Veganer-sushi

veganer-sushi, sushi, tang, avokado, agurk, aspargesBare fordi månedens benspænd ikke omfatter fisk, så forhindrer det mig ikke i at lave sushi. Det føles godt nok lidt blasfemisk at lave sushi uden fisk, men eftersom flere af de ‘klassiske sushi-fisk’ (tun og ål) er udrydningstruede, så er det meget godt at tænke i lidt alternative baner. Og så kan fiskeskeptikerne også være med.

Fremgangsmåden i forbindelse med veganer-sushi minder selvfølgelig meget om den almindelige måde at lave sushi på – du skal blot undlade fisk (og chilimayonnaise).

I den øverste fortolkning af veganer-sushi brugte jeg avokado, wasabi og asparges (jeg ved godt, at det ikke er asparges-sæson endnu, men nu var der tilfældigvis et bundt i grøntsagskassen fra Aarstiderne). Meget enkel men velsmagende udgave.

I den nederste udgave af veganer-sushi eksperimenterede jeg med at lave en inside-out med den tangbaserede ‘kaviar’, som jeg fik på FoodExpo.Den skuffede dog lidt, for den var slet ikke så kraftigt smagende som til messen, så jeg kunne sagtens have puttet wasabi i selve rullen.

Veganer-sushi smager godt, men jeg savnede nu fisken og flere smagsnuancer. Måske jeg skal eksperimentere videre med veganer-sushi en dag. Det gør det nu væsentlig lettere og hurtigere at lave sushi, når man ikke behøver at skaffe 110% friskfanget fisk og derefter fryse det ned, inden det kan bruges.

24 tanker om "Veganer-sushi"

    • Mange tak! Har dog et andet billede (også med rogn), som jeg overvejer at bruge. Skal lige finde det frem og tjekke, om det er bedre 🙂

  1. Meget spændende, Piskeris! Jeg har været til blogtræf på restaurant ‘Green Sushi’, selv om jeg ikke spiser fisk – men der var nogle helt vidunderlige typer veganer-sushi.

    • Det sted overvejede jeg faktisk at spise på i går, men jeg har læst meget blandede anmeldelser af stedet, så jeg endte med at finde et andet sted – der til gengæld var temmelig ringe! Suk 🙂

    • Nejnej, hjemmelavet sushi er hyggeligt! Jeg er dog – lige på det punkt – lidt doven og foretrækker at købe det, for jeg synes, det er besværligt at skulle skaffe så små stykker helt frisk fisk, fryse det ned i god tid og derefter tilberede ris, rulle det sammen osv.

    • Jeg overvejede at købe tofu, da jeg var forbi helsekosten i påsken, men der var ret kort udløbsdato på de pakker, så jeg lod være. Havde ellers tænkt på at bruge det i sushien, men det må så blive en anden gang 🙂

  2. En anden god kombination uden fisk er peberfrugter i flere farver og så agurk. Det er en af mine hjemmelavede sushi-favoritter, og så er det også relativt nemt og smukt med de forskellige farver.

  3. Det ser vidunderligt lækkert ud. Jeg er tosset med veganer-sushi – og ville med stor glæde sætte tænderne i dine stykker. MUMS 🙂

    • Tak skal du have! Jeg tror faktisk, det er første gang, at jeg selv har smagt veganer-sushi, men det var overraskende godt, og jeg må huske mig selv på at lege videre med konceptet på et tidspunkt 🙂

    • Jamen så er det jo perfekt! Der kan laves en del vegetar/veganer-varianter, så jeg håber, du kaster dig ud i det 🙂

  4. Det ser godt nok lækkert ud. Da jeg så titlen var jeg egentlig skeptisk, men hold da op!
    Du burde lave en lækker opskrift på de forskellige typer veganer sushi ruller du her har lavet, så kunne de nemt komme på herinde. http://sushibutik.dk/page/sushi-opskrifter-13/
    “Veganer Sushi – fra Piskeriset.dk” Kan lige se det for mig 😉

    • Tak skal du have. Det er jo lidt lettere at lave, når man ikke behøver de friske (og nedfrosne) fisk, og så kan det varieres næsten i det uendelige. Af samme grund har jeg ikke skrevet en decideret opskrift men mere beskrevet hvordan det kan varieres 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *