ølandshvedeboller, ølandshvedebolle, bolle, boller, hvedeboller, ølandshvede, sandwichbolle, sandwichbollerI dag har gemalen fødselsdag, så han blev spurgt til råds mht. eventuelle madønsker i dag, og det resulterede i, at jeg lavede en portion amerikanske pandekager til morgenmad – det var også dejligt at få det igen! Til frokost ønskede han sig nogle lækre boller med spændende fyld, og efter at have grublet lidt over det, lavede jeg nogle boller, som jeg smurte med flødeost (iblandet ravigottesauce og citronsaft), dryssede med ristede fennikelfrø og lagde blandede salatblade samt røget laks i. Lækker lækker kombination – kan anbefales! Vil du se, hvordan bollen ser ud indvendig, kan du se det på bloggens Facebookprofil, som jeg netop har oprettet.

Aftensmaden starter jeg på om lidt. Faktisk startede jeg allerede i går, da jeg havde fat i kødet, som snart skal steges, og jeg fik da også tilberedt desserten bagefter – du kan få et hint, hvis du finder mit tweet om dette fra i går.

Ølandshvedeboller med lakridsrod
8 bollerølandshvedeboller, ølandshvedebolle, bolle, boller, hvedeboller, ølandshvede, sandwichbolle, sandwichboller

25 g gær
6 dl vand
1 tsk salt
1 spsk rørsukker
2 spsk revet lakridsrod
1 dl emmermel
ølandshvedemel for resten (5-600 g tror jeg)

Opløs gæren i vandet og rør de andre ingredienser i løbende, til du har en god og smidig dej. Læg den i en røreskål og læg et viskestykke over og lad den hæve i 12 timer. Form boller af dejen og lad dem efterhæve i en halv time, inden du bager dem ved 220 grader i 20-25 minutter.

Note: Ølandshveden gør dejen ekstra lækker at arbejde med, og det giver et saftigt og velsmagende brød, som en lille smule smag fra lakridsroden.