Anderilette med perlebyg og broccoli

Denne salat af anderilette, perlebyg og broccoli er en af de hverdagseksperimenter, som ind imellem opstår, når jeg laver retter baseret på de rester, vi har i køleskabet. Jeg blogger ellers primært om den mad, vi får i weekenderne, men på hverdage kan jeg godt finde på at lave nogle ret sjove, spøjse, interessante og for det meste også velsmagende retter af køleskabsresterne. Det er ikke så tit, jeg skriver om dem, da de godt kan være svære at gøre efter (dels fordi det kræver, at du har præcis de rester, og dels fordi jeg ofte arbejder så hurtigt, at jeg ikke får målt, hvor meget jeg bruger – endsige fotografere maden inden serveringen).

I dag gør jeg dog en undtagelse og viser den lune salat, jeg lavede på anderilette, broccoli, kogte perlebyg og perleløg. Jeg lavede en portion anderilette mellem jul og nytår og sørgede for at dække andekødet godt med fedt, inden det blev sat i køleskabet, så det kunne holde sig længe.Den blev fundet frem, da jeg kom hjem lidt i halv syv her til aften.

Jeg kogte et par dl perlebyg i godt saltet vand, og da de var klar, stegte jeg anderilette på en pande, hældte fedtet fra og blandede andekødet med de lune perlebyg. Broccoli blev skåret i små stykker – inkl. stokken – og overhældt med kogende vand. Jeg lå det stå i nogle minutter, inden vandet blev hældt fra, og broccolistykkerne blev vendt i salaten sammen med et par spsk syltede perleløg. Et par spsk æblecidereddike blev vendt i salaten for at tage toppen af den fede andesmag, og retten blev til sidst smagt til med lidt salt.

Voilá – hurtig mad på rester af anderilette.

12 thoughts on “Anderilette med perlebyg og broccoli

  1. Fornem restemad – det ser bare så lækkert ud 🙂 Her har vi også dage, hvor rester ende i fantasifulde middagsretter 😉
    Rigtig god weekend, Piskeris!

  2. Det er fantastisk restemad. Jeg er vild med anderilette og perlebyg. Eddikedressing er klart et hit til fede varer – ja, generelt er jeg ret vild med eddike…

    • Eddiken giver nemlig et godt modspil til anden, så den fede smag ikke bliver for dominerende. Tror også jeg skal huske at lave flere retter med perlebyg, for det er altså et dejligt alternativ til ris, pasta og kartofler 🙂

  3. Uhm, god og nærende restemad. Det ser dejligt ud.
    Den slags opskrifter på dejlig mad af rester skal du da ikke holde tilbage, alene ideen kan skabe inspiration, også selvom der ikke er mål på.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *