Anderuller med kål og appelsinsauce

anderuller, and, stegt and, rispapir, rødkål, grønkål, granatæble, æble, appelsinDisse anderuller er et godt bud på, hvordan du bruger resterne fra julemiddagen. Vi har nemlig primært levet af rester de sidste dage – både fra julemiddagen og den julefrokost, vi var til første juledag.

Til anderuller skal du bruge:

rester af stegt and, skåret eller flået i mindre stykker
fintsnittet rødkål
rispapir (kan købes i større supermarkeder samt asiatiske specialbutikker)
æble skåret i små tern

Du kan også vælge at bruge:

finthakket frisk grønkål
granatæblekerner

Tilbehør:
Appelsinsauce

Start med at zappe anderester og rødkål i mikroovnen, indtil det er blevet varmt.

Hæld koldt vand i et fad, der er mindst tre cm høj. Læg et stykke rispapir i og lad det passe sig selv i 30-60 sekunder. Test om det er blevet blødt – det skal kun lige nå at blive blødt, ellers bliver det meget skrøbeligt – og læg forsigtigt rispapiret på en stor tallerken. Læg et nyt rispapir i blød, inden du vender tilbage til rispapiret på tallerkenen.Læg lidt rødkål og andekød på. Brug også gerne lidt grønkål (eller anden finthakket kål) til at give lidt farvespil. Har du granatæble på lager, så smut også gerne et par kerner i. Du kan også putte små æbletern i – jeg valgte dog at drysse dem over, så mine anderuller ikke blev for tykke. Fold rispapiret rundt om fyldet – jeg plejer at folde den ene side over, rulle sammen og derefter folde enderne sammen under rullen.

Servér dine anderuller med en varm sauce – gerne appelsinsauce. Du kan dog også bruge rester af julesovsen, hvis du sørger for at røre godt med appelsinsaft i den, når du varmer den op.

Note: Anderuller er en sjov og anderledes måde at servere rester fra julemiddagen på. Denne version er ret tro mod det oprindelige måltid, men du kan altid spice det lidt mere op – for eksempel ved at krydre appelsinsaucen med chili.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *