Vildtfrikadeller af rådyrhals

vildtfrikadeller, rådyrfrikadeller, frikadeller, rådyrkød, vildtkød, vildt, enebær, baconfedt, fedt, smør, laurbærbladeJeg fandt en rådyrhals frem fra fryseren i dag, og så var det ellers tid til at lave vildtfrikadeller! Jeg havde set hos Dalsgaard i Skivholme, at den letteste måde at bruge en rådyrhals var at koge den i et par timer, så kødet løsner sig fra knoglerne, og det er let at pille det af.

Jeg fik ikke vejet rådyrhalsen, inden jeg kogte den, men jeg fik ca. 500 g rådyrkød ud af den.

Sådan koger du en rådyrhals

en rådyrhals
lidt smør til stegning
1 tsk enebær
1 tsk sorte peberkorn
1 tsk salt
3 laurbærblade
ca. 2 l vand

Smelt smørret i en bred gryde og brun rådyrhalsen på begge sider i smørret. Tilsæt krydderier og vand og læg låg over gryden. Lad kødet simre ved lav varme i 2½ time. Sluk for gryden og lad rådyrhalsen trække i vandet et kvarters tid, inden du tager det op af vandet og lægger det på et spækbræt. Pil forsigtigt kødet af knoglerne ved hjælp af to gafler.

Vildtfrikadeller på rådyrkød
ca- 7 stk.

300 g kogt rådyrkød
6-10 enebær (afhængig af hvor tydelig enebærsmagen må være – ved 10 stk er smagen rimelig tydelig uden at være kraftig)
½ tsk friskkværnet peber
½ tsk salt
1 æg
1 spsk baconfedt
1 spsk hvedemel
baconfedt eller smør til stegning

Fordel det lune rådyrkød udover et stort spækbræt og hak det fint med en stor kniv. Hæld kødet i en skål og rør det sammen med de øvrige ingredienser. Du kan evt. prøve at bruge smør, hvis du ikke har fedt, men jeg ved ikke, hvordan resultatet så bliver. Form farsen til vildtfrikadeller og steg dem sprøde i fedt eller smør. Servér dem med det samme – evt. sammen med syltede drueagurker.

OBS – jeg brugte baconfedt i farsen, da vildtkød generelt er ret magert, så jeg havde brug for noget fedtstof til at give smag og saftighed.

Note: Saftige og bløde vildtfrikadeller med en fin smag af enebær. En rigtig fin måde at bruge rådyrhals på! Jeg fik desværre ikke serveret drueagurker til, men det ville ellers passe ganske fint til dem.

En tanke om "Vildtfrikadeller af rådyrhals"

  1. Pingback: Vildtpie med svampe - Piskeriset på eventyrPiskeriset på eventyr

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *