Aamanns Etablissement

I går aftes spiste vi på Aamanns Etablissement. Der er muligvis mange, der kender Aamanns for deres smørrebrød, men de har også en hyggelig lille restaurant med ganske rimelige priser. En treretters menu kan du således få for 315 kr, og det var yderst rimeligt for det niveau, vi blev præsteret for (der var dog et tillæg på 45 kr for oksekæberne).

Jeg holdt mig til en hyldeblomstdrik fra Ørbæk, da jeg ikke lige var i stødet til vin i går aftes, men den var til gengæld ret god og fuld af smag – uden at blive pivsød. Perfekt.

Aamanns Etablissement, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i KøbenhavnTil forret valgte jeg: Rillette af svinenakke med tranebærpuré, lun salat af letristede rosenkålsblade og persille

– og det var en meget velsmagende, krydret og afbalanceret ret. Rosenkålsbladene gav lidt sprødhed, men smagte ellers ikke igennem (noget mange rosenkålshadere sikkert vil sætte pris på), tranebærpureen var lidt syrlig og gav et godt modspil til rilletten og de andre ingredienser.

Aamanns Etablissement, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i KøbenhavnTil hovedret fik jeg: Glaserede oksekæber med syltede løg, bløde løg og perlespelt med skorzonérødder og masser af karse

Jeg kunne simpelthen ikke stå for den kombination, selvom jeg skal lave svinekæber til aftensmad i dag. Kødet var ekstremt mørt og lækkert, og det var en rigtig vinterret – tung, mørk, sød og mættende. Faktisk lige lovlig mættende, for portionerne er ret almindelige og dermed noget større end dem, du for eksempel kan få hos Madklubben.

Aamanns Etablissement, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i KøbenhavnJeg blev lokket til at dele en osteanretning med en af de andre, og vi fik et skærebræt med tre lækre oste – en mild (tror den hed Christian), en blåskimmel og en stærk ost – som viste sig at lugte stærkere, end den var. Til det var der et par skiver mørkt rugbrød og en mild kvædemarmelade. Sidstnævnte gav et fint modspil til blåskimmelosten, som ellers havde været en lidt for hidsig mundfuld for mig, men her gled den fint ned. Nu er det ikke så tit, jeg får spist ostetallerken, når vi er på restaurant, men dette her var helt sikkert en af de bedre.

Aamanns Etablissement, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i KøbenhavnSidst men ikke mindst var der dessert, hvor jeg valgte: Bagt brødbudding med æble, sprødt låg og karamelliseret æbleiscreme

Jeg ved ikke helt, hvad jeg havde forventet ud fra beskrivelsen, men det var i hvert fald en positiv overraskelse. Især isen var utrolig lækker, cremet og velsmagende. Det sprøde æblelåg var nu også temmelig tiltalende, og den blev indtaget med begejstring.

Det var rigtig dejligt at være på restaurant med vores faste gå-i-byen-vennepar, og det var også skønt at være på en så god restaurant. Betjeningen var god og høflig – tjeneren sørgede både for at introducere retterne samt hele tiden sørge for, at vi nu også havde alt det, vi behøvede. Det kiksede en smule til sidst, da han glemte at vende tilbage for at vi kunne betale regningen, men det er også det største kritikpunkt, jeg kan finde for den aften. Aamanns er bestemt fem stjerner værd og en anbefaling – det var eminent god mad til den pris!

12 thoughts on “Aamanns Etablissement

  1. Det lyder virkelig spændende, Piskeris – og prisen er bestemt rimelig for så fin en oplevelse. Aamands Etablissemenet er skrevet bag øret 🙂
    Rigtig god weekend!

  2. Jeg har kun fået oksekæber på en restaurant i Stockholm, men jeg synes nu ikke der var stor forskel på dem og grisekinderne.
    Jeg glæder mig så meget til at læse om din egen kæbesucces.

  3. Madame – det var dejligt med en succesoplevelse – især sådan en dag – og jeg har fået modet tilbage mht. at spise ude på min fødselsdag. Lige den dag gider jeg ikke at lave mad! 😀

    Mange tak og i lige måde!

  4. Zette – oksekæberne virkede en anelse mørkere i smagen – og var også endnu mere møre, men det var vist også den største forskel. Og 'mine egne kæber' var en rigtig god oplevelse og vakte stor glæde hos gæsterne – tak for inspirationen 😉

  5. Klidmoster – jeg syntes også, at oplevelsen var ualmindelig god til prisen – mere af det 😀

    Og det var simpelthen for fristende at tage oksekæberetten med alle de gode sager, der også fulgte med, selvom fiskeretten nu også så god ud. Men på min fødselsdag går jeg ikke på kompromis 😀

  6. Der ser vel nok lækkert ud det hele 🙂
    De oste der kunne jeg godt lige hapse nu og jeg synes tit at oste der lugter stærkt, ikke er helt så stærke når de spises………heldigvis….

    Mange hilsner
    Birthe

  7. NYBH – hehe, den lugtende ost var præsenteret som den stærkeste, så jeg lurede ekstra skeptisk på den – men som så ofte før var det blåskimmelosten, som var den mest krasbørstige. Det søde tilbehør gik dog i fint spænd med det 🙂

  8. Anne – hehe, hvor pudsigt! Det er nu ikke så ringe at have en god forbindelse det sted – jeg kan forestille mig, at det er blevet til mange gode måltider 😉

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *