Vinterburger med oksekød, kål og hvidløgscreme

burger, vinterburger, olivenboller, sandwichboller, boller, hvidløgscreme, hvidløg, mayonnaise, oksekød, gulerødder, hakket oksekød, grønkål, kål, rødløg, soltørrede tomater, tomater, drueagurkerI går kom der hjemmelavede burgere på bordet – nemlig en rigtig saftig og fyldig vinterburger med masser af smag! Jeg fik lyst til at lave en vinterudgave af denne lammeburger med græsk touch, som jeg lavede sidste år, men jeg var også inspireret af januar-benspændet, så jeg eksperimenterede med at lave bollen og bøffen i en billigere udgave.

Burgerbollen til denne vinterburger var en mere simpel udgave af disse timian-olivenboller. Jeg erstattede den hvide hvede med rugmel og udelod timianen.

Burgerbøffen blev lavet af 150 g økologisk hakket oksekød, der var rørt med 50 g fintrevne gulerødder samt salt og peber. Det gjorde bøffen ekstra saftig og gjorde samtidig bøffen lidt billigere.

Hvidløgscremen, som de to burgere blev smurt med, blev lavet af 2 tsk god mayonnaise (gerne Hellmann’s), 1½ fed hvidløg samt salt. Lad gerne cremen trække i mindst et kvarter, inden du bruger den, så hvidløgene rigtig kan smage igennem!

Min vinterburger blev lavet ved at tage et grønkålsblad, vaske det og overhælde det med kogende vand. Derefter lod jeg det trække i vandet, indtil det skulle bruges. Hvidløgscremen blev rørt sammen i en lille skål. Dernæst stegte jeg bøffen i en god klat smør på en stor pande, mens jeg lunede olivenbollen i mikroovnen (den var nemlig bagt dagen før), inden den blev flækket. Bøffen blev taget af panden og den flækkede burgerbolle fik lov til at stege i det resterende smør på panden i 30-60 sekunder.

Olivenbollen blev smurt med hvidløgscremen. Grønkålsbladet blev taget op af det varme vand og fik lov til at dryppe godt af, inden det blev lagt på den smurte burgerbolle. Burgerbøffen blev lagt oven på kålen, inden den blev toppet med soltørrede tomater (lagret i olie), rødløgsringe og syltede drueagurker.

Resultat: En saftig, velsmagende og supermættende vinterburger, som er et rigtig fint alternativ til den klassiske burger med friske tomater, agurk og salat.

8 tanker om "Vinterburger med oksekød, kål og hvidløgscreme"

    • Mange tak! Når man sørger for at give grønkålen en tur i kogende vand, inden man bruger den i bollen, så bliver den også blød og let at tygge – meget praktisk da grønkål ellers godt kan være ‘grov’ at bide i 🙂

  1. Yum, den burger ser bare god ud. Jeg elsker også at “strække” kødet med gulerod eller squash, og gerne også med et revet løg. Det bliver simpelthen så meget bedre, og saftigere, synes jeg. En stor skefuld djoin eller en håndfuld soltørrede tomater er også et hit 😀

    – Anne

    • Det er nemlig en rigtig fin måde både at få brugt flere grøntsager men også at sikre, at bøffen er dejlig saftig 🙂

  2. Lækker vinterburger! Har fået foreslået revet æble i oksefarsen for at holde kødet saftigt, men har endnu ikke prøvet det. Tror det skal prøves til sommer – der er noget over grill+okse+æble+bacon der lyder lokkende 🙂

    • Mange tak – det er en god og lidt anderledes måde at få sneget lidt ekstra kål med i madlavningen 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *