Vegetar-retter

Jeg havde tiltusket mig muligheden for at holde fødselsdag for en af mine venner, der er vegetar, så jeg sammensatte en menu af nye retter og gamle kendinge. Udover de nedenstående opskrifter fik vi også en tomat-feta-rødløgs-salat og en blandet salat vendt i dressing af citronolivenolie, frisk ingefær, citronsaft og hvidvinseddike.

Olivenbrødolivenbrød, oliven, brød, yoghurt naturel, madbrød
1 bradepande

½ kg sigtet speltmel eller halvt durum, halvt hvedemel
3 dl lunkent vand
1 dl yoghurt
100 g hakkede oliven
12½ g gær
Olivenolie til pensling
Salt

Rør gæren ud i vandet, tilsæt resten og rør det godt sammen. Lad hæve til dobbelt størrelse. Pensl en bradepande med olivenolie og fordel dejen i dem. Prik brødet tæt med en gaffel (skær det evt. ud i firkanter), pensl med olivenolie, drys med groft salt og lad det hæve til dobbelt størrelse. Bag ved 250 grader i ca. 20 minutter.

Note: Dette brød er så lækkert og samtidig meget let at lave! Jeg smagte det hos en ven for nogle år siden, og det fik mig overbevist om, at oliven faktisk kan smage godt. Hvis du er løbet tør for oliven, kan disse også erstattes af et lille glas pesto – det smager også godt i brødet. Det skal helst spises samme dag, det er bagt, for det er noget kedeligt dagen efter.

Gulerods-tzatzikigulerodstzatziki, tzatziki, gulerødder, yoghurt naturel, hvidløg

5 revne gulerødder
1½ dl skyr
½ dl yoghurt naturel
3 fed hvidløg
salt

De revne gulerødder blandes med skyr og yoghurt (brug lidt mere yoghurt, hvis du vil have en mere flydende tzatziki). Pres hvidløgene og put dem i retten sammen med salt. Lad tzatzikien trække i mindst en halv time.

Spinatlasagne med ricotta og mandler
4 personerspinatlasagne, spinat, lasagne, vegetarlasagn, hvidløg, mandler, lasagneplader

6 tomater
6-8 lasagneplader
100 g smuttede mandler
olivenolie
1 lille løg
2 fed hvidløg
300 g frisk spinat
bladene fra en ½ bakke frisk basilikum
1 bæger ricotta, 250 g
80 g revet parmesan
salt, peber og sukker

Tænd ovnen på 140 grader. Fjern stilken fra tomaterne, del dem i halve og drys med lige dele sukker og salt. Kom dem i ovnen i en time og køl dem af til stuetemperatur. Kog lasagnepladerne al dente i saltet vand og køl dem af.

Rist mandlerne gyldne i olie i en gryde, tag dem op og hak dem groft. I samme gryde svitses hakket løg og hvidløg møre uden at tage farve. Kom derefter skyllet spinat og basilikum i og krydr med salt og peber. Tilsæt ricotta, mandler og halvdelen af parmesanosten og bland det godt sammen Kom lagvis tomater, fyld og lasagneplader i et ildfast fad. Slut af med fyld og resten af parmesanosten. Sæt fadet i ovnen og 10-15 minutter ved 200 grader.

Note: Jeg har lavet retten et par gange nu, og pt. er det min yndlingsmåde at få spinat på! Jeg er for doven (øhm – tidsbesparende!) til at stege tomaterne i en time, så jeg plejer at lave retten med friske, skivede tomater.

vegetarmad, vegetarretter, vegetarbuffet

Sådan endte udvalget med at blive 🙂

4 tanker om "Vegetar-retter"

  1. Hehe! Ja, det kan faktisk overraske mange hardcore kødspisere, at vegetarmad sagtens kan smage godt! Jeg sætter nu stadig pris på et godt stykke kød, men jeg har dog også prøvet mange lækre vegetarretter de senere år 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *