Ølandshvedeboller med lakridsrod

ølandshvedeboller, ølandshvedebolle, bolle, boller, hvedeboller, ølandshvede, sandwichbolle, sandwichbollerI dag har gemalen fødselsdag, så han blev spurgt til råds mht. eventuelle madønsker i dag, og det resulterede i, at jeg lavede en portion amerikanske pandekager til morgenmad – det var også dejligt at få det igen! Til frokost ønskede han sig nogle lækre boller med spændende fyld, og efter at have grublet lidt over det, lavede jeg nogle boller, som jeg smurte med flødeost (iblandet ravigottesauce og citronsaft), dryssede med ristede fennikelfrø og lagde blandede salatblade samt røget laks i. Lækker lækker kombination – kan anbefales! Vil du se, hvordan bollen ser ud indvendig, kan du se det på bloggens Facebookprofil, som jeg netop har oprettet.

Aftensmaden starter jeg på om lidt. Faktisk startede jeg allerede i går, da jeg havde fat i kødet, som snart skal steges, og jeg fik da også tilberedt desserten bagefter – du kan få et hint, hvis du finder mit tweet om dette fra i går.

Ølandshvedeboller med lakridsrod
8 bollerølandshvedeboller, ølandshvedebolle, bolle, boller, hvedeboller, ølandshvede, sandwichbolle, sandwichboller

25 g gær
6 dl vand
1 tsk salt
1 spsk rørsukker
2 spsk revet lakridsrod
1 dl emmermel
ølandshvedemel for resten (5-600 g tror jeg)

Opløs gæren i vandet og rør de andre ingredienser i løbende, til du har en god og smidig dej. Læg den i en røreskål og læg et viskestykke over og lad den hæve i 12 timer. Form boller af dejen og lad dem efterhæve i en halv time, inden du bager dem ved 220 grader i 20-25 minutter.

Note: Ølandshveden gør dejen ekstra lækker at arbejde med, og det giver et saftigt og velsmagende brød, som en lille smule smag fra lakridsroden.

19 thoughts on “Ølandshvedeboller med lakridsrod

 1. Tillykke med ham:)
  Hvis jeg var en melsort, så ville jeg være ølandshvede!
  Jeg synes altid, at man får super lækkert brød med det mel og din version med lakrids lyder ret spændende!

 2. MissMuffin – mange tak! Han er svært tilfreds med det flotte solskinsvejr, der er i dag 😀

  Enig i det med melet – det er så lækkert at arbejde med – og sætte tænderne i 😉

 3. Uhm det lyder som en lækker bolle, jeg skal bare have fundet et sted at købe Ølandshvedemel i nærheden af mig…og så med lidt lakridsrod…uhmmm

 4. Ølandshvede er nok også min foretrukne, det bliver virkelig gode brød.

  Det lyder funky, med det lakridsrod, jeg prøver at forestille mig det, men har lidt svært ved helt at se hvad det bliver til..

  Lakridsrod har sådan en støvet let lakridssmag og så i et brød, jeg kan se det for mig i et krydret rugbrød, men i sådan nogle boller.. Det er spændende, kunne være man skulle prøve at se hvordan det virker.

  Bedste Hilsnser

 5. Synes snart at I putter lakrids i alt i DK, først i isen, så i chokoladen og nu i brødet ☺ Elsker dog lakrids så det skal nok smage godt.
  Kopiere lige din pandkageopskrift, tror vi skal have pandekager i morgen.
  Fortsat god lørdag!

 6. Søren – det er altså også skønt mel at arbejde med!

  Lakridsroden var med til at give lidt flere fibre og struktur til bollen uden på nogen måde at dominere, og så var der en lille smule lakridsrodssmag – hvilket var et fint alternativ til fennikelfrø, som jeg først overvejede at putte i dejen 🙂

 7. Anna – mange tak! Jeg synes, det er dejligt sådan at kunne snige lidt lakrids ind i forskellige retter, så selvfølgelig skulle det også afprøves i brød 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *