedelige, så besluttede jeg, at her var en oplagt mulighed for at lave en spicy ret, som rejerne kunne ‘skjules’ i.

Jeg tog en bakke østershatte, hakkede dem groft og svitsede dem i rapsolie i en gryde. Normalt vil jeg stege svampe i smør, da det er godt til at fremhæve smagen, men da jeg ville lave en asiatisk wannabe-ret, så passede olie bedre ind. Derefter tilsatte jeg to tsk grøn karry og rørte godt rundt, inden jeg hældte to håndfulde rejer i retten. Jeg rørte rundt i et minuts tid og tilsatte så 3 dl kraftig grøntsagsbouillon. Derefter småsimrede retten i 5-10 minutter, og jeg smagte derefter retten til med soyasauce og mørk sirup.

Jeg havde samtidig kogt noget spelt-spaghetti lavet på tang – den samme type som jeg også brugte til nytårsmaden. Spaghettien blev fordelt i to skål og den varme ret blev hældt ud over spaghettien. En håndfuld saltede cashewnødder blev hakket og drysset over maden, så der var lidt ekstra at bide i.

Brug ikke salt – både soyasaucen og de nødder, du tilsætter til sidst, giver rigelig med salt til maden. Du kan undlade rejerne og evt. putte lidt flere grøntsager i – for eksempel fintsnittet squash, flere svampe eller forårsløg.2 thoughts on “Asiatisk wannabe-ret”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *