Vinterburger med oksekød, kål og hvidløgscreme

burger, vinterburger, olivenboller, sandwichboller, boller, hvidløgscreme, hvidløg, mayonnaise, oksekød, gulerødder, hakket oksekød, grønkål, kål, rødløg, soltørrede tomater, tomater, drueagurkerI går kom der hjemmelavede burgere på bordet – et par rigtig saftige og fyldige vinterburgere med masser af smag! Jeg fik lyst til at lave en vinterudgave af denne lammeburger med græsk touch, som jeg lavede sidste år, men jeg var også inspireret af januar-benspændet, så jeg eksperimenterede med at lave bollen og bøffen i en billigere udgave.

Burgerbollerne var en mere simpel udgave af disse timian-olivenboller. Jeg erstattede den hvide hvede med rugmel og udelod timianen.

De to burgerbøffer blev lavet af 300 g økologisk hakket oksekød, der var rørt ved 100 g fintrevne gulerødder samt salt og peber. Det gjorde bøfferne ekstra saftige og gjorde samtidig bøfferne lidt billigere.

Hvidløgscremen, som de to burgere blev smurt med, blev lavet af 4 tsk god mayonnaise (gerne Hellmann’s), 3 fed hvidløg samt salt. Lad gerne cremen trække i mindst et kvarter, inden du bruger den, så hvidløgene rigtig kan smage igennem!

Burgerne blev lavet ved at tage to blade grønkål, vaske dem og overhælde dem med kogende vand. Derefter lod jeg dem trække i vandet, indtil de skulle bruges. Hvidløgscremen blev rørt sammen i en lille skål. Dernæst stegte jeg bøfferne i en god klat smør på en stor pande, mens jeg lunede olivenbollerne i mikroovnen (de var nemlig bagt dagen før), inden de blev flækket. Bøfferne blev taget af panden og de flækkede burgerboller fik lov til at stege i det resterende smør på panden i 30-60 sekunder.

Olivenbollerne blev smurt med hvidløgscremen. Grønkålsbladene blev taget op af det varme vand og fik lov til at dryppe godt af, inden de blev lagt på de to smurte burgerboller. Burgerbøfferne blev lagt oven på kålen, inden de blev toppet med soltørrede tomater (lagret i olie), rødløgsringe og syltede drueagurker.

Resultat: En saftig, velsmagende og supermættende vinterburger, som er et rigtig fint alternativ til den klassiske burger med friske tomater, agurk og salat.

8 tanker om "Vinterburger med oksekød, kål og hvidløgscreme"

    • Mange tak! Når man sørger for at give grønkålen en tur i kogende vand, inden man bruger den i bollen, så bliver den også blød og let at tygge – meget praktisk da grønkål ellers godt kan være ‘grov’ at bide i :)

  1. Yum, den burger ser bare god ud. Jeg elsker også at “strække” kødet med gulerod eller squash, og gerne også med et revet løg. Det bliver simpelthen så meget bedre, og saftigere, synes jeg. En stor skefuld djoin eller en håndfuld soltørrede tomater er også et hit :D

    – Anne

    • Det er nemlig en rigtig fin måde både at få brugt flere grøntsager men også at sikre, at bøffen er dejlig saftig :)

  2. Lækker vinterburger! Har fået foreslået revet æble i oksefarsen for at holde kødet saftigt, men har endnu ikke prøvet det. Tror det skal prøves til sommer – der er noget over grill+okse+æble+bacon der lyder lokkende :-)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>