1000 bageglade mennesker

Jeg er netop hjemvendt fra en stor bageworkshop, som Claus Meyer og co. afholdt i Roskilde her til aften. Et sted mellem 850 og 1000 mennesker var mødt op til denne event, som tog ca. tre timer og kostede sølle 100 kr. For beløbet fik man – udover et underholdende foredrag af Meyer, som blev suppleret af en række dygtige bagere – også råvarerne til en dej, man æltede på selvsamme workshop, en lækker pose med økologisk stenformalet hvedemel, en pakke biodynamisk smør, lidt ost og en række brochurer med brødopskrifter. Ved bordene var der også tallerkner med forskellige slags lækre, saftige brød samt smør og ost, så der var god mulighed for at smage de typer mel, som blev nævnt under foredraget.

Eventen var et pilotprojekt og vil sandsynligvis blive gentaget, da det var en succes. Selvom jeg har bagt en del år, og det plejer at gå ganske fint, så lærte jeg alligevel et par tricks til, hvordan brødet kan blive endnu bedre – for eksempel ved at bruge lidt mere væde i dejen, end jeg gør i dag, og at ælte i endnu længere tid. Jeg tror, jeg skal huske at bruge min røremaskine noget oftere, for op mod 15 minutters æltning vil jeg nok ikke have tålmodighed til i hånden.

Her er et par stemningsbilleder fra begivenheden:
Claus Meyer byder velkommen til bageworkshoppen

Den medbragte skål blev fyldt med ingredienser ved ankomsten

Æltningen er i gang – det var noget uvant at bruge en røreske til det

Næsten færdig – pt. står den i køleskabet og skal stå der til i morgen aften, inden den bages

24 thoughts on “1000 bageglade mennesker

 1. Nej, hvor sejt. Jeg bliver da nødt til at blive lidt bedre til at holde øje med, hvad der foregår i Roskilde. Hvordan fandt du ud af det?

 2. Dejligt at få sådanne oplevelser… At blive inspireret og lære nyt.

  Og Claus Meyer er god. Både at høre på og i hans holdninger 🙂

  (Hmm…her mangler en flabethed.. Jeg må komme igen i morgen..)

 3. Super spændende! Jeg var så tæt på at melde mig, kan ikke længere huske hvofor jeg ikke gjorde det – men nok meget godt. Havde vist fået lidt præstations angst, hvis jeg skulle stå sammen med så mange 🙂

  Mange hilsner
  Birthe

 4. Xenia – jeg er tilmeldt Meyers nyhedsbrev, og så har der været annoncer i lokalbladet flere gange 🙂

  Jeg ved ikke, om det også har været i kommunens aktivitetskalender, men den er også god at holde øje med – den kan du finde på roskilde.dk 🙂

 5. NYBH – det var synd, du ikke gjorde, for der var ikke rigtig mulighed for at få præstationsangst – folk havde rigtig travlt med at bakse med egen dej til at gå op i, om andres blev helt perfekte 🙂

 6. Det lyder som et rigtig spændende arrangement, Piskeris! Claus Meyer har mange gode påfund, og nu vil jeg tilmelde mig hans nyhedsbrev. Han har vist også nogle naturvandringer, hvor man plukker vilde urter.

 7. Hej Piskeris 🙂

  Ej, hvor er det sejt!

  Der er altid flere tricks at lære om bagning, også at få den af selveste Meyer 😀

  Jeg glæder mig til at læse mere om dine bage-eksperimenter..

  De bedste hilsner fra
  Anita
  PS. Giveaway på min blog – Klik her

 8. Nej hvor spændende. det er jo liiiiiige noget for mig. Jeg må ind på Meyers side og tilmelde mig det nyhedsbrev !!! Jeg er spændt på hvad du får ud af din dej 🙂

 9. Madame – han har ganske rigtig gang i mange spændende ting, og jeg har flere gange overvejet at tage på et eller flere af hans kurser – ret spændende udvalg 🙂

 10. Den nydelige herre .. var hans mund vasket med sæbe til lejligheden eller fik han udfoldet sit brede ordforråd? ;D
  Glæder mig til at se nogle brød fra din hånd med de nye tricks.

 11. Miss A – hehe! Ja, det kan jo let blive en større videnskab, men jeg tror også, det betyder meget bare at kaste sig ud i det og eksperimentere – learning by doing er det sjoveste 🙂

 12. Vibeke – god idé – jeg vil tro, at han annoncerer det igen via nyhedsbrevet, når han holder et lignende arrangement. Har nu en portion nybagte boller stående på køkkenbordet, og der dufter dejligt af brød 🙂

 13. Hanne – den nydelige herre var ret sober – men talte vanen tro så svulmende og fængende om mad, at jeg blev sulten af at høre det! Han er virkelig god til at holde dedikerede foredrag 🙂

 14. Pingback: Flere boller | Piskeriset på eventyr

 15. Pingback: Flere boller | Piskeriset på eventyr

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *