Andebrystsalat med risnudler og en lime-ostekage til dessert

I lørdags stod den på simpel madlavning. Der skulle være tid til at se et par afsnit af Mad Men, som vi har lånt på dvd, og så skulle der i øvrigt også være plads til en lille dessert, jeg havde komponeret tidligere på dagen. Sidstnævnte fandt jeg inspiration til i et lille opskrifthæfte med det passende navn ‘Desserter’. Jeg justerede på flere af mængderne og udelod fløde, for jeg syntes, at desserten ville blive for stor og voldsom, hvis jeg også skulle tilsætte flødeskum.

Andebrystsalat
2 personer

1 andebryst
andefedt
salt
2-3 håndfulde rucola
brede risnudler

Lav en række ridser i skindet på andebrystet og gnid kødet godt ind i salt. Steg det på panden i andefedt. Lad kødet hvile i ca. ti minutter og kog imens risnudlerne. Skyl nudlerne i håndvarmt vand, så kogningen stopper og vend risnudlerne i en skål sammen med den skyllede rucola. Skær andebrystet i tynde skiver og vend det i salaten sammen med 1-2 spsk varmt fedt. Servér med det samme.

Note: Meget enkel og velsmagende mad. Du kan selvfølgelig altid peppe salaten op med flere grøntsager, så den bliver sundere.

Lime-ostekage

2 personer

4 Digestive-kiks
40 g meget blødt smør
100 g flødeost – IKKE LIGHT
80 g rørsukker
1 spsk revet skal fra øko-lime
2 spsk limesaft

Knus kiksene grundigt og bland dem med det bløde smør. Fordel kiksemassen i to små tærteforme, der har en diameter på ca. 8-10 cm hver, og tryk blandingen godt ned i formene. Stil dem i køleskabet. Pisk resten af ingredienserne til en ensartet masse og fordel den i de to tærteforme. Stil dem atter køligt – mindst to timer – indtil de serveres med en lille limebåd oven på.

Note: Fin lille, kompakt og skøn dessert med tydelig limesmag og god balance mellem de søde og det syrlige. For lime- og citronelskere er dette en dejlig, dejlig dessert!

Ja, der er taget en lille bid af kagen...


13 thoughts on “Andebrystsalat med risnudler og en lime-ostekage til dessert”

  • Tak skal du have – og læg lige mærke til, hvor let den er at lave! Meeeget fristende at gentage på et tidspunkt 😉

    • Jeg fandt digestivekiks med chokolade i Lidl og brugte citron i stedet for lime. Nøøøj, en lækker godbid. (Sig endelig ikke til nogen at jeg spiste to efter en time i køleskabet :D)

 • Åhh og jeg som skal til at skære ned på de søde sager, og så disker du op med sådan en fantastisk fristelse… Elsker cheesecake, og elsker kombinationen af det søde og det syrlige… Må have den i baghovedet til en gang i fremtiden når det er ok med lidt kage 😉

  • Den er bestemt værd at prøve – især når du holder af kombinationen af syrlighed og sødme 🙂

 • Din lime-ostekage er bare skøn, for den kender jeg. Min engelske kusine laver en, der må være lige som din, og den er meget stærkt vanedannende 🙂

  • I det hele taget er kager og desserter med lime og citron ret vanedannende – men nu er jeg også helt skudt i citrusfrugter 🙂

 • Ha ha har lige sunget med på Sebastians ostesang – den havde jeg helt glemt!. Den der lime ostekage skal prøves for jeg er mega citron-lime elsker!!!! Bla. laver jeg ikke citronfromage for så spiser jeg det hele selv på ingen tid. Godt valg af benspænd! KNUS

  • Citron og lime rock!
   Mange tak, jeg er også svært tilfreds med valget af benspænd. Har flere sjove ting, der skal prøves i weekenden 😉

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *