Yoghurtmarineret lammekølle med hvidløg

lammeretHovedretten i den fem retters menu, som jeg lavede i lørdags, var langtidsstegt lammekølle, der blev serveret med hvidkålssalat med tørrede havtorn, ramsløgscreme, sorte ris og græske oliven.

lammekoelleLammekøllen havde vi købt hos vores yndlingslammepusher, Torupgaard, og aftenen før, at den skulle serveres, fik køllen en række knivstik, som blev fyldt med flækkede fed hvidløg. Derefter blev lammekøllen gnedet med en halv liter yoghurt naturel, inden den lå i køleskabet natten over.

Næste dag blev yoghurten skyllet af kødet, og køllen blev lagt i et ildfast fad. Jeg hældte lidt tranebærsaft i fadet og gned kødet med lidt salt og timian, inden jeg foldede madfolie om fadet, så kødet blev dækket helt. Fadet blev sat i ovnen ved 160 grader, hvor det stod i 3½- 4 timer.

Kødet kunne nærmest spises med sugerør, da det blev serveret. Meget af det skyldes, at kødet er af god kvalitet, men syrningen var også med til at gøre det ekstra mørt.

hvidkaalssalatSammen med lammekøllen fik vi en enkel hvidkålssalat, som bestod af fintsnittet hvidkål, der blev krammet med lidt god olivenolie, inden den blev vendt med en smule salt og tørrede havtorn.

ramsloegspestoJeg fiksede også en ramsløgscreme, som bestod af ramsløgspesto fra fryseren, som blev rørt op med creme fraiche.

13 tanker om "Yoghurtmarineret lammekølle med hvidløg"

  1. Uhmmmm ja – lammekød af god kvalitet.
    Og dansk!!

    Så bliver det ikke meget bedre. Langtidsstegningen gør underværker og det er en supergod ide at marinere i den syrlige yoghurt, som også er med til at “blødgøre” kødet.

    MUMS – jeg skal snart hjem og lege med den lammekølle, jeg har liggende i fryseren.

    Tak for inspiration.

    • Selv tak – vi skal heldigvis snart have lam igen. Det er rart at have kød på lager, som er af så god kvalitet 🙂

  2. Pingback: Speltblinis med lam og feta - Piskeriset på eventyrPiskeriset på eventyr

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *