Wokret med rejer, kål og kokosmælk

Wokret med rejer, kål og kokosmælk

Hvis du vil lave billig mad, kan du med fordel finde wokken frem, og det var da også en af mine foretrukne måder at lave mad på, da jeg var studerende. Til ære for månedens benspænd (og fordi jeg holder meget af asiatisk mad) har jeg selvfølgelig også lavet en wokret i denne måned.

Skal du lave wokmad så billigt som muligt, bør du helt undgå kød – især fisk som desværre er ret dyrt herhjemme. Jeg synes dog, at der skal være plads til fisk og skaldyr, selv hvis man har et lille madbudget, så jeg har brugt grønlandske rejer, som man kan få til en fornuftig pris i supermarkederne. Undgå tigerrejer og lignende rejer fra Asien – mange af de rejer, der bliver opdrættet her, kommer fra tvivlsomme producenter. Foretrækker du at bruge kylling, kan du evt. erstatte rejerne med et eller to kyllingebryster, når du alligevel parterer en kylling for at bruge den til 10 måltider mad.

Wokret med rejer, kål og kokosmælk

2 personer

200 g rejer – gerne grønlandske
rapsolie
3 tsk grøn karrypasta
1 spsk frisk ingefær, skåret i små tern
1 løg, skåret i både
200 g fintsnittet hvidkål eller spidskål
1 porre, skåret i tynde skiver
½ dåse kokosmælk
salt og peber
citronsaft
evt. fiskesauce

Hæld lidt rapsolie i en wok sammen karrypastaen og lad det svitse i 20-30 sekunder, inden du tilsætter rejer, ingefær og løg. Rør det godt rundt og lad det svitse et par minutter ved middelhøj varme, inden du tilsætter kål og porrer. Lad det stege i nogle minutter, indtil grøntsagerne begynder at blive lidt bløde og tilsæt så kokosmælken. Lad det simre, indtil grøntsagerne er møre og smag til med salt, peber og citronsaft – evt. også lidt fiskesauce hvis du har det.

Note: Karryen og ingefæren var med til at give en rigtig god og krydret varme til retten. Foretrækker du milde retter, bør du skære karrymængden ned til en tredjedel.



3 thoughts on “Wokret med rejer, kål og kokosmælk”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *